Instagram : @peejburhan

sudah mahal~

lepas tgk baby kak ayu..
kami pergi makan nasi dulang itu kat jalan damai..
aku asyik la panggil nasik dulang..sebab aku x ingat nama kedai itu..
ada la terasa nak makan..tp senyap aje..
tiba2 noy ajak..harus la girang..
bukan apa..kalau la aku yg suggest..mesti kena sound, ' kau ni diet ke x ni..asyik nak makannnnn aje'
so kalau dia ajak..xpe la kan.. :D

so kesana..
wah kedai sudah meriah..ramai2 orang..
dulu sepi je kedai tu..ada la 2-3 table je orang..
duduk je dia bg menu...wahh menu baru..
terus confuse..sebab dah lain2.
paling lain ialah harga..damn u kedai..keji ok nak naikkan2 harga..
tp dah kata pergi nak makan..order la jugak..
xkan tiba2 nak emo n balik pulak..haha

appetizer order humus with meat ini..
tebab tamak..kami order extra bread itu..
waktu dah order tu mcm terkial2 carik..mana ni humus..
rupanya dia tukar Homes (with lamb)
apakah Homes..homes tu rumahku syurgaku ok..bg org confuse aje..
oh apa2 pun..adalah sedap..suka..

:: saya yg serabai ::

ok aku x tau apa sebenarnya motif noy..
aku rasa dia nak amik telinga capang edan nih..
tp nampak mcm dia nak amik pic org tu pulak..
haaaa..sebenarnye kau suke eyh kat pakcik arob itu..muahhaha..

oh makanan sampai..
sekali dulang kecik uolls..
dulu lamb maghut 1kg RM 40...sekarang dah jadi RM 50..
dulu if order 1/2kg..kambing je kurang..
tp kali ni order 1/2kg..ngan dulang2 kadi kecik..damn u kedai..
tapi sebenarnya still banyak la..bukan abis pun makan 3 orang tu..
tapi aku suka la dia banyak2..sebab if ada lebih suka pack bawak balik untuk mama n papa :D
tp xpe la..hari tu dpt jugak pack ..tp satu je la..dulu banyak..

::yg pasti sedap melampau..tgk pic ni pun terasa2 kesedapannya ::
:: taboula..ok aku x tau eja mcm mana..tp ok la..quite nice ::

siapa yang x pernah pergi..sila la cuba ye..
pasti gembira..if korang x makan lamb..chicken maghut pun ade..
xtau bet ke x..x pernah cuba..
oh if nak pergi..sila google map jalan damai ye..
jgn tanya aku byk2 kali2..

bg sesiapa yang pernah pergi..
betul x aku cakap..sedapppp kan lamb maghut ini..
sedap menangis... :D
ok ta-ta

12 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

bila nak mkn cni eh peeja.dah la jaoh.huhu..xpe xpe.nxt tym g KL harus pg mkn nasik dulang ni.hehe

chics said... [Reply to Comments]

Ye setap, aku nak pg ahad ni . eh tapi apsal kedai tetibe mcm nampak lain

nasaoji said... [Reply to Comments]

telan2 liuq aku nengoknyer...

@nnap3jelov3b@by@qiL said... [Reply to Comments]

aishh kelaparan

darling8tabby said... [Reply to Comments]

nak pi gak..tapi nak try chicken dia

Dils said... [Reply to Comments]

Oh betul sgt sedap. Teringin nak pegi lagi. Gigih aku cari map dari ur belog arie tu nak bg membe kasi usha direction.

I ordered both the ciken and lamb. Lamb mesti lagi sedap la. But ciken too not bad jugak. Bese2 je la. Tadekle sedap melampau cam lamb itu.

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

dhh pegii balik tuuu.. tedappppppp gilaaa..
mmg blk msia nasi kambing tu yg diidam2kan..
kitorg order 1/2 kilo mkn 2 org siap bwk blk 3 pack mkn utk bfast faily esok....
sokkkaaaaaaa

thanks peej sbb knalkan mkanan setaappp

peej said... [Reply to Comments]

fieza - harus pergi try..xkan menyesal.. :D


chics - heheh..ye ye..sila pergi lagi..maybe sekarang dah meriah kot kedai tu..dulu ala2 malap aje..sekarang dah glamour sikit..


nasaoji - heheh..


@nna - sila la luch besar untuk mengatasi masalah itu..


darling - hoih..akak nak try dpd last year..x try2 lg ke kak..


dils - yeah..lamb lg best?? tu la..sebab lamb tu best sgt..tu yg x rasa nak order lain tu..rasa rugi je..


gediks - dah try??best kan..glad that u love it too.. :D

capik said... [Reply to Comments]

aku kalo jln damai suke g al-rawsha http://www.al-rawsha.com/contactus.asp best giler gak..nasi+kambing+mint tea dia..perghh syorga dibawah tapak kaki ibuuuuu

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

mmg sodap....kesukaan ramai!!!

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

peej, aku pun suka gi al-rawsha...
lamb madghut dia sedap gila. lamb besar lutut org.....harga pun okie, ard rm44 cmtu. ooo...sgt terasa mcm nak gi laggi!!

ko slalu bersalah sbb membuatkan aku terliur dan teringin makanan sedap tau!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi peej i am ur new silent reader....
mmg berhantu ok baca blog u ni...kejap2 baca...kejap2 baca.....

i think yg peej pergi ni al rawsya la kan...bukan ke ? ke Casablanca yg ade kat sebelah al rawsya tu? tu dua je la yg i tau ada kat jalan Damai....peej u have tu try lamb mendi dia juga ok...wajib !! sgt sedap...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...