Instagram : @peejburhan

pija ayu si mak andam~

nope..bukan entry make up..
tu nanti2 dulu..x berkesempatan nak buat lagi la..
tapi ini ialah entry barang2 make up ku..

bag ni dah beli lama..
masa kat langkawi..back in 2004..
beli rm199 x silap..ok la kan..x mahal melampau ke apa..
tapi pakai kejap aje..
lepas tu bg mama buat letak brooch..
make up2 aku pulak letak dlm bag besar aje..campak semua..
tapi sejak dah rajin2 make up ni..
jadi payah nak mencarik barang2 semua..
plus noy adalah marah sebab barang aku sepah2..
fineeeeeeeee..so guna balik bag ni..

kelakar aje..
hari tu tido rumah kawan bawak bag ni..
balik je ..ada tetamu kat rumah.., "baru balik mengandam ke?"
yang aku pun, " a ah..ye la..musim2 orang kawin ni..full jadual"
miahhahaha..yang kelakar kakak tu percaya ok..
sampai kesudah tanya pasal mengandam kat aku..
bila aku cakap main2..tension je dia..

nota tetek : click picture for larger view


oh ini antara barang2 yang aku pakai..
semua murah2 n affordable..
aku xde la pakai mac ke apa ke..apa patut sudah..
janji conteng2 muka..meletops sudahhhhh...
so nanti kalau aku dah buat tutorial..if korang rasa nak belajar..
boleh la beli..sebab semua yang murah2 aje..

aku pun x reti dulu..
belajar sendiri2 aje..dpd hanya reti pakai celak n lip gloss aje..
sampai la ke blusher..maskara..
foundation ke apa..
aku suka tgk noy make up..pastu try la..
x pun tgk majalah ke..
membantu ok guide2 itu semua..


oh lagi satu..
aku ni x belajar make up..
aku main taram aje..aku xde nak start dpd base ke..shading ke apa ke..
xde ye..so if aku buat tutorial nanti..jgn la nak komen itu ini..
aku kira share apa yang aku tau aje ye...

ok itu aje introduction untuk kali ini..
nanti aku akan buat entry make up2..rambut..fake eyelashes dan sebagainya ye.. :D

8 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

takpe, yang simple2 pun takpe.. aku nak tengok belajar jugak..

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

best2 :D

nasaoji said... [Reply to Comments]

awww....meletup mak andam ni yerrr...blaja sndiri tuu...

tak per, at least, ko blaja sndiri pun, andaman diri sndiri ko tu setanding dgn yg blaja kat kelas, ooo...aku puji nih..butui..tak tipu ooo...;p

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

wah tak sabar Peej nk tgk tutorial tuh.
Dari hari tuh lagi dok tgu.
Ko mekap cantek ockey.

=)

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

...tak sabarnyer dgn tutorial tu...
...mesti gempak...=)

ai said... [Reply to Comments]

Mak aiiiiiiiiii!!! beg makeup kau dah mcm mak andam punye nyah! nangis aku!!!!

::@FiQ said... [Reply to Comments]

cer akk wat vid tutorial...bes tuhhh!

dyan . said... [Reply to Comments]

besh besh.. tak sabar dah ni..
yeay... =)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...