Instagram : @peejburhan

aman la sangat~

semalam noy fly..
terasa lapang dada..boleh online sesuka hati..
mood pun baik 2-3 hari ni..so semangat blog lebih.. ;p
tgh syok2 gigih update..
slow je ada minah datang..
terus landing atas katil..
xpe..lantakkan dia..
tiba dia tenggek lak sebelah aku..
siap kepala langok nak tgk aku type apa..
hoihhh...me not loike..
aku mmg mcm tu..time aku tgh type..jgn la kacau..terus x berinspirasi..
ntah kenapa..segan pun ye...
lepas2 dah siap tu nak baca..suka hati la kan..tp if belum siap..x suka..
so, terus tutup windows blog..

maka twitter terus..


pastu dia ceria..golek2 sana sini..
so tolak2 dia ketepi..join golek2..
abis nak buat apa kan..nak online pun x senang..
lalu terus snap2..

::tgk la dia tu..ceria2..siap bergegar2 bagai ::

:: huish..tgk la tu..mana x rimas..ingat noy xde..xde la kena layan pelik2..rupanya ada queen of pelik terus ::


ok jgn fokus kat minah itu..
sila fokus kat tgn dia tu..
mengelip uolls..
patut la 2-3 hari ni cargas je ke sana ke mari ngan papa...
rupanya otak ligat nak beli barang2an..

paling kelakar..about a month ago..

mama : mama dah xnak beli2 baju semua..baju mama dah byk..bukan nak ke mana pun..lg pun mama rasa lepas ni nak berjubah la..xnak dah bergaya2 ni..
me : x best la..x style..
mama : nak style apa..dah goyang2 mcm ni..
me : suka hati mama la..

haaaaaaaa...jubah la sgt kan..
sekali amik kau satu set dia sebat..

me : ni semua sekali berapa ni???
mama : haaaahhh???
me : semua ni berapa?? *kena buat2 gaya bg dia paham*
mama : aaaaaa...semua sekali rm..................
me : hoih..* geleng2 kepala*
mama : *pegang aku* xpe la ja..mama nak rasa..lepas ni mama mati...mata mama tutup rapattttttttttt...
me : hahahhahaa..x suke..

over betul la..mak siapa ni..
tp betul la..berpuluh thn dia kerja..suka dia la nak buat apa ngan duit dia kan..
pastu tadi aku nyanyi2..
dia seperti biasa..

mama : apa dia???

dia ingat aku nak cakap ngan dia..
aku terus nyanyi sambil gerak2 badan
mama as usual..if kita org menari..dia pun akan menari..padahal x tau apa..haha..

mama : hmmmppphhh..mama dah x dgr apa..dah x tau pun lagu mcm mana..lupa dah lagu2 semua.. sunyi je dunia mama..x dengar apa...
me :x ingat dah??
mama : x tau..lupa dah...so hiburan mama tgk emasssssssssssss aje..* sambil juling2 kan mata tgk gelang dia*

hoih..gila..mak siapa la ni...
maka dengan itu la terjadi entry anak gila harta uolls..
tiba2 mak menjadi juling jugak noks....
miahahahhahaa...

oh dia dok kacau2..sampai aku jerit2

me : daddyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....
papa : oiiiiiiiiiiiiiiiiiii...apa dia..
me : amik la perempuan ni..kacau la dia..
papa : biar la dia kat situ..dia x sakit tu..papa nak tgk tv..
mama : apa dia nak?? *see..very the kak nam*
me : pija suruh papa amik mama..bawak keluar..
mama : elehhhhhhhhhhhhhhh...ye la..nak keluar la ni..nak sembahyang..dah masuk waktu..
me : bagus..
mama : tepi la gemukkk..

e eleh..kerek pulak..
wah siapa yg kerek kan..
ni ada hati nak jadi anak solehah yg menjada org tua katanya..
baru sikit2 mak dah bising2 uollsss..mcm aku pulak emak..dia anak..haha..
but i still love u mummy..
kalau mama xde blk kg ni..harus la terasa kesepian :D

16 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

hehehehehe

macam2 la korang anak banak nie..

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!!!!!

Kelakar!!!!1!!!

Ala, kau buat aku rindu mak aku :(:( Dah la dia baru kluar hospital :(:(

zie said... [Reply to Comments]

Babe,

Ur mom memang best and kelakar. My mum serius je...hu hu hu...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

haha comel..i see bling2...

shasha said... [Reply to Comments]

hehhehe...mama peej comel ok..suka sgt tgk dia manja2 ngan anak2...

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Mama sangat kiut
Adoi.. tingat mak sendiri plak
Tp mak sendiri sangat lucah ok
Kalau baring atas katil sama sama
Suka main raba raba..

Part mata juling tgk emas tu kelakar.

ai said... [Reply to Comments]

elok la kowang! cam adik badik je aku rasa..kahhhhhhhhhh

alamak! makin rindu kat biah!!

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

pija , mama u very sportingkan . i want to be like her jadi anak2 tak yah mengadu nasib kat org lain kalau ada masalah . love u lah auntieee !!!

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

hahaah layan layan...mama mu serupa mama ku jua...leh layan satu kepala giler..anak pun separa mental

chics said... [Reply to Comments]

Kau buat aku rindu mak aku

Dan kau buat aku tersenyum :)

khairie rahman said... [Reply to Comments]

alaaaa.. bace entry ne terus rasa nak balik terengganu terus.. tapi.. tak boleh lagi.. (T_T)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

kau punye kesepian tu.... dengan senyuman lebar.... aku sgt musykil peeja!

Faressa said... [Reply to Comments]

hahahaa aunty nani cute gilaaa

yana said... [Reply to Comments]

Haha kelakar!!=)Mak pija sporting gila.Aaaaa tapi entry ni buat yana rindu kat mak T_T

illa said... [Reply to Comments]

rindu kat ibu...
kelakar sungguh :)
make my day...

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

heh. i love this entry very much tooo! Ya allah. how lovely both of you =)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...