Instagram : @peejburhan

stock up untuk meow2~

oh kami ke JJ..
sebab makanan untuk meow2 adalah tinggal sedikit aje..
noy suka..sebab gaji dia bulan ni adalah banyak..
banyak dpd sebelum2 ni..
so sedapkan hati dia..aku cakap,"sebab kau bg makan kat kucing2 luar tu n anak2 dia..so dorang doakan..sebab tu gaji kau tiba2 banyak.."
hahha..ye ye je kan..minah tu percaya aje.. ;p
tp betul la kan..in a way mungkin betul..


so bila makanan dah habis aje..
terus laju je minah tu pergi beli..
kami ke JJ..sebab noy si gila point..
kalau boleh semua nak pergi JJ aje..gilo..
aku mula2 malas nak pergi..tp tgk semua nak pergi..harus la nak ikut..

:: muka PG bengang je aku start snap2 ::

ingat nak bawak mama sekali..ajak jalan2..
dah lama dia x jalan2..tp dia x sihat pulak..so xde la dia nak ikut..
mama jenis kalau sekali dia jalan2..terus lepas tu seminggu dia sakit..
paling kelakar ade sehari tu..teruk betul sakit..
goyang2 bagai..muka pun x semengah aje..
elok je laptop kosong..terus dia ngensot pakai..
tgk comment ade 22..terus sihat nok..berseri2 muka..
bagus jugak la dia ade blog kan..
at least dia ceria n lupa kejap sakit dia tu..
tp x tahan..dok pressure2..scan kan gambar2 dia..
tau la dulu lu lawa kan..tp perlu ke kena scan sampai 15 gambar..???


:: barang2 kucing dan jugak mak2 n bapak2 kucing.. :D ::

lepas je shopping2..
ingat nak makan kat johnny's..full house hoih..
kena tunggu 1/2 jam if nak makan..
ish x kuasa la nak menunggu..
so ke oldtown..

:: minah buruk lantak..gila laksa down dia..padahal petang tu dah makan laksa jugak ::
:: dzaza bersama hazelnut white coffee n double kaya n butter toast ::
noy adalah keji..
tiba2 kata nak belanja..
lain kali bg tau la awal2..
sebab kita org dah bedal nasi sebelum dtg..
so kat sana xde la order apa..minum aje..
oh tp aku makan jugak toast dzaza 1..ngehh..

later hantar dzaza ke rumah..
dan kami pun pulang..
gila mcm ke hapa penutup aku..
lantakkkk...ok ta-ta

13 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak pun selalu pk camtu..if bagi kucen2 n stray cats makan mesti dorang doakan untuk kite...hehehe

Ted Baker said... [Reply to Comments]

amin... aku rasa kucing tu pun doakan jugak rezeki tuan die. aku rasa mmg ade logik disitu.

Tny said... [Reply to Comments]

Dah lama tak jenguk sini..

Waahh.. shopping untul meow2.. boleh tahan =D

nasaoji said... [Reply to Comments]

peej, npe muke pg nengok noy makan ghupe itu...?..

ala, mama ko lawa, harus la taruk gambo bnyk2 skalipun renyah...moga mama ko lebih ceria dgn blognyer...

a ah, aku pernh dgr gak, bela kucing ni, mkin murah rezki..klu bela org?..hoho..samer je kot..;p

chics said... [Reply to Comments]

Susahla kan, duit masuk sikit risau, duit masuk terlebih risauu -kot-kot nanti tetibe dia claim ke apa kan.

Tapi bagi akula yang paling risau ialah apabila duit tak masuk-masuk. Risau dans akit hati hehe.

Aku dahla puasa ni tengok dzaza punya toast rasa menitik air liur.

Ohhhhhhhhhhhhhh

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

OH! sungguh kuat iman mu chics.
kalau aku separuh hari jer terus "Allahhummalakasumtu" dah.

Iekan78 said... [Reply to Comments]

ko sgt bagus peej, anak mithali gitu!!! sanggup melayani ibu sampai kena scan gamba 15 keping!!! alhamdulillah....susah nk cari anak mithali mcm ko tau!!!

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

cik peeja! borong jangan tak borong! Kalau terlebih borong hantar ke sini! :D

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

macam sedap pulak laksa dia
sedap ke?

tengok entry ni baru teringat
nak kene beli biskut meow meow jugak

baik hati noy
siap belanja seme
murah rejeki nonoy...

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

ermmm peruntukan utk kucing pun ada,, ok la tu,, perihatin namanya... nak pulak si noy baru dapat gaji ek,,, apa lagi belanja semua la tuh/// :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wohh byk dia borong utk kucing. nice xD

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

meh pos mamam tok kucin kat cnie sket!
hee~

peej said... [Reply to Comments]

darling - kan kan..harapnya begitu la kan..


ted - ye la kan..mcm logic je kan..


tny - kemana perginya..


nasaoji - bela orang..waahh i like..bertambah best kalau orang itu mcm wentworth miller kan..nyumm..


chics - puasa dugaan kan..benda x menarik pun rasa tertarik2 nak..


spirit finger - kau mmg...


iekan - ewahh kau..xde nye..itu pun bising2 dulu baru buat..tu je la aku buat pun..lain semua hampeh..


tedi - xde nye terlebih..bersusun je kucing2 kat rumah ni..


kakakdegil - ok kot..tp katanyer laksa papparich punya lagi sedap..


nasazfrog - haha..tu la..kalau tgh sesak..mau bising sebab asyik2 dia je beli..


wani - minah itu gila kucing..


maya - kenapa..kat sana xde ke??

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...