Instagram : @peejburhan

kalau dapat ni molek sungguh~

gigih mak google uolls..
ada tanya mcm mana rupa cek mek molek kan..
ni aku amik gambar terbaik sekali..
ini la kuih yg ku idamkan x dapat2 lagi ni..


pitam uolls..
perlu ke kau siap belah2 kuih tu hanieliza oiiii.. *cea mcm kenal je siapa hanieliza tu..haha*
menangis tgk..
kuih tu buat dpd keledek..dalam ada air gula tu..
kalau makan terasa2 je air gula tu masuk...hoih..sedappppp..

cek mek molek..cek mek molek...cek mek molek...
rasa2 kalau aku menjadi zombie sambil sebut 88 kali cek mek molek ni kat papa before papa pergi pasar juadah..dapat x??
oh x tahan..

kakakdegil..terima kasih kerana offer kepada ku..
tp bukan main jauh pulak nak pergi sampai ke the curve nak pergi amik..
pengsan...
so daddy, " cek mek molekkk..cek mek molekkkkk..cek mek molekkkkkkkk!!!" *sambil beraksi mcm zombie kampung pisang*

14 Comments:

intan izani said... [Reply to Comments]

harus pegi cari petang ni
peej,
sila jgn jaja gambar di waktu ptg
hiks...

siti_asiah said... [Reply to Comments]

hahah...lawak...<--pendek je tapi sebenarnya tgh gelak sowang2 dalam opis yg sunyi xbermaya

ai said... [Reply to Comments]

OIIIIIIIIIIIIII!!! pitam oiiiiii...ni dapat mak aku buat, mmg mantop!! Biah, minggu ni cik kintan ni balik, sila gentel cek mek molek ye!

Kak Hanieliza tu chef le..selalu majalah2 amik dia soh tepek masakan kat magazine dowang.. :)

nasaoji said... [Reply to Comments]

aku shuker kuih ituuu..!...

sedap siler kuih cek mek molek tu klu betui2 d buat tuk makan...rasa manis dia..rasa ubi dia...

kene buat sndiri, klu beli kang, riso lak tepung lebih, gula elek..

jom buat..sinang sajo...;p

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hoi!!!! aku yg tak pernah makan pon tgk gambar ni terliur ok! sib baik tak puasa... miaahahahhaha

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

Tak penah makan..Kueh taik itik lak,peej penah rasa x?

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

sini mmg xdapek la nk beli..
so buat sniri aje..
sonang baitu..

amik keledek tu rebus..
hancurkan ngan sikit je tpung..
pastu leperkan masukkan gula then tutup bentuk bujur2 ala rupe die tu..
pehtu goreng yooo

hehehe
korea ni nk makan sedap kaluuuu..
kene buek sniri la nampaknyaa

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

tak dapat kueh ni ko dgr lagu datuk m.daud kilau pun buleh gak manatau hilang kempunan ko peej..ahahah..

peej said... [Reply to Comments]

intan - waktu petang la paling best..ala2 memberi inspirasi nak masak or beli apa..huhuh..


siti aishah - apakah yg lawak??cek mek molek itukah?/


ai - apesal semua org buat sendiri aje ni..aku selalu beli aje..sedap ke buat sendiri..??
ye ke chef..mana la cheq tau..


nasaoji - x macam leceh ke nak buat..i mean berapa ketul sgt kita nak makan kan..haha ayat2 org pemalas..


lilred - kau x pernah makan??gila lah..sedap ok...sila la try jika berkesempatan..


fadhlina - taik itik??pernah dgr..tp x pernah makanbunyi pun mcm scary aje..


gediks - rajinnya korang ni semua buat sendiri..ke aku yg mmg pemalash??


mimy - x sama uolls...plus lagu tu kesukaan the X>.so no-no.. ;p

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

hahaha.. sini mane la ade pasar ramadhan nk main tunjuk tunjuk aje..

paling koman2 pun kalo malas tgk gambar je la..
pastu imagine camne rase die..
sambil bayang2 tu la rase kenikmatan..

perghhh..

xpe xpe.. selalu ade nye jual tuhhh..
teruskan usaha mencari

sweethOneY said... [Reply to Comments]

uiiii.. sedapp
nak2 yg air gula dia melelehhh

ke ko nak resepi? Hahaha.. :P

Every Lovebirds' Happy Endings said... [Reply to Comments]

oooo..camtu rupa dia..mebi susah kot nak dapat kat bazaar..coz rasanya x penah makan..tp if jumpa one day..nak gak try..

btw, thanks coz upload pic cek mek molek tu ye peej! :)

-Jaja-

darling8tabby said... [Reply to Comments]

dek..kat melawati ada jual cek mek molek ni akak tengok..tapi bukan dekat param tau..ni yg dekat area more tu rumah parent tina.. area2 kedai mamak... but bukan kedai mamak tu...ada orang jual kuih tepi jalan..ce tanya tina..

peej said... [Reply to Comments]

gediks - di saat2 itu la rasa mcm sayang sgt kat malaysia kan..negara tumpah darahku eceh..tiba2 feeling patriotik pulak.. ;p


sweethoney - dah ramai bg resipi..xpe..buat masa ni aku lebih rajin beli dpd buat sendiri..haha..


jaja - if jumpa sila la try...nicee..


darling - oh dah dapat pun semalam :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...