Instagram : @peejburhan

perhentian day 1 - part 2

dapat je bilik..
terus lepak2 kejap..lepas tu mandi..
x sanggup..dah nak lencun baju berjalan sana sini..
mandi adalah best..sebab panas2 tu..dpt mandi air sejuk..heaven gila..
mmg hidup ala2 survivor n kampung style la..i likeee...
selalu kat rumah mesti nak shower n make sure ada heater..
kat sana x payah..siap x nak pakai shower..mandi pakai gayung n baldi je..oh suka..puas betul..

then lepas dah siap semua me n farah ke depan..
sebab kat chalet xde reception..
kang zue, noy n edan sampai xleh call pulak..

:: haha..mcm x ikhlas je amik pic..tiba2 muka farah half aje..ni mesti zoom tp lupa nak betulkan ::
:: weeeeeeeeeee....suke suke..oh saya meniru idea farah untuk amik pic ini..farah lg over siap suruh tukar2 position..suruh pastikan nampak palm tree kat reflection tu.. ;D ::
:: snickers ::

farah asyik la sebut2..terus nak try..
oh edap..n tgk la byk mana..bayangkan berjam duduk pun x habis2 ok..
kira berbaloi la..oh it's rm8..
saya tidak order makan sebab konon masih kenyang makan di jetty..
tp sedar x sedar..bedal jugak fries farah..keh keh..
tgk mat salleh semua makan sandwich..fruit platter, yogurt la..
yg kita org makan fries..bagus betul..haha
around 11ish dorang pun sampai..




duduk kejap..
terus ke bilik..
sebab semua nak tukar2 baju n all.
since semua tempat full..
so kita org cramp 5 org dlm bilik..
nasib abg chalet tu baik..dia bagi..
patut x boleh n kena bayar lebih..
tp dia ok je kita org berlima..

lepas je tukar2 baju n letak bag..
mereka memulakan mission mencari bilik lagi..
aku dah x larat weyh..
pagi tu carik bilik pun dah bg kaki aku tegang2 kat betis..
matiklah mcm berjogging rasanya...
tu la..org x pernah exercise la katakan..
sementara dorang carik2 bilik..
aku duduk sorang2 melayan perasaan di tepi pantai..
mencuci2 mata tgk sana sini..
tp seperti biasa..aku kan AYU...
bila orang senyum..aku adalah takut n pandang bawah..
gila cendoll....what to do man..
aku ni nampak je ala2..tp sebenarnye pemalu uolss..miahahahah..

later dorang pun sampai...
still xde bilik kosong..
sbb tgh peak season kan..mmg xde la kosong..
oh masa kat sana dah x rasa mcm kat malaysia dah..
sebab 95% semua pancakes(mat salleh)
melayu berapa kerat aje..so kalau jumpa..mmg muka2 itu aje..

lepas tu me n farah rent an umbrella..
mula la bersantai sambil semangat bersun bathing..miahahah..
ok xde la sun bathing sgt..
duduk bawah payung la..
tp terasa la bahang mencucuk..
tp better dpd duduk bilik la..bilik panas berpeluh2..
tp kat pantai panas..x berpeluh..

:: cik peej yg sangat la gembira dapat berpantai ::

dgr lagu n konon nak tido..
tp x boleh sebab panas melampau..
later kita org di join oleh mereka2...


ada yg bermandi manda dan bermacam2 lagi..
aku mmg dah ngantuk melampau jugak la..
later masuk laut..
oh best..sebab laut adalah sejuk..
so panas2..tp sejuk gitu..
later konon nak keringkan badan..baring la..
terus aku tertido tepi pantai tu..
matiklah panas terik pun boleh tido lena..dasar kuat tido betul..

yang aku sedar..tiba2 kak zue kejut..cakap dorang dah balik bilik..
aku bangun n ngigau2..

me : hah??balik bilik..tp ngantuk..bilik katil mesti penuh..so baik tido sini..tp kalau u nak balik..i ikut la..
kak zue : xde la..i ok aje..i baca buku ni..
me : a ah..bilik penuh..tido sini la..

terus aku tido balik..
rupanya kak zue siap tgglkan aku tido..dia mandi2 semua..haha..
oh kak zue siap snap pic aku tido..
matiklah dah rupa ikan buntal terdampar tepi pantai..
buruk bebenar...
kak zue..don't u ever...ever dare letak pic tu..
orang tido terlentang or meniarap..
aku tido mcm kat rumah ok..siap mengiring peluk2 apa tah lagi..haha..
lantakkkkkkkkkkkkkkk...

then around 4pm baru bgn n balik bilik..
again mandi2 n tukar baju..
pergi makan pulak..since semua x makan apa lagi kan..




:: aku makan nasik goreng usa rm10 ::
:: nasik warna pink ya'll...gila sweetness..haha... ::

ok la..boleh la tahan..xde sedap melampau..
ye la..dorang kan manis2 ni..
nasib tekak aku ni universal..boleh je terima apa jua makanan..
lepak berjam jugak la..
around 6pm mcm tu baru balik bilik..
sambung lepak bilik pulak..
n ada yg penat semua..so sambung tido..




oh kami ni letak la kat mana2 pun..
mesti boleh je bersuka ria..
ada je lawak2 yg datang..so mmg percutian dipenuhi oleh gelak ketawa aje..
aku rasa jiran2 pun tension aje..
sebab jiran2 adalah pancakes yg nerd2 ni tau..
ada ke lepak2 main chess la..apa la..
gilo..dtg pantai main chess..haha..
tah mcm mana la dorang concentrate ngan kita org bising2 tu..

later around 9pm kami dinner di panorama..
had bbq dinner yg super duper sedap..
thanks to farah..semua yg dia suggest semua best ok..
so kira xde la lost pergi ni..
sebab farah dah biasa pergi..so byk dia dah tau..


:: i had king fish - fries - black pepper sauce ::

sedap menangis...
sedap sampai aku tgk pic ni pun aku rasa nak menangis..
kita org ada bawak makanan dpd kl..
konon nak jimat la makan kat bilik aje..
tp makanan kat sana adalah sedap melampau..
walaupun mahal..kau mcm boleh lak listkan apa yg nak makan..

oh sana da la pub2..
tapi aku adalah kepenatan..la sangat.. ;D
maka aku n kak zue tido awal..hampeh kan..
xpe..apa2 pun hati adalah kegembiraan dan bunga2.. ;D

16 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku tak tahan tang pg perhentian main chess tu..
ahahahahahahahahaha....

ai said... [Reply to Comments]

sonok giler aku tgk..gmbar2 pon nampak cam kat oversea je wei! tp kan peej, aku cam bleh bayangkan kau terdampar kat pantai tu! kihkih..giler lawak la kau. siap leh ngigau2 lagik.. :P

Deqna said... [Reply to Comments]

aku tau kalau dah memang bercuti ngan kawan2, kawan2 sekepala pulak tu memanglah tak kering gusi, memang letih bergelak jer lah..

time tu memang tak peduli dah org2 lain. sian lah pancakes sebelah2 bilik korang tuh..

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

best nye .. jeles i tau :D
harus i pun nk g becuti-cutian jgek

kolakolakila said... [Reply to Comments]

waaaaa.....best giler korang....
comel la u peeja....
siap tido2 lagi tepi pantai + ngigau.....so sweet

darling8tabby said... [Reply to Comments]

lerrr...main chess? heheh...

tengok gambor2 ..rasa macam nak pi skrang jugak!

~Layla Yuki~ said... [Reply to Comments]

ko teruk laa pijaa..besttnye g pulau..aku nak ikot gakkk...ko da balik da ke? huuuuuuuu...

Nonoy said... [Reply to Comments]

saya tak habis habis happy.

nasaoji said... [Reply to Comments]

mmg bergumbira sungguh kome...

ala, mmg tak syok kan, p tp pantai gtu, leh lak main chess tu..baik huru hara kan xttv, leh ingt smpai bl2 kan...;p

Bp @ pengerindu.com said... [Reply to Comments]

bestnye sekali skela kalau picnic.. huhuhuuh.. i terpikat tgk pic seseorang tu.. ihhihi. comil.



Regards & Salam Perkenalan
Feel free to visit my Site

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

prett prettt prettt! tu je nak cakap.hahah.hampeh sebab u tak dapat meyaksikan kejadian prett prett itu!

Tijah said... [Reply to Comments]

mak terdiam kerana kejelesan...

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

peej..nnti dah abis2x update pasal pulau kan..ko buat la pulak bajet korang g sana..aku nak compare kan ngan pulau kecik n besar..dulu aku g pulau besar abis dlm rm450 termasuk tambang bas..so nak tau kat pulau kecik la camna..mana tau nnti aku pun nak g ala-ala korang..backpackers style.. :D

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

beshnyee pulauuu!!!
beshnya korang dpt gi pulau..
sob sob.. sila upload lagi, more picccies. hahahaa...

snickers tu nmpak sedap nk mampus!!!

lily lotus said... [Reply to Comments]

dahsyat tang main chess tu :P
anyway, nak inform i dah tukar blog
baru...update ekk ;)

http://myrillys.com

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

jeles aku tak habis lg!
sile sile..
sile bg aku jeles lg dgr gambar2 yg ade! huhu~

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...