Instagram : @peejburhan

perhentian day 2 - part 1

day 2 tu around 7am dah bangun..
sebab generator off pukul 7 kan..
so tgh tido terpanas sikit..terus terjaga..
plus malam before tu kan tido awal..
pastu duduk la sorang2 kat depan..
ingat nak mandi..tp keseorangan mcm org gila pulak..
lama sangat duduk..buhsan..
so tido balik..rupanya lepas tu farah bangun.
n dia pun nak mandi..chitt..kalau tau x tido balik..

lepas tu bgn around 10ish am..
mandi2..siap2 semua..
pergi breakfast at panorama..
oh kedai adalah best..sebab dia mcm ke dalam sikit..
ada hutan2..n ada electric tu..generator la..
so mcm cooling la lepak situ..

:: had island fried rice rm12..sedappp..tapi portion gila banyak weyh..end up x abis..rugi betul ::

oh gila lama kami lepak situ..
nak pergi depan gila panas weyh..
kat situ mmg best la..
dgn sembang2 gelak2..
dengan tgk pancakes keluar masuk..senyum2..
farah marah2 aku sebab dia kata pancakes senyum tp aku buat blur aje..
ye la..x tau la..dah lama ni..mak dah lupa mcm mana cara2 nak flirt nok..hahha..

:: snickers milk shake ::

ok jugak..
tapi i prefer yang kat kedai bawah tu punya..lg heaven..
oh kami lepak situ sampai pukul 2pm kot..
ada la sampai 4 air kot order..aku sorang je ada la rm30 untuk semua..hahha..
tp xpe..janji dapat kipas tu dah gembira..cooling lepak situ..

dah ala2 sangap je lama sangat kat situ..
kami bergerak..


:: weather yang cantik bg laut nampak cantikkkkk sangat..air adalah biru..suke ::
:: wah semangat nak amik pic ni :D ::


:: snap..snap..snap ::



kemudian lepak2 di kedai papa reggae...
farah kenal dia..
so kami lepak bersama kat sana..lama jugak la..


:: later noy n edan pulak join.. ::

gila lambat..
rupanya dorang boleh makan kat kedai lain..
agaknya kita org kat panorama..so ke dalam sikit..
hp xde reception..so x dpt call la..
lepas lepak2 n shopping2 kat kedai papa reggae..
ingat nak mandi..tp panas melampau..
so kita org masuk balik panorama..
elok pukul 4pm tutup pulak electric dia..damn u..
tapi like i said..kita org ni letak la mana2..ada je lawak2..
oh n makan2 jugak..kami makan 2 pinggan onion rings n 2 sotong tepung..
omg..sedap nak mati..mmg sedap la semua makanan2 kat situ..can die one..
so lepak jugak untill 5pm then we hit the beach..



gila teruja muka sorang2..
dah katanya pantai..
picture pun ala2 aje la ye..
xkan semua nak letak sini..pengsan..
lg pun pic from my camera x byk kot..

oh kami mandi sangat lama..seronok..
rasa xnak keluar aje..
macam2 hal la kat situ..
mula2 noy n kak zue mandi..
lepas tu baru i ngan farah..

masa tgh mandi..nampak la ada 2 lelaki gelap..x sure org apa..
kelly ng ke..black ke..

farah : eh jgn pergi sana..nanti kena kacau2 la..x suke
me : a ah kan..pergi sana la..pancakes..haha..
farah : ok ok..

tapi x pergi pun..
cuma ke arah2 tu la..
ada 3 lelaki botak...
sekali 2 orang kelaur..
terkejut uolss..
rupanya sorang tu perempuan..tp dia buat rambut GI Jane gitu..
nasib x pergi..harus perempuan tu lempang kot..
kerana ade asian nak mengedik dgn pancake dia..haha

kami pun pergi la mandi2 lagi..
tiba2 terdengar dua lelaki gelap itu..

lelaki 1 : oowww..ur feet is so stronggg...
lelaki 2 : ooo..it's a jelly fishh..( terus terkam lompat atas lekaki no 1)

omg...cik gayah uollss...
aku ngan farah ye-ye la ingat nanti kena kacau la apa la..
rupanya pasangan kekasih..
siap buat tarian2 kaki dalam air ok..haha kelakar aje..
oh kat sana mostly semua dtg couple2..
yang pancakes ni semua la..
sama ada couple betul...atau pun cik gayah..
apa2 pun tetap seronok..
sebab menghiburkan gelagat2 manusia ni..

ok to be continued

13 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

tak pulak ko snap gambo yg cam GI JANE tu lak..hehehe..nak jugek aku cuci mato..;p


eh, lamgambo pun dah nmpk ek kulit ko dah bertukar kaler itu...;p

[z@ck] said... [Reply to Comments]

ur fren looks like indon actress..
yg blakon watak bwg putih 2..
=P

Cikpid said... [Reply to Comments]

wah..sonot nye ko bermandi manda..

trs rase nk g holiday gak..

citer ag..citer ag..syok2!!

shasha said... [Reply to Comments]

peej..adakah percubaan mengambil gambar lelaki ber'short' hijau tuh atau nak amik gambar sendiri? hehehehe....tak nampak muka dia laaa

Rina277 said... [Reply to Comments]

ye la Peej..rupe si Farah cam Revalina S.Temat si bwg putih..
Noy n Edan cam dlm baywatch plak dlm gmbr tue..best giler la korg..

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

sedapnye milk shake tu .. :D

Ceera said... [Reply to Comments]

gambar noy ngan edan smartttttttttttt

dazzledalie said... [Reply to Comments]

aku blur giler aku ingat pancakes tu apa. siap boleh jalan2 rupa2nya mat salleh. kan?

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

hahaha.keji kan aku? sesuka hati je nak ckp org tu mcm tu.rupanya mereka tak heran pun kita.hahahhaa.yg nyanyi2 tu yg tak tahan tu!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

hehe..kelakor je citer cikgayah tu kan...
tapi mmg best kan...issskkkk...nakkk pegiiii...

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahaa...
gaya noy berjalan, mantap okie!!
org gelap adalah g*y ke? OMG!

okie, aku sgt teruja dgn snickers tu okie... ini milk shake la pulak!!! sedap nya nmpakkkk dia!!!

joegrimjow said... [Reply to Comments]

wohooo
gambo sexy
auwww

Tny said... [Reply to Comments]

Sekali sekala singgah blog ni.. waahh best!!! Korang pegi vacation yea!!!

Noy & Edan.. dh gaya posh spice!!! :D

Kelakar lah citer 2 org black tu!! =p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...