Instagram : @peejburhan

i love my mummy~

ok aku x ingat ni bila..
tp yang aku tau..
kelaur je dpd bilik..bau harum semerbak aje..
sekali mama masak ini...

:: nasi ayam..siap ayam steam lagi..mak pengsan uolls ::

now tell me mcm mana mau diet itu..
dah la sedap melampau...
so instead of 1 senduk..amik 2 senduk terus nasik..haha..
harus kena sound ngan noy, " apesal banyak sgt nasik kau tu"
huarghhh..kesian mak nok..nak bergembira ngan nasi ayam pun x dapat..
ikut tekak..rasa nak tambah aje...
tp dah kena sound tu..reti2 la hirup2 sup aje..


:: makan begini pun kena sound uolls ::

huish..kenapa la masakan mak sedap sgt eh..
x boleh tahan betul..
oh i love u mummy..eventho u jalan goyang2..tp gigih masak lazat2..
oleh itu..i namakan masakan u..nasi ayam goyang-goyang..haha larikssssssssss...

oh mama jugak pandai masak nasi ayam claypot..
if nak masak tu..nanti akan ku tepek resipi..
serious marvellous... :D
so korang pun letak la masakan ibu2 korang yg menjadi favourite..
nak jugak jamu mata..

26 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak pija..
siyes nmpk cm sdap.. :)

katy..

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

sokong ..sokong tapi my mum suke simple2..paling dia selalu masak ialah lauk kari...aiyok!

IBU KUMBANG said... [Reply to Comments]

Tabik ngan Aunty nani, sakit2 pun masih masak dengan jayanya.. kalau akak makan sampai senak, diet belakang cerita!

zie said... [Reply to Comments]

wah sedapnyer peej,

resepi pls...

i suka giler yang steam steam nie....maklumla nak jaga kesihatan and jaga badan...*ha ha ha...*

puterikurekure said... [Reply to Comments]

wah! memang nampak sedap ok.
tgk mak pija masak nasi ayam, boleh lak terasa2 nasi ayam mak akak.
hehehe.

masakan mak, kalau ogreng telur pon sedap kan?
sangat2 la ajaib!!!
:)

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

argh....nasi ayam....sedap2..wpun x rase lagi..tau sedapppp

shasha said... [Reply to Comments]

hmm..resepi arwah mak yg masih diamalkan hingga sekarang adalah ayam masak kicap...tapi still tak sama level ngan arwah masak leee...

Zuraida said... [Reply to Comments]

oh sedapnye aku terliur dah!!!! nasib baik tak pose lagi!!!!

FIERA said... [Reply to Comments]

kak pija, cepatlah tepek resepi.... ayak liuq dah leleh2 dah nie....

F A R Y N said... [Reply to Comments]

masuk je blog ko..
sure meleleh air liur tgk makanan..
ko mmg kejam la peej..huhuhu

swit@kon said... [Reply to Comments]

so sweet. aku rasa cam nak nangis plak. huk huk.

babe!!!!!! aku nak suh mak aku buat nasik ayam gak before puasa!

peej said... [Reply to Comments]

katy - tu la..kalau mkn lg sedap..


fadhlina - eh sedap apa kari..cicah ngan roti pun sedap..i like..


ibu kumbang - mmg terbaik pulak tu..ikut hati mmg mcm tu kak..tp dah ada noy tu..mulut bising aje..x sanggup..


zie - resipi kena tanya mama la..sebab diriku ini belum pernah try buat nasik ayam..


kurekure - tu la..selalu ckp kat dia..tp dia xnak caya..dia kata kita org cakap mcm tu..sebab kita org pemalas masak..ok mmg pemalas pun..tp mmg beza kot..air tgn ibu ni mmg terbaik..


suezen - sedappp...tgk pun boleh tau eh??


switakon - ye..suruh jgn x suruh.sedap ok..

Super HaNa said... [Reply to Comments]

nak resepi ayam steam goyang2 nih
watashi dah cuba nasi ayam kt net tp asyik tak jadi

*padahal tak pandai sgt
eheeheheh

peej said... [Reply to Comments]

shasha - oh aku punya asam pedas kari dah sama level.. :D


zuraida - sedap..sila terliur..huhu


fiera - enggak ada resipinya..if ada akan di tepek..


faryn - aku sendiri terliur tgk pic ni ok..aku pun rasa diri aku kejam terhadap diri sendiri..

Nonoy said... [Reply to Comments]

berry sedap i bedal banyak gila noks. nasik i macam contractor yang tengah makan! gunung tinggi!!!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

masakan mak, harus sedap!!...

kene marah ajer dek noy ehh...

lily lotus said... [Reply to Comments]

kalau I pun gini kemsalam nak diet :D

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

SEDAP NYA MAKANAN OMAIGOD I LAIK NASI AYAM NYAM NYAM NYAM OMAIGOD MACAM MANA NAK MASAK WAIT WAIT MANA NAK CARI BAHAN BAHAN KAT SINI OMAIGOD I LAIK I LAIK I LAIK

ai said... [Reply to Comments]

UIk!!! Ayam stim ke tu? memula aku tgk cam ayam masak kurma! ekekekeke..SUMPAH! Aku telan2 air liur ni tau..slrpppppppppp

Tijah said... [Reply to Comments]

yer. nak resepi klepot nanti yer? time kasih daun keladi

peej said... [Reply to Comments]

hana - xpe..mula2 mmg mcm tu..sila cuba lg nanti ye..


nonoy - sedap..tp kau pedengki x bg aku menikmati sepuas hati..


nasaoji - tu la kan..apa2 pun sedap je air tgn mak ni..


lily lotus - tu la..godaan sungguh


alia - apa sgt bahan nak buat nasi ayam..aku rasa mcm boleh je kalau kau nak buat kat sana..


ai - ayam steam..rencah2 itu sedap..hirup2 pun lazat..


tijah - nanti kalau buat akan ku tepek sini ye..

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

wah....bestnye nasi ayam tu....kalau mama peej tk jln goyang2 harus akaq order dgn dia....nk gak merasa okey!!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

nasik ayam goyang2..heheh..nampak yummeh..

mak akak specialize in kuih muih melayu..mmg superb...bahulu..bengkang...pulut serawa durian...cedapp

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

may b sbb air tgn mak tu.. yg masak dgn penuh kaseh syg.. ahax

Ms_MER said... [Reply to Comments]

help!help! aku terlioq okehh..later2 tepek resepi yer..ohh tedapnyee

peej said... [Reply to Comments]

iekan - matiklah terus order..tp selalu berangan if bukak kedai makan..mesti laku..sebab sedap aje semua..tp of coz la x larat kan..


darling - haha..kita org bab2 kuih ni fail..


wani - ye la kot..aku ni masak dgn penuh rempan2..haha..


ms_mer - insyallah..if buat lg letak resipi..baru feel sikit..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...