Instagram : @peejburhan

concern atau busy body~

lain orang lain perangai...
aku x tau mcm mana orang boleh mcm tu..
sebab aku x...
macam mana??meh sini aku cerita..

bila kau ada masalah ke..kegembiraan ke..
kau akan carik orang nak luahkan ..
x semua orang kau nak bg tau..esp aku..
aku ni pemendam perasaan...
begitu jugak kalau orang lain pun berperasaan begitu..
aku manusia biasa..of coz aku ada perasaan ingin tahu...
tapiiiiiiiiiiiiiiii...aku x busy body..
maksud busy body disini..
aku x pergi msg or email orang tu

"eh kenapa..apa yg kau suka sgt tu"
"eh siapa yang kau bengang tu..cerita la sikit"
" alaaa..protected entry..bg password la"

sesiapa yang aku pernah bg email mintak password ke apa..
sila bg tau sini..x pernah kan??
sebab aku rasa kalau orang tu nak share ngan kau..
kau x mintak pun org tu akan bg..kalau x bg tu paham2 sendiri la..
eventho aku rapat ngan farah..if ever dia tutup blog ke apa..
xde aku terus call/sms/email suruh invite or tanya kenapa..
sebab..i know she need her space...

mcm tu jugak kisah hidup la..
ingat lagi masa lepak ngan chics the other day..
seronok cerita2..sekali noy sedarkan yg chics x tau apa..
lepas tu chics cakap, " ye la..kau x cerita..xkan aku nak tanya2"
so aku pun cerita la..
sebab bg aku..kalau kau x busy body..tanya2..
aku pun x kisah nak cerita..sebab aku tau mereka bukan jenis busy body ke apa ke..
tapi dah ketara..tanya itu ini..nak sangat ambik tau..bukan je rasa xnak cerita..rasa menaympah n nak lempang pun ada..

ntah la..aku ni dah payah nak percaya orang..
orang2 yang suka korek2 cerita ni...
kadang2 bagi kita tertanya2..adakah orang tu ikhlas nak kawan ngan kita..kalau x kawan betul pun..ala2 email2..chat2..kira feeling dah rapat abis la kalau mcm tu..
atau sekadar nak tau gossip n untuk kepentingan diri sendiri..
then dah rasa mcm aku ni dah x perguna..kau buat bodoh je kan..
kira ala2..habis madu..sepah dibuang gitu..
mcm cilakak aje..meh sini aku sumbat sepah2 ni dlm mulut kau nak..
ok i know..xkan sebab nila setitik..rosak susu sebelanga kan..
nasib la..sapa suruh jadi susu...
tp lebih baik mengambil langkah berjaga2 je kan..

begitu jugalah kes facebook..
dulu aku ok aje..sesiapa add..claim reader blog la apa la..
aku add je semua...
walaupun aku x rasa apa faedahnya pun..
sebab apa yg aku x share kat blog ni..
aku rasa lg byk update kat blog dpd facebook..

sampai la banyak anon2 kat blog aku ni..
jgn terkejut kalau org2 itu sebenarnye orang yg baik ngan kau sebenarnye..
depan manis aje..sekali nak komen guna anon ok..
aku mcm dah xde mood nak ada orang2 yg tidak dikenali dlm friendlist aku pun..
plus nama pun'friend'list..apa jadah ada dlm tu sedangkan kita bukan friend pun kan..
satu lagi..mula2 add..bukan main pung pang pung pang..lepas tu senyapppp aje.
apa faedah itu uolss...so aku decide kasi delete aje..
so harap maaf di situ..kalau sesiapa notice tiba2 aku x approve friend request ke..
aku dah delete ke...
sebab nak contact ke apa ke..stay sini je la yea..
siapa2 yg masih saki baki tinggal kat blog aku tu..tp korang pun asal dpd blog..
itu kerana..aku cam korang..meaning rajin tggl komen ke..
aku pun ada menyinggah kat blog korang ke..

so that all..
bite me..bitchy peej is still here..
at least for now..
ta-ta..

11 Comments:

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

yela..setiap orang kan lain pe'el kan..Just respect people privacy la..tak gitu peej?

s u r a y a said... [Reply to Comments]

i guess it's easier for bloggers to understand what if feels like bila org pry into our life. I bet non bloggers tak dpt rasa. bloggers yg senior and byk pembaca je kot rasa. kdg2 bila bc blog org kita rasa rapat dgn org tu. so readers dont usually think as a blogger. they want to know.

i add some bloggers @fb cos i feel i can relate to them. and hopefully bcome close someday. tp i tak pushy. so i tak push la. slow2. tp bila u down kdg2 i bg la kata semangat. tak tny pun nape down sume. but i realize u dh delete i. its ok. doesnt affect me anyhow.

u take care!

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

oh thank u so much for bein understanding.ngehngehngeh.ye la kesian org mencabol kepercayaan kau.kalau aku sebok,please sepak me hard.

peej said... [Reply to Comments]

fadhlina - yeah..if nak share..x payah tanya pun i will share it here..but of coz i wanna keep some for myself n maybe close friends


suraya - tu la problem kan..dorang rasa rapat..padahal x pun..what if somebody suddenly dtg n ask them personal questions..mesti dorang pun x suka..
n some people ckp dorang nak rapat..but xde effort pun..i have a blogger friend yg kita org keep on email..tp rasa rapat..n tau sincerity orang itu..tp if dah add..senyap aje..pun xde motif jugak kan..
anyway..thanks for understanding tho..

peej said... [Reply to Comments]

foxy farah - so far xde la kau menyibuk ke apa..if kau sibuk2..i will slappa ur face..real hard..haha..

Ceera said... [Reply to Comments]

terus laju2 aku tengok, nama aku ada lagi ke tak, hahahahaha... =D

peej said... [Reply to Comments]

ceera - harus la ada weyh...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej fix ur self first....

maya2006

peej said... [Reply to Comments]

anon - yada yada yada

hanna said... [Reply to Comments]

peej ,

wow. i was shock. i felt like this entry is for me kan? am i right ? sorry sgt tindakan ako ni dh dikategorikan sbg bzbody dkt ko..

ako msg ko dekat fb sbb i thought mcm mebi itu satu step nk berbaik dgn ko lah since ko ckp ko delete sape yg bkn fwen ko. and ako ikhlas nk kawan ngn ko. so tue cm effort ako la actually..

like suraya said, since ako baca blog ko ako rasa cm ako rapat ngn org tue.hehe cm illusion diri sndiri je,.. and i understand that ko tak category kan ako kwn dgn ko... and I really just try to be fren, nothing more..

sorry sgt if by tanye siapa yg pendengki tue ko rasa ako cm dh nk invade privacy ko.. ako mmg tak terfikir pon nk niat busuk ke ape.. Just sbenarnye cari modal bwat conversation dari sambungan reply msg ko tue je sbenarnye..

oh well. x tau nk ckp ape lg dowh. agak speechless.. take care k peej.

hanna yasmin mohamad

peej said... [Reply to Comments]

hanna - xde specific meant utk sesiapa..sebab seriously ramai yg msg ke email ke apa ke..which annoys me..aku dah terkena byk sgt..aku dah x sanggup..thanks for the effort..sorry kalau aku x appreciate effort kau tu..tp like i always said in many of my previous entry..i prefer the friendship remain virtual aje..
sorry kalau entry aku ni bg kau shock ke speechless ke..but sometimes kena jugak meluahkan rasa hati kan..