Instagram : @peejburhan

2 laluan sekali gus..~

not feeling well since yesterday..
pening kepala melampau..
bangun je hidung tersumbat sebelah n bila bernafas rasa panas aje..
huishh takutnya..jgn la deman ke apa..me dont want..

tapi makan panadol..lega sikit..
then tido ngan amannya tadi..
tapi sekejap je la aman..pastu rasa x selesa sangat..
rasa angin x lepas..mcm pedih ulu hati pun ada..
omg..sakit melampau yg mcm x leh tido..
tp being me..gila ego..so xde la nak ngadu kat sapa2 suruh urut ke apa ke..
just keep on tido walaupun god knows x selesa mcm mana..

tiba2 i cannot bare it already..maka bangun la dpd tido..
elok je berdiri..rasa mcm nak muntah..
pergi toilet je..apa lagi...muntah bagai nak gila ok..
sakit gila..sebab mcm tersedak ke apa..
so mcm dpd hidung semua keluar..mata2 semua pedih..fuckerr gila..
dah la malam td makan sambal..bayangkan pedihnya tu..
muntah berkali2..
paling x leh blah...sambil muntah2..sambil tercirit2 uolls..
hua hua hua..ok kelakar la bila ingat balik..tp masa kena ..x funny ok..

ok la..ingat dah settle la semua..
so sambung tido...
elok je one hour later...rasa nak cirits lagi uolls..
cirits yg stock mcm feel kau bukak air paip gitu..beruk betul..
tgh gigih cirits mencirits..
tiba2 rasa x sedap lagi..
tiba2 muntah lagi..uwaaaaaaaaaaa...n still byk gila..
pa dia ni...sila buat pilihan plzz..nak muntah ke nak cirits ni..
jgn seksa i plzzz...

adakah food poisoning..tp apa sgt aku makan..
apa aku makan..1 family makan..
apesal aku sorang je kena..hmphhh...

sekarang still rasa x sedap sana sini..
aku x reti la makan pocai tu..x reti n xnak cuba..
sebab aku tgk PG makan masa dulu2..benda tu menyembur ok..so scary..
xpe..kalau aku masih muntah n cirits..aku akan makan la pil itu..
kena buat sesuatu ni..
sebab esok SYABAS nak betulkan paip la pulak..so xde air kat sini..
bayangkan mempunyai masalah cirits dan muntah..n air pulak xde..
niceeeeeeeeeeeeeeeee.....

capitan..capitan..what should i do??

11 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

Oiiii!!!

Gi klinik la pompuan! takot menda lain plak tu.isk. tp gaya semburan atas bawah kau tu mcm food poisoning. Mungkin family kau yg lain x kene sebab kandungan acid dlm pewot kau lain kot. ha kau, dh bunyik mcm doktor plak. dah, gi jumpa doktor!!

shasha said... [Reply to Comments]

makan pil chi kit tek aun...itu biasanya bole kurangkan cirit....

Kaerzzz said... [Reply to Comments]

goshh...i baca entry ni skali gile klakar terkekek gelak sampai senak telor hehehe eh sampai kuar air mata lah tapi bila kenang2 balik skali kesian plak...dulu pun i pnah kena cam ni gak...sangat azab...peej pi la klinik tu...bahaya la skang ni musim2 byk penyakit ni....

cik syahira said... [Reply to Comments]

omg.. omg.

kak peej.
meh meh jumpa doctor.
jangan tunggu lama2.
cirits byk2 kali boleh membuatkan kandungan air dalam bada berkurangan dengan dahsyat dan adalah bahaya berganda utk kesihatan!

* capai kunci kereta, pergila ke klinik berhampiran. pelissssss.

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hope u get well soon!

Ceera said... [Reply to Comments]

gi cek la wey..

Leen said... [Reply to Comments]

wah.. takut nyer baca entry ni.. gi la knlinik.. take care!!

ina said... [Reply to Comments]

alah ciannye, kalau dekat akak bagi ubat. tapi kalau tengah mcm tu jgn makan berat dulu.banyak minum air suam.

lily lotus said... [Reply to Comments]

eee susahnya idop takdak airkan

Anonymous said... [Reply to Comments]

dah sehat ke???? mana ko punya kotak jerit.:)

bulat

nasaoji said... [Reply to Comments]

syabas nak betui kan paip...?.tadah air cecepat...;p

eh..eh...sakit ooo sakit ulu hati tu...

makan ubt..jgn biokan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...