Instagram : @peejburhan

kesian encik ice~

seperti yang ku katakan..
aku adalah busy..so mmg xde jumpa orang ke apa..
call n sms pun x menyempat nak jawab ke apa..
setelah percubaan encik ice berkali2 call aku..last monday baru aku angkat.. ;p
aku yang katanya busy mengalahkan perdana menteri..
x bukan apa..aku ni ada boss..boss kecik yang garang pulak tu..
kang x buat kerja kena ayat makian uolls, " apa je yang kau buat", "hari ni kerja apa yang kau buat"
so sebagai pekerja berdedikasi..kena la aku mereka kerja..
supaya dia mintak apa je semua dah sedia..wah..ayat mcm rajin gila je kan..
tp betul la..aku x hafal harga baju pun kena marah..
ada sekali tu..dia tanya..aku bg tau je terus harga..x check buku..
pun kena marah..sebab kata aku memandai2..xnak check dulu..
e eh budak ni..x hafal salah..hafal pun salah uolls..pengsan ok..
bila gaduh tu..mula la kena ayat2, " kalau aku bukak butik...xnak aku kerja ngan kau"
tapi paling seronok bila aku tau semua..dia x tau..aku pulak bg ayat, " kalau aku ada butik..aku xnak la partner ngan kau"
wah..mcm aku pulak boss kan..hahahhaha..

konon nak jumpa ice on tuesday..tp x sempat..sebab busy memanjang..
so tunda ke wednesday..
x sanggup lg nak tunda..
aku ni cepat rasa bersalah..asyik tunda2 or call/sms x jawab..
mcm diva sgt pulak kan..
so harus keluar..walaupun badan penat..tuhan aje tau...

so kami pergi berlepak di krisik aje..
malas nak berjauh2..




lama jugak la lepak..
sebab lama x lepak kan..mcm2 gossip la keluar..
oh paling seronok..akhirnya ice cakap aku dah nampak kurus sikit..
ok sikit aje la..tp at least dia cakap..
dia la paling susah ok nak cakap aku dah kurus..
dulu aku pernah kurus..dia boleh hilang ingatan..
siap cakap, " setahu aku..sepanjang aku kenal..kau mmg mcm ni je size"
haha..gila puaka mulut dia....
ye la..kenal dah berbelas tahun..aku rasa dia pun dah nak muntah kot dgr aku punya konon nak diet..nak menjadi j.lo..padahal..nan ado..haha..

kami gerak around 11pm..
sebab nak kena gerak..baju menunggu banyak untuk di gosok n di snap malam itu..
dah la kerja2 menggosok aku kena buat..
bayangkan kalau ada 30 baju..mak gosok sorang uolls..
pengsan..so kalau baju masih ala2 kedut..harap maaf aje la..
penat weyh berdiri sahajo..
bukan la noy kejam buli aku suruh gosok ke apa..
aku x berani nak bg dia gosok la..
aku tgk dah berapa baju dia yg dia gosok terbakar ok..
xpe la..biar la penat..janji baju2 tu selamat..haha..

ok tu je..ta-ta

8 Comments:

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

besh lepak2~
aq da lame xlepak2 ngn mmber mlm2 bute!
hik!
apekah?

swit@kon said... [Reply to Comments]

rindu kat ice. hahahaha

bila dia kawin eh peej?

darling8tabby said... [Reply to Comments]

nanti peja bola la beli iron yg jenis macam kat kedai tu...just layang2kan jer...alaaa yg kuor wap2 tu..hehe

Tina Banana said... [Reply to Comments]

dlm gambar tu, ice mcm lagi kecik dr noy.. kan?

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

betol tu..penat gile nk iron baju..snap gambo..edit gambo...phew..letih woo...
peeja...nk tanya..dulu noy beli kamera kat loyat tu kedai nama ape ek?

Nonoy-B said... [Reply to Comments]

wuu collection ex gf comment. hiahahah!
btw, iron kita bermasalah la.. bukan sengaja nak terbakar. im corry! - noy

swit@kon said... [Reply to Comments]

collection ex gf eh? hahaha cam ice hot kah?

Tina Banana said... [Reply to Comments]

kurengg la tu noyyy, hahahaha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...