Instagram : @peejburhan

akhirnya pergi jugak~

last saturday akhirnya jejak jugak kaki ke pasar juadah..
sebabnya..mama n papa xde..dorang balik kg..
so mcm malas gila je nak masak..so pergi beli lauk sudah..
sebabkan malas jugak..x kuasa nak ke pasar juadah datuk keramat or setiawangsa..
sebabnya..confirm sesak..x kuasa la..
so kami ke pasar juadah au2 sahaja..

aman..kurang orang..
cuma time sampai tu around 4pm..panas mencucuk2..
dah feeling panas kat perhentian dah..x sanggup betul..
n x byk sgt choices la kat kat situ..dulu mcm meriah aje..
sekarang biasa2 aje..
nasib masih ada org jual2 yg sedap..
masih cam la muka2 mereka..
so beli2 lauk kat situ aje..

tgh jalan2..ternampak mereka ini ..


:: candid aje...gambar tina tiba2 xde pulak ::
:: tgh sembang2..ternampak ini ::

:: lepas tu..x tahan..singgah beli..haha ::
:: noy suka buat muka sengal kan..menyampas...tgk kakak dia..comel aje..haha lariksssssssssssss ::


sampai je rumah..lain hal pulak..
itu lain entry loh..

7 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

sedaaapppnyaaa yg panggang2 tu.xpe..lagi sejam lebih nak buka ni..hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

seronok kn pergi bazar. ko bayangkan 30 tahun akan dtg ko pergi bazar, terserempak pulak tina jalan2 bwk cucu.. ahax

biasanya kat tmpt kepak madu ni kn ada jual bontot ayam skali. kite tertanya2 camnekah rasa bontot ayam itu.. lolx

Nonoy said... [Reply to Comments]

pija suka bontot ayam! pengotor.. eeuww

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak so far belum try lagi vontot ayam tu..katanye sedap pasal berlemak eh..

Rina277 said... [Reply to Comments]

montot ayam goreng adalah heaven..aku ngan mak adalah peminat montot ayam..kitorg sebut bonet ayam..ayah n adik bradik lain pandang pn x hingin..mak ckp sapa suke montot tue awet mude..paling berkesan klu amalkn buat sop..xtau la adakah ianya benar tp kwn2 bangsa cina pn ckp camtue..hehe..

peej said... [Reply to Comments]

fieza - sedap kan..sekarang tgh teringin ayam golek pulak..haha


wani - kan..ish x dpt dibayangkan..tu pun kalau panajng umur Insyallah..
rasa adalah sedap ok..aku sukaaaaaaaaa..


nonoy - apa2 aje..janji sedap..


darling - lebih kurang la..sebab byk isi..n lembut aje..oh i like..


rina277 - sedap kan..jealous aje pergi rumah jonet..buat kari bontot ayam aje..mcm syurga muntot gitu..umah aku xde pun.. :| eh mama pun ckp mcm tu..xtau la betul ke x..tp aku x rasa aku awet muda pun ;p

nasaoji said... [Reply to Comments]

ooohh mika!..

aku sampai ri ni tak jejak lg ke bazar..nak p..tapiii....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...