Instagram : @peejburhan

i'm not that nice~

if u guys noticed..
last week aku buang cbox aku...
n i made my blog on comment moderation mode..
sebab apa...i've been nice all these time...
sampai ke tahap orang pijak2 kepala aku..
plus i'm not the type yg nak org cakap manis2 aje or sweet..
i can take all the negative comments....sebab tu korang ckp la apa..aku x kisah pun..
but like i said..manusia ni melampau2..makin lama makin menjadi..
oh aku buat moderation n buang cbox bukan sebab aku x tahan ye..
sebab aku dah x kuasa nak melayan...

but ni aku letak balik cbox..sebab sangap pulak if xde kan..
ntah la..aku dah xde mood nak jadi sweet n all..
aku pun x tau la apa merasuk aku sampai aku jadi baik sangat..
but ramai gila is taking advantage of my kindness..
wah kindness katanyer..kind ke? ;p
no..like seriously..mcm melampau la..
itu ini..itu ini..sumpah kadang2 rasa nak jerit kat telinga orang tu HOIIIIIIIIIIIIII!!!!

so aku baca balik description blog aku..
pastu aku tertanya2..kemanakah hilang bitchy girl itu..
seriously i'm not that nice ok..
i can be very2 bitchy..i can be ur worse nightmare
oh dont get me wrong..mulut aku mmg bitchy gila..but deep down..i'm still sweet..
nak jugak puji diri.. sempatttt ...haha..
maybe i grew up..i became wiser..
aku dah x kuasa nak bergaduh sakan n cakap sebelum berpikir..
maka datanglah that sweet peej..oh sweet ke..
ntah la..aku x rasa pun sweet..org la cakap2 aku sweet..
aku rasa mulut aku puaka pun org claim muslimah uolls..x paham aku..

so sini i want to make things clear..
i read what i read..
so i link blog i love to read..
i don't simply link anyone..
ni bukan statement sombong..but that is how things works here...
i don't see the purpose aku link sampai 80 blog..tp aku baca 8 je..get it x..
ke ada org yg nampak link dia je pun dah seronok..
walupun tuan blog tu sekali pun x pernah singgah blog dia..
ntah la...ada orang suka kot mcm tu..
aku pernah buat dulu..lama2 aku rasa semak n keji..sebab apa makna aku link tp aku x pergi pun baca..

so aku akan link blog yg aku baca..
kalau aku x link..tp aku bosan..aku kadang2 tgk2 la link lain..
n kadang2 aku tinggalkan komen..
kadang2 aku suka..tp sebab lupa ..aku lupa dah pun blog apa yg aku pergi..
aku bukan robot yg boleh baca 80 blog sehari..so harap maklum..
n satu lg..aku x paksa sesiapa link aku..
siapa suka..terima kasi ku ucapkan...
utk kesenangan, korang linkkan..kalau xnak pun aku x marah..
suka hati...sebab buat je apa2 ikut suka hati korang..
oleh itu sistem barter xkan berlaku di sini ye..
contoh..i dah link u..u link la i balik..e eh..boleh lak mcm tu..

sorry la kalau menyinggung mana2 pihak ye..
i just to make things clear..
seriously i'm fucking tired to attend to everyone's need..
bila x buat aku rasa bersalah..so aku buat tanpa kerelaan...penattttttttt...
so stop it ok..

welcome back bitchy peej..
love me or hate me..i just don't give a fuck anymore..

30 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

h..

aku dh kenal ko lama.. so aku mmg tau la betapa bitchy u can be.. but that's one of the qualities i love abt u.. becos u are honest and not pretentious, u know what i mean..

lagipun, aside from all the bitchy bits, u are like one of the nicest girl i've ever met in my life and thats why i loff u so mucho..

so, what im tryin to day is, sometimes, kalau baik sgt pun x elok jugak sbb manusia skrg ni suka pijak kepala.. geddit? geddit?

muahsmuahssss....

F A R Y N said... [Reply to Comments]

wooooo..
cayalah peej!

shasha said... [Reply to Comments]

heh...you go girl~!!

Mya said... [Reply to Comments]

bravo peeja!!!

mmg sepatutnya begitu. tak boleh la mcm nak paksa2 org jd follower.. link kan segala. itu saya sgt setuju.

apa2 pun.. selamat berbelog. saya tetap setia di sini.. :D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

welkam backkkkkkkk...i love the bitchness in you..woooaaa..ok tak statement akak..
biasa la dek..kadang memang letih kan...

ai said... [Reply to Comments]

ohohoooooooooo! tu dia! selamat kembali si bitchy vougeh! :P

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

just be ur self :D

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

welcome back bitch! haha.takyah la fikir org lain,bukan org kesah pasal kita pun.ingat,love urself first then baru others.lagipun mak ske kau mulut puaka walaupun takdela sepuaka i.hehehe

Ceera said... [Reply to Comments]

wohOoooo

ini la peej yang dulu, tetiba...

Pink Mama said... [Reply to Comments]

I still love to read your blog even if if u don't link me =)

Peace!

capik said... [Reply to Comments]

aku sehari dpt bace 5 blog pun da cukop ok laa tuh hehehe

Cikpid said... [Reply to Comments]

mcm sape link ko..ko kene link balik..hahahhaha...yg tu aku pon x berkenan..

sbb kdg2 mcm x fairlaa..kdg2 ade gak approach blog aku camtu..suh kite link balik..eh..paksa2 plak..bg aku..kalo aku suke aku link aa die..kalo x suke baca..ape jadah aku nk link semula kan..

xperlaa peej..nk puaskan ati semua org..mana leh..boleh pengsan dibuatnye

saya said... [Reply to Comments]

betol tu peej..kita ni kadang2 diam sebab kita malas nk lyn benda yg bukan2 tu dengan harapan orang tu akan sedar le diri sndri tapi bila kita diam dia makin melampau2 pulak. kadang2 memang terpaksa cara kejam jugak utk ajr org2 macam tu peej. anyway.. u go girl!!!

linn said... [Reply to Comments]

yes...ai like the bitchy peej! buat je apa yg ko suka nok, ni blog ko.

Schalfyzcha said... [Reply to Comments]

Ok Peej, I love you. Simply because we got the same nick name. Pieja-->this is how I spell my name. ^^

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

cool~~~
i loike2 this peej even more!!
xde ms nk entertain smua org.. hrp kite je entertain diorg.. tp diorg sebbbokkkkk nk menyaitkan atiw bagai.. xde maknanyer ye...
beta be our ownselves and don give fuck to others..

Anonymous. said... [Reply to Comments]

you'll still be in my link list regardless of anything, babe. i just love your blog! even u merepek entah apa-apa pun, i still love it haha. ini sama ada saya gila or, ermmm saya gila ekekeke :p

chill, babe.

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

erm.. still macam sweet jgk la..
ok la tu, sweet bitch.. =)
macam mane2 pon peej nih, aku tetap sukeeeee je bace!

lily lotus said... [Reply to Comments]

yang penting u happy!

sheLLy said... [Reply to Comments]

mm ..honestly..i really like to read ur blog too...really love it..it just u be urself rite...tu yg org tu dengki sbb ur life is better than that person kot..abaikn jer...laipun biler baca ur blog..mmg amat menarik..x dpt d nafikn..wutever yg u merapu ke..i can felt it came straight from ur herat..dun wori babe...u r really sweet gal..honestly..just speak from d heart..oh yeah about "link" blog...per tu eik??..my fren ada bgtau tp mmg x fhm pung..for me as long as i can read others blog n not being harsh(hahaha!!..harsh ker)..dh ok pung..

Tijah said... [Reply to Comments]

ini antara n3 yg aku nak buat tapi tak buat2 sbb tak tau mcm mana nak buat.

so thanks.

harap2 org kat luar tu...sindri mau ingat la kan?

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

yeah yeah agree with you..

we link who we like kan?

terpulang lah tk pyh paksa2 orang nk tukar2 link semua.

but i saw you link me..

hehe you ada baca ke blog i...bangga woo kalau peeja baca sebab peeja mmg blogger hebat. i like to read yours. selalu banyak idea dan tulus. tats why people like you =)

mimi said... [Reply to Comments]

hi peeja,
im one of ur silent reader..dh few mths jugaklah i skodeng blog u ni..seriously,i suka blog u..seronok dgr cerita2..cam dh wajib,everyday mesti nk baca blog u..if tak baca,rasa tak lengkap hidup sehari i..chewah..!!tp seriuos,tak lengkap..

kdg2 bila i leh gelak sorang2 bila baca blog u ni tau..so,pls dun stop update ur blog,cause i tau u mmg rajin update..rasanya cam almost everyday kan..

peduli kan orang lain yg dengki kt u nk kutuk2 ur blog,cause im ur number one fan will back up you..
:)

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

alah...yb senawang tu sibuk dok protpretprotpret berkempen mano sompat nak buat...aiyak Yb ligan...zasss...lari dulu

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

hahaha!
aku suke entry ni sbb aku plak jenis tak sampai hati bile org suh link2 balik nih.
tp kalo aku tak bace jgn la dok marah aku lak. byk lg keje aku nak buat.

i lurve bitch/beach! ;p

Mme Doole said... [Reply to Comments]

tapi noksss muka ko mmg sweettttt tak sesuai bitchy!! hahah matilahakuu kena pelangkung pasnihhh

ok aku sokong kauuu!

thecolourispurple said... [Reply to Comments]

huhu

xpe.sikap cmtu la yg wt aku tetiap ari nk bce blog ko.klo xbace,mau menggelupur kot.huhu

chaiyok!!

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

no matter what..ur blog always entertainment...best!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

aku jenis tak kisah tukar2 link nih..

aku sonok bacer, aku add link,...n tak mengharap org tu add aku smule..

mmg betui aper yg ko ckp tu..

lalala...tak kisah la...asal aku hari2 nak khatam kisah ko...;p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

yelah, betul pun. buat apa letak link byk2 kalau xbermaksud nk baca. but then, ikut keselesaan tuan empunya blog. haha. welcome back cbox! xP

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...