Instagram : @peejburhan

kl dan jam tidak dapat dipisahkan~

last friday mula2 ke chow kit..nak carik plastic la itu ini la..
tapi sebab aku x reti nak pergi sendiri..ajak la edan teman..
n seperti biasa..aku ni rimas nak lama2 kat situ..
carik yg perlu aje..chow..
sebenarnye ada lg nak carik..tp x kuasa..

then ke bb lagi..
haiyohh..aku dah tahap nak muntah pulak asyik2 pergi bb aje..
tapi ada benda kena buat..so pergi la jugak..
lepas beli itu ini..singgah makan...
mana lagi kalau x nasi ayam sedap itu..

:: ayam steamed...mmg steam pun makan ::

pastu sup ada kacang2..
lepas tu.sambal pedas2..sedapppp..
sedapnyeeeeeee...rasa mcm nak, 'bagi nasi tambah satu'
nasib sedar diri kan..ini pun dah kira melantak la kan..
abis licin makan..

:: makanan dah sampai depan mata pun sibuk ngan psp dia ..excited lebih sebab beli memory card without games...tapi dpt byk gila game..game2 baru pulak tu..::
:: muka puas hati dapat makan sampai licin ::

settle semua around 5pm..
edan tanya la ada ke nak jalan2 ke apa..
jalan2 apa.xde budget untuk bershopping la..
so balik la...
sekali menyesal uolss..jam bagai nak gila..
seperti biasa la..kl mmg gila jam..esp on friday ..tah apa kena tah..
edan kata kalau tau baik lepak starbucks ke apa..
ceh..td dia kata shopping...mmg la aku x nak..
tp kalau setakat lepak mcm tu..ok aje..
tp still..aku rasa membazir...
tu yg harung jugak jam...
bayangkan jam x bergerak yg kita kat the same spot about 15-20 mins baru la gerak sikit..
lepas tu manusia2 cilakak..mula la himpit2..mcm nak cepat sgt..
padahal x kemana pun..

:: kau tgk tu..gila rapat dia ngan kereta tu..sikit lg mau langgar..sebab gara2 nak jugak masuk depan kita org..bangang gila ::
:: jam tahap dewa ::
:: muka gembira..sebab bukan aku yg kena drive..miahahaha ::
:: tgk tu..ni kereta kanan ni pulak sibuk nak masuk..menyampah siot..kalau mcm tu sampai bila aku nak bergerakkkkkkkkkk.semua nak masuk2.. ::
:: hoh nasib teringat ada psp..main game sampai leka..main loco roco..besst...weeeeee..ooooiiii..oiiiiii ::
:: akhirnya sampai jugak.. ::

oh aku suka betul la pokok2..
esp pokok2 besar mcm ni..n bercantuk2..
paling suka pokok2 kat jln jelatek menuju setiawangsa tu..sejuk je rasa..
nanti la kalau teringat aku snap..cantik..i suke..
wah tiba2 dpd cerita jam masuk cerita pokok kan..gila..

ok tu je..ta-ta..

11 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

bab2 jam ni..aku gambarkan sampai tahap "ngeri"..

tu sb dah berbln tak turun kl nih...;(

darling8tabby said... [Reply to Comments]

tu la pasalnyer...jam2 ni mmg tak dapat la pisahkan ngan kl...tu belum kalo hujan lagi...mau nanges stuck 3-4 jam...

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

mesti nasi ayam yg kat tepi jalan kan..sedap woooo

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - tu la..aku suka keluar awal..so x jam..tp hari tu mmg timing lari..tu yg kena tempuh jugak tu..


darling - kan kan..nasib la x kerja yg 9-5..kalau x mmg pengsan hari2 nak tempuh jam..


suezen - a ah..ye la tu..

jasrina rahim said... [Reply to Comments]

org2 kt kl ni mmg sgt suka mencelah2. padahal dah jem lg mau cucuk. bukan leh lepas pon. tp tiap kali ada org poyo mcm tu aku bg aje dia jalan. mungkin dia dah tak tahan nak berak kot. itu yg nk cepat sgt tuh.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

kl kalo jam mmg laaaa hazab..saba je la..kat kch pun ada jam jugak tp xde la camni.ngeri tgk org mencelah tu kan..

AiMiEiA said... [Reply to Comments]

wah.. jammed??
kitorang yang kat Kelantan ni miss gile2 ngn jam tau..
balik kl jap aritu pon stuck in jam..
but we're so happy cuz rindu gler ngn jam yg sinonim ngn kl...
Gile x??

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Hello dear, you all semua ni kalau keluar tak pergi makan x sah ek?

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

akupon suke gile dgn pokok2 besar yg daun byk2..mari la dtg ke sri dsara..pokok byk! musti rasa mcm nak tdo sbb sejukkk je..;p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

loco roco tu adakah game yg org asli ramai2 jalan2 ke depan & kalahkan raksasa tu? sbb ada main kat psp adik kite.. mmg comelness game tu! xD

ceritacherita said... [Reply to Comments]

hello,
i reader baru. i kerja area bb ni. mmg tak sanggupla nak drive pergi kerja hari2, mau tah kul berapa sampai rumah. so ambik monorail je senang.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...