Instagram : @peejburhan

addiction yang menggila~

as all of u can see..
aku macam dah kurang2 aje mengupdate blog..
malas, xde idea..n x kuasa pun ada..
ditambah dgn kekecohan sana sini..
so aku kurang2 meng-spend masa disini..
plus tanpa disedari..kegilaan lama ku kembali..

sapa yg dah lama baca blog ni tau la..
aku kalau dah start balik addiction ini..
aku mmg dah x pandang lain la..
cuma kali ni maybe terkawal sikit..
sebab game2 ini ialah dalam facebook..
ye...aku sudah gila game kembali :D

ok mula2 aku layan satu aje...
aku gila layan restaurant city ini..


hoho game senang aje..
keja aku bg pekerja2 makan aje bila energy dia low..
xde peak pun game ni..
die bergerak sendiri aje..
cuma bila cukup markah..restaurant akan membesar..
so kasi la hias2 ke apa..
then carik2 bahan untuk membuat recipe2 menarik..

dah ala2 buhsan..ada orang suggest main barn buddy pulak..
ok layannnnnn...

ok la..tp gila la berjam kan nak tunggu boleh harvest semua..
sangap melampau..
jadi di kala buhsan..pergi la farm org lain..
kasi spray bunuh insect ke..weed ke..
dah ala2 sangap lagi...kasi curik harvest dorang..
xpe..curik..tp jual kat market..bukan buat makan..so x jadi darah daging..haha..

x leh jadi..x berkembang aje game ni...
tgk ada kat page orang..ada game yg berladang lebih besar..
maka gedik..nak main jugak ...
haaaaaaaaa..amik kau sampai 3 game main..buruk betul perangai..

haha..farmville pun kita layan..
aku rasa game ni better dpd barn buddy tu kot..
sebab mcm lagi besar n xde la lama melampau nak tunggu harvest tu kan..
tapi being me..still rasa x puas..
ye la..tau la game2 ni..kira kau click 2-3..lepas tu tungggggggguuuu aje..
gila sangap kan tunggu aje..

so aku telah mendownload game..huhu..
oh seronok..dah lama x layan game..
maka terdownload lah Alice Grennfingers 2..
huhu..baru la boleh berkebun secara meluasnya..


::puas hatiiiiiiiiii ::

tu xpe lagi..
tah apa merasuk pulak..
maka download pulak farm frenzy 3..ngeh ngeh..

best jugak..tp kali ni mcm payah sikit dpd farm frenzy 1 & 2..
so aku kalau payah2 ni..ala2 tension sikit..
tu yang ada 2 game tu..
so kalau tension x lepas tang ni..kia main tang tu..

so dgn ini..saya maklumkan..
kalau ala2 blog ini terdampar aje..
sebab tuan blog tgh gigih main game ye..

hmmmmmmmmm..adakah kerana main game bertubi2 maka tuan blog sampai termuntah2 dan tercirit2..???

24 Comments:

nieza said... [Reply to Comments]

Pija.
u should try farmtown.. try lah.. memang best

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

argh.....x reti main woooo

jasrina rahim said... [Reply to Comments]

betul ckp nieza, farmtown pon best. tp aku igt sama ala-ala farmville gak.

barnbuddy aku dah terabai pasal malas nak jg. tk mencabar punya game!! sikit2 nak kena mencuri baru leh byk duit. ahahaha...

skrg addicted main bingo sama mafia wars pulak. tgk la berapa lama pulak aku leh bertahan.

beb, besar restoran kau! restoran aku ala-ala kedai runcit je lagi. sgt dengki!

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

owh peej..dah lama nyer i tak drop comment kat page u.. tak sangka peej,ketagihan kita adalah sama..blog i pun dah bersawang..sbb tuan blog gigih main game,hehehe

khairie rahman said... [Reply to Comments]

gile ahh, gigih menjadi peladang tegar.. hahaha.. kalao kat Nintendo Gameboy Advance, bley maen harvest moon.. best woo! hihi.. (bley gak maen kat pc -guna emulator)

nasaoji said... [Reply to Comments]

fuyooo...

aku tak reti2 nak main game lam facebook... ;(

org yg kaki game ni, sgt kreatip tau...;p

ai said... [Reply to Comments]

JENOH geng mak hayam aku ajak aku main game cocok tanam ni. aku malas lak nk layan. kang bila aku addicted, mampos sume tak berjalan. keje ntah kemana, tudung aku ntah kemana, anak laki aku ntah ke mana..baik aku biorkan je.. :P

x elok lagi ke cirit kau tu peej?

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

Pija , kalau nak download game to pc , akak ada link where u can load for free . Ngeh!ngeh! ngeh :P

mimi said... [Reply to Comments]

peeja..
im one of ur silent reader..i suka baca ur blog..best and seronok baca u berceloteh..
tp nape skrang dh jarang update..satu hari satu je post..tak bestlah camni...
pedulilah sape yg dengki ngna you tu,pegilah mampos...antara yg kutuk u tuh,berjuta lg sayang kt you pieja...

sherrina said... [Reply to Comments]

Tu Farm Frenzy Pizza Party kan? Farm Frenzy 3 pun dah kluar. Boleh bela penguin :D

rosealley said... [Reply to Comments]

haha, tengah addicted farm frenzy jugak2, housemate sukela main barn buddy tu, tapi kitepun cam malas je nak nunggu2 neh

Tijah said... [Reply to Comments]

cehhh! mak ingat ko bz dgn cerry berry rupa2nya main nihhhh.

biasaaaaaaa dia tuuhhhh!

mulanmira said... [Reply to Comments]

ehh jap.. nak tanya.. korang donlod kat mana farm frenzy 3 tuh?

..tora.. said... [Reply to Comments]

aku tgh pantang nih, gile main barn buddy...

nanti aku curik sayur2 ko eh peej :)

deadgorgeouszaza said... [Reply to Comments]

kak peej si peladang... lalala~

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

wah.gile menanam eh akak ni??huuh..

i can see me in ur farmville tu!wee..hehe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku pon tak hapdet sbb sibuk men game!!!! hahahaha ketagih gile....at least ko hapdet jugak... aku... jangan kan hapdet... baca blog pon ado yg aku skip...miahahhahahah peeja... donlod (jap aku bukak psp...lupe plak nama)...
haaaaaaaaaaaaaaa HARVEST MOON nama game... die ade 2 version... satu harvest moon girl and boy satu lg harvest moon innocent life.... cucuk tanam plus ade lg la cabaran die lelain... donlod peeja donlod... besh men pat psp...

Cikpid said... [Reply to Comments]

dimana ko donlot game..bagi ler link game itu..sgt menarik sbb farm frenzy 2 pon aku rase susah btol nk smpi dpt ternak burung unta tu..

linn said... [Reply to Comments]

huh...farm frenzy dah ada yg ke 3? kena carik nih!

ShirVen said... [Reply to Comments]

haha!! sama cam aku, busy main game kat FB jd malas update blog. Farm town best tapi bila $ dah byk tatau nak beli apa.
mafia wars paling menyeronokkan :)

peej said... [Reply to Comments]

nieza - ada dah..cuma x main aje..masuk tp x main2..


suezensuzanna - oh game adalah sgt senang..x mencabar..so x susah nak main :D


jasrina - hoih byk jugak game kau main..aku dah x larat kot..plus sekarang tgh busy2 sikit..nanti dah ok akan ku try..


mrs rahim - hohoh..kalau dah start main game..mmg melekat aje la kan..x pandang lain dah..


khairie - game apakah itu??mcm best je..


nasaoji - omg...game fb adalah super senang n x mencabar langsung ..so senang je main dia..cuma agak bosan la..slow sgt..tu yg terus download game tu..


ai - tu la kan..tp game2 kt fb xyah ngadap..buat sikit..lepas tu biar je berjam or berhari bg dia bergerak sendiri..senang ajo..


cybermummy - oh saya pun sudah ada..sebab jonet bg.. ;p sebab tu sekarang gigih download semua heheh..


mimi - hi..thanks dear..xde la..ntah kenapa sekarang mood kurang..tu yg update ikut mood aje..tp if mood ceria..mmg bertubi2 la update..maybe dah bertahun blogging kot..tu yg ala2 je..x berapa nak tegar dah.. ;p...


sherrina - a ah..tu la..ni pizza frenzy..ada jugak yg 3 baru..tp x main lg..kasi habis ni dulu..lepas tu update baru pulak..

peej said... [Reply to Comments]

rosealley - suka kan..tp suka lg music ff2..rancak n geram aje..lagu ff baru ni mcm ala2 jazz..x ceria ok..


tijah - busy jugak tu nok..xpe sekali sekala..mak pun nak jugak santai uolls..


mulanmira - saya download di 4shared


tora - ok la game tu..tp serious gila sanggap weyh game tu...nak pengsan aku main..


zaza - peladang yg sexy..tiba2 berangan cowgirl..cea nak yg best aje..haha


amy - a ah..gila bercucuk tanam pulak..


lilred - ye ke??hohoh..akan ku suruh edan download..dia rajin part2 download nih..aku tau main aje..haha..


cikpid - haha..aku berjaya main ff1 n ff2 sampai ke tamat..sgt jarang ok aku main game sampai habis..tp ff ni sgt best..so aku suka aje nak main..
oh anyway aku download kat 4shared.com.. cubalah..


linn - ada..siap ada 1 lagi katanya..oh suka..


shirven - hoh..kau membuatkan diriku ini tiba2 terasa nak main mafia wars pulak..

rosealley said... [Reply to Comments]

peej, penah main farm frenzy pizza party x??kite tgah main yg 2 skang, yg icon die encik piggy, haha, tp xsure la yg tu yg ff2 ke ff3 ke atau lain drpd yg lain;p

peej said... [Reply to Comments]

rosealley - ye la tu..itu nama dia ff pizza party..tgh main yg itu la..rupanya ada yg lain..ff3..yg tu org ckp boleh bela penguin..xpe..habiskan ni dulu..baru main yg satu lg tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...