Instagram : @peejburhan

why people why??

hari ni bukan hari bad mood..
dan ini bukan entry marah..cuma entry pelik..
bukan entry luahan perasaan..tapi entry tidak paham..

aku dah notice ni lamaaaaaa sangat dah..
tapi seperti biasa..aku yang ayu ni layankan aje..
kadang2 aku tertanya2..adakah manusia2 ini meninggalkan komen tanpa membaca apa yang ditulis terlebih dahulu..aku pelik..
kadang2 perempuan ayu boleh mengeluarkan asap di telinga dan mungkin api di atas kepala jika ditanya soalan2 x munasabah ini..

contoh2 soalan menyakitkan hati :

1. penulis - saya beli baju ini di JJ..murah sangat..RM 20 aje..silalah beli
pengomen - cantiknye baju..suka sangat..eh mcm nak beli satu la..beli kat mana eyh??

2. penulis - sedang dengar lagu baru Anuar Zain berulang kali..such a beautiful song..i love it..
pengomen - oh really..dah keluar lagu baru..how was it??sedap ke lagu dia..

3. penulis - saya nak jual collection kasut2 saya..semua size 7..
pengomen - mcm berminat aje..boleh tau tu size berapa x??

fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....
hoih dah terang tulis sana..
x baca ke..lepas tu kau nak tanya lagi buat apa..

ok la..maybe la kau jenis suka tgk gambar..malas baca..
sebab kadang2 blog ni panjang lebar..so aku paham..
tapi kadang2 benda2 ini berlaku kat status facebook ok..
ok itu aku x paham..xkan la berapa perkataan pun malas baca kot..
ke mmg ada manusia jenis x paham eyh??

ok x semua jadi kat aku la..
tapi ada jugak jadi kat orang2 lain..aku mcm terbaca la..
kesimpulan disini..if berminat dgn sesuatu yang ada dlm blog or fb itu..
n teringin nak komen or mengambil tahu ie. busy body..
sila la check dulu apakah yang dibincangkan..
sebab serious..jika mengomen tanpa berpikir dan tanya soalan yg dah tentu terang2 ada jawapan dlm entry itu..ia akan menunjukkan anda sgt sengal..

akhir kata..
korang ni semua jenis rajin baca entry ke or tgk gambar aje??

29 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

ko ni poyo la plk minah oi...angin meroyan ko dh smp la tu...nk sempoi sgt dh mcm apa je dh aku tgk ko ni...mcm baguss je...bnda kecik tu pon ko nk kecoh2....ngada2 je ko ni...

peej said... [Reply to Comments]

anon - i know who u are..buat aku gelak aje nak pakai anonymous..geli perut i lah..

Anonymous. said... [Reply to Comments]

as for me, it depends. kadang-kadang kalau tengok sarat sangat dengan tulisan saja, huih tak larat den nak khatam. that's why i guess gambar adalah penting untuk mengelakkan pembaca lemah semangat nak teruskan pembacaan hehe :p

ini saya la, orang lain tak tau la camna kan.

but so far, i read your entries almost every word, ok. good job, babe! mungkin sebab u write line by line, which is nice.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku kadang2 prasan gak mende ni..
nak wat camne..suka sgt lari tajuk..

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

Kalau da memang penulis tu bagus.. x kisah ade gambar ke tak mmg akan dibace dr mule sampai akhir.. gambar2 adalah plus untuk memeriahkan sesuatu entry..

hmm susah nk puaskan semua hati org ni..

Anonymous said... [Reply to Comments]

btul2..kekadang ada org sengal camtu.gini lah...pas ni kene buat color/highlight kt yg penting2...hihihihi..dasar malas membaca nyer makhluk

Tijah said... [Reply to Comments]

alamak. mak penah gak buat perangai lompat2 baca tu. ok. lepas ni mak tak buat lagi.

ai promise.

*angkat tgn ala2 pandu puteri...

ai said... [Reply to Comments]

AKU SETUJU!!!! AKU SETUJU!!

JENOH aku taip seketol. tup2 kat romenan tu tanye lak lagi soklan buduh. HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

ai said... [Reply to Comments]

HA! kau tijah!!!! sila ubah penampilan anda. kahhhhhhhhhhhhh! :P

Tijah said... [Reply to Comments]

ai
baik mak...

hahahah

Bukan siapa-siapa said... [Reply to Comments]

kadang2 sje nak tunjuk die care. konon nak jadi peramah or just for sake nak jd "aww..baiknyer die ni"..
macam tgk org tu jln sorang2, tbe2 org lain ty, "Sorang je?" memang die tau sorang2, tapi nak tgur tp xde idea nk ckp pe maka trkeluarla soalan ni..kadang2 org yg tgh MAKAN..ty jugak.."hye..MAKAN KE?" =_='..
org malaysia baik2 and peramah..=_='
..trlampau peramah. :D

hanna said... [Reply to Comments]

peej,

tu namanye org yg sengall.. ako sbenarnye ade kawan yg mcmtue sorang. yg lg lemah nye dia bleh angin balik kalo kite tegur diaa.. sabo jeklaa..

btw, sape anon yg menjengkel kan dekat first entry tue?

[z@ck] said... [Reply to Comments]

minda lebih dirangsang dengan gmabr2 di blog akk..
mybe dorg style yg skip story..
or 4 da sake of nk anta comment je kot..

jasrina rahim said... [Reply to Comments]

apa hal ko marah-marah ni?

wakakakaka... **sambil lari laju2 sebelum kena tendang**

jasrina rahim said... [Reply to Comments]

okeh komen betul2.

kalo kena soalan mcm tu, aku biasanya biarkan saje komen dia.

linda said... [Reply to Comments]

aiseh.... blood pija dah go upstairs.... peace pija!

chics said... [Reply to Comments]

haha aku suka entry ini. kadang-kadang sakit otak nak ulang benda yang sama

Ceera said... [Reply to Comments]

kah kah kah..

aku selalu terkena wey, rasa cam.. heloooooooo ko baca ke tak nie??

Cikpid said... [Reply to Comments]

hahahhahahha....

tulaa nk komen tak berpada2..aku rase die jns..tgk tajuk jek, x baca..lps tu trs komen laju2..hahahhahha...

green apple said... [Reply to Comments]

apa kata lepas ni jangan letak gamba. Ko tulis je.

1. Saya baru beli baju kat ZARA, sangat cantekkkkk baju itu.

Pengomen : hek elehhhh...beli baju taknak kalah kat ZARA. Bak sini gamba la tengok kalau betul ko beli.


Cibai kan???

nasaoji said... [Reply to Comments]

hoho..

aku suker bc ayat2 ko itu...

tak leh tinggai..

kalu nak komen, harus kene rujuk smula, sb cpt lupo....;p

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

ha ha ha ha.. aku nak gelak je.. memang selalu berlaku!!!

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

suka tgk gambar, suka baca gak :) hehehehe... errr n3 ni pasal apa ek??? (lariiiiiiii x toleh belakang dah)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sebab tu kalau kite xsempat bc entries, kite akan pause dulu and tunggu bila sampai betul2 free, baru khatamkan entries terbabit. rasanya yg komen tanpa baca ni setakat nk bagitau kewujudan diorang dlm blog terbabit.. ahax. rasanyalah :P

shasha said... [Reply to Comments]

peej..kadang2 aku pun tersengal gak sebab aku ni selalu terskip line masa membaca...baca laju2 la katakan..tuh yg tanya soalan sengal2 tuh..

amybarakbah said... [Reply to Comments]

i love to read oso love to c pics

normally jarang nak kasi komeng

anw i love ur style.. kelakar.. ada satu n3 tu buat i ketawa sampai my bos pangge tanya napa hahahaha..

btw chubs pun cute apa..

peej said... [Reply to Comments]

anonymous. - awww..thank u..org pemalas baca tapi membaca every word adalah sgt membanggakan i tau..haha..i know sebab noy adalah mcm tu..so if dia baca tu kira mcm pencampaian yg besar tu..haha


faryn - kann??


gediks - mmg la..tp bila tang tanya soalan yg terang2 ada jawapan..adalah agak keji ok..


anon - tu la..tp kang highlight..dorang ingat ada link pulak..


tijah - haah..biasa dia tu..x kisah lompat2 baca..janji x tanya soalan sengal aje..


ai - haha..kau kena jugak..ramai jugak specis tanya soalan2 pelik ni kan..


bukan siapa-siapa - hmmm..betul jugak kan..orang malaysia ni peramah..tp still..annoying ok org tanya soalan2 yg sah2 dah tau jawapannya..hmmm..


hanna - tu la..susah org mcm ni..kena tegur nak melenting..mcm anon2 ni jugak la..


zack - i think so too la..just for the sake nak hantar komen kot..tp xpe.. A for the effort..but F because of the stupid questions..bluerghh..


jasrina rahim - haha..boleh thn menyakitkan hati jugak soalan kau tu..haha..kau biarkan aje??aku lg panas bila aku reply..tiba2 nanti tanya2 lagi..hello..dah tanya tu..tgk la reply apa kan..ni x..x check..pergi tanya lg..mmg sengal..

peej said... [Reply to Comments]

linda - tau xpe..don't give my blood go upstairs..if go upstairs..very the slow to go down2 back..make me not like only..


chics - kan..mmg sakit..lagi sakit bila ada yg sakit otak tumpang sakit..gila..


ceera - hahha..sakit jiwa kan..


cikpid - hoih..itu macam punya orang pun ada ka..


green apple - true true...orang hanya akan suka kalau kau beli baju kat pasar malam aje..baru senang hati kot..
biasa la..kau buat la apa pun..semua x kena je


nasaoji - ntah la..lain orang lain cara kot..aku pun if nak komen suka rujuk entry..baru la feel..ni mcm x bermotif je apa kena kan..


tedi - seeeee...mmg banyak kan berlaku..tp kita ni blogger baik..layan aje..ni aku tulis..ada lak melenting..xkan nak maintain muslimah aje kan..


ct - haha..sangat cilakak ok kalau komen tiba2 bg soalan mcm tu..


wani - betul..kalau aku dpt komen kau..terus berderet2 aje..heheh..tu la..maybe la kot..janji nampak mcm dia pengkomen tegar sudah.. ;p


shasha - moral of the story..sila la baca betul2 sebelum menanyakan soalan..sebelum di cap sengal free2..haha..


amy barakbah - thanks :)...haha apakah yg kelakar sgt sampai kena page..bahaya tu..anyway glad u enjoy reading my blog ;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

hehehehhe...bagi i kan peej.... org yg mcm tu ni jenis yg suka wat dbl or triple confirmation kot....

regard, Huda ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...