Instagram : @peejburhan

Shiseido Make Up Workshop~

last week tiba2 dapat sms dpd Farah..
dia cakap adakah aku interested nak join make over make up..
kata Redmummy offer..
aku bab2 make up ni mmg suka ..
so terus la kata NAKKKKKK!!!!!
walaupun x tau hujung pangkal..haha..keji gila..



so lepas dah settle itu ini..bg details semua kat Redmummy..
baru la tau serba sedikit apa sebenarnye..
Kak Red dpt offer ni dpd Nadia..one of her high profile avid reader..
aku pun x tau sgt maksud tu..tp aku rasanya ..kira loyal yg sangat2 loyal reader la kot..
tapi since Kak Red dah ada event lain..so dia choose la orang lain untuk pergi..
so one of them is me..ngeh ngeh..suke..suke..
sebab aku adalah gila make up sampai byk kali kena sound ngan noy sebab dia kata aku minah over..apa2 aje la kan..janji senang hati..
oh btw..it's a makeup workshop..bukan make over..aku salah baca..haha..

nota teteks : Nadia xde blog..dia baca blog aje..so sila jgn click2 kat nama tu..sebab xde apa ye..aku saje highlight

so dpt email by 10am dah kena ada untuk registration..
apa lagi..9ish am dah bergerak dpd rumah ngan liza...
sampai je sana around 9.58am...
tgk xde siapa yg sampai lagi..
hoh..gila bersemangat ni..
ye la..sebab dia kata jgn lambat..tu pun nasib baik sebelum subuh x sampai.. ;p
sampai sana..semua kedai baru nak bukak semua..
hoih..selama 26 thn hidup x pernah sampai shopping complex seawal tu..
so tunggu sana..sambil buat2 bengong sikit..

:: muka adalah gila sembab sebab x cukup tido..make up pun lite2 aje..sebab kat sana mesti ada mcm2 session kan..xkan nak over2 lak ::

around 10.10am mcm tu baru ramai datang..
n baru jumpa la ngan Nadia..
then kami ke level 2 ..ke event hall dia..

:: during registration ::
:: liza adalah blogger tegar..segala benda dia snap..aku ni femalash..so kasi snap lite2 aje ye..nanti dia update korang check out blog dia ye.. oh belakang tu ialah Nadia n Kak Sue yang jaga meja kita orang later..aku kan pemalu..so mula2..kena snap dpd jauh aje ;p ::
:: tgh tunggu yang lain2 sampai ::


:: product2 muka ::

start around 10.35am..
mula2 kasi pakai benda ini..
haha lawak..x suke..

:: mmg bagus benda ni..rambut xde kacau time nak make up ke apa..tp lawak la..aku dah la pakai subang tu..aku rasa dah mcm rupa lanun..tp jack sparrow la..harus la nak feeling lanun handsome aje..haha ::
:: sebab x sanggup tgk ke-lanun-an diri sendiri..aku bukak subang tu..oh ni adalah muka before ::
:: oh itu adalah I.T sedang menunjukkan cara2 membersihkan muka kat model tu..model tu blogger jugak..tp x sure siapa..nama dia Ada x silap.. ::
:: ni adalah muka yg dah settle di bersihkan..matiklah lobam bijik mata.. ::

best gila product dia..aku ni mana la pakai apa2..
x sedar diri dah tua kena pakai2 ni..
tapi if nak pakai ni..harus la mahal kan..pengsan..
xpe..nanti dah kaya sedikit..mungkin boleh pakai..
rezeki kita x tau kan..
wah tetibe mood muslimah apesal kan..

:: oh ini ialah Purple..yes..nama dia purple..dia yg akan tunjuk cara2 nak make up ::

mostly aku dah tau la..sebab bak kata dorang..practice makes perfect..
dah kata lately ni make up je kerjanya..so suka try n error..
plus aku suka belajar dpd noy..n tgk mags ke..
tapi class ni membantu jugak la..
ada la few more tips yang aku dpt dpd class ni..
so harapnya lepas2 ni bila make up akan lagi meletup..la la la~

:: haha liza teruja..oh siap ada air lagi..dah la sedap air tu..gembira..gembira ::
:: perempuan ini pun kegembiraan..x terkawal lagi ::
:: part paling seronok..make up timeee ::
:: ini ialah muka lepas dah pakai2 produk2 cuci muka itu..nampak kan beza..i mean bandingkan ngan pic earlier tu..lobam2..ni dah ala2 kurang lobam..i likeee ::

oh aku adalah leka make up semua..
so xde la snap step by step..
so sila la tgk mana yg sempat snap aje ye..

:: oh ini muka dah pakai concealer..two way foundation n eyebrow powder..oh i like..sucinye..muka sapa la tu..haha gilo.. ::

:: liza muka gigih pakai mascara...suka tgk muka org pakai maskara..mcm2 jenis ada..lawak2 pun ada..haha.. ::
:: aku yg tgh tunggu orang lain siap..aku sudah siap dulu.. ::

shiseido ni more to light make up..
maksudnya day make up la..natural gitu..
aku ni jenis suka ala2 smokey eyes..
tapi sana xde la..so harus la muka aku pun rupa suci je make up lite2..
aku dok la tanya2..ada x yg lagi terang..tp xde la..
xpe..bak kata Kak Sue..sekali sekala..muka aku nampak sweet..haha..sweet la sangat
ni pun aku pilih dark brown n black dia..cuma x pekat aje..
orang2 lain punya lagi sweet2 ok..


oh paling suka teknik memakai eyelash curler itu..
rupanya nak pakai tu pun ada cara..
aku selalu main pakai n ketip2 aje..
janji lentik sudah..tp if pakai betul2..mmg terlampau la lentik dia..


mula2 rasa pelik la make up mcm ni..
sebab light je rasa..mcm x nampak apa pun ye jugak..
tp bila tgk effect dia mcm suka pulak..
sebab aku kan mmg suka muka kilat2 ni..
certain orang suka muka mcm bedak2 ni kan..mean mcm smooth aje..mcm dorang x suka muka oily2..aku manusia pelik..aku suka nampak kilat2 mcm tu..
sebab aku kah suka feeling latina lebih..latina la sangat kan..



:: group photo ::

later ada refreshment..
ada popia udang..gila sedap..ada karipap..pun sodap..n fruit tart..pun menangis..
tapi lupa snap pulak..liza ada snap kot..

:: Nadia - Liza - Me..hoih muka aku kembang semangkuk..lantakk ::

lepas tu turun bawah redeem voucher Rm150 itu..oh suka..
then balik rumah..sambung snappy happy ~



:: oh ini barang2 yang dapat dpd sana ::

:: ni dapat dpd doorgift tu..eyeshadow n skin product ::

:: oh segala brush n span yg dipakai earlier tu pun boleh bawak balik.. ::

masa kat workshop tu..aku betul2 suka concealer n lipstick dia..
so voucher RM150 tu i amik both..
lipstick tu RM95..concealer pulak RM 70..
so i only have to add RM15 aje la.. ;p
suke suke...so aku rasa benda ni adalah berbaloi..
i mean kau pergi workshop tu RM 150..
dapat doorgift worth RM160..then RM150 tu pulak boleh amik product apa2 yg suka..
mcm balik modal gitu..
adalah lebih best bila aku dpt voucher tu dpd Redmummy n Nadia..kira free la..
dah la dapat ilmu..dpt make up free lagi..
hoh gila seronok..oh thank jugak sebab farah ingat nak msg aku... ;p
matiklah dah mcm speech terima award ni..hahhaa

ok akhir kata..
i am one happy kid :D
ta-ta

7 Comments:

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

hohoho.bestnya! glad u had fun ;)

ai said... [Reply to Comments]

Syioknye gi sana!!!

Nonoy said... [Reply to Comments]

best nya dapat make-up freee... me so like it!! boleh saya cuba concealer itu =D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bestnyer..siap dapat voucher lagi..

nasaoji said... [Reply to Comments]

best nyer..

mmg bertuah ko...

peej said... [Reply to Comments]

farah - suke sgt..thanks bebeh..


ai - syok..kira menambah ilmu la ..


nonoy - haruslah boleh..sharing is caring..tp if habis..sila belikan yg baru ye.. ;p


darling - tu la kak..rezeki..kalau x kerana mereka2 ini..x pergi la kot.. :D


nasaoji - tu la..rezeki..aku mmg suka je make up2 ni..so mcm berbunga2 je bila dpt offer..heheh..

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaaaaaaaa...nape tak bagitau..rugi rugi...nak ikot lah next time..alert kan eh.TQ in advance

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...