Instagram : @peejburhan

perhentian day 1 - part 1

huish pasal perhentian ni akan berentry2 la yea..
sila baca sampai muntah gitu..
sebab pic adalah banyak..n rasa mcm banyak je nak cerita..
if x masukkan akan rasa rugi pulak..

me n farah naik bas..
sebab nak sampai awal la kan..
so farah akan pick me up at 8ish pm..
si sementara tu..
sempat i ber-oldtaste ngan liza..
sebab noy ada beli one drop perfume itu dpd liza..
so nak pergi amik la..
masa lepak tu pun dah x concentrate aje..pic pun x amik..
sebab badan ada situ..otak dah sampai perhentian dah..excited sangat..heheh..

so around 8pm gerak..
balik rumah..siap2 sikit..
by 8.30 pm farah n her hubby dah sampai..
terus ke putra bas station..
tunggu la situ..
omg..aku mmg dah rupe back packers..
tu xpe..bag tu Nauzubillah berat ok..
segala benda noy sumbat dlm bag aku..keji gila ok..
mmg macam nak patah la bahu..
yang kita orang ni takut kena tinggal bas..so kedepan..kebelakang la carik bas...
can die...can die...nasib ada mat salleh2 comel..so sambil jalan2..sambil hati berbunga2..

naik je bas. at 9.30 pm....terus sembang2..sampai 11pm kot..
pastu i suruh farah tido..sebab ye la..dia dpd pagi kan..kerja semua..
so masing2 dgr lagu kat psp..tutup la mata..
yg aku x leh tido..gerak sini..gerak sana..excited sgt..
dah la budak2 seat belakang bising nak mampos..
aku yg dgr lagu pakai earphone pun boleh dgr..
lepas tu pandang kanan..ade 2 budak ni dok la kissing x abis2..
like sepanjang jalan kissing..gilooo...

rupanya at 2am tu..bus stop..
i turun isap rokok kat bawah..
farah x tido ok..farah ingat i tido..i ingat dia tido..
elok la tu..lepas tu terus sambung sembang balik..
rasanya tido dalam sejam je kot before boat sampai jetty at 5.30 am..

oh sementara tunggu boat..
makan kat situ...

makan mihun goreng n kopi o suam..
mihun dia warna pink ya'll...haha lawak je rasa..
rasa not bad..tp byknye sayur...mcm byk dpd mihun sayur dia..heheh..
oh dua2 ini ialah rm7 ye..
matiklah mahal gila dah standard makan kat oldtown nok..
tp xpe..mmg tgh lapar pun..

:: kemudian kami lepak2 di deck ini menunggu boat untuk bergerak sambil cuci2 mata...suka ::
:: muka2 excited x sabar nak naik boat..kita orang paling depan..betul2 depan gate..haha.. ::

:: adalah seronok dapat jadi antara the first untuk naik boat..heheh.. ::

aku adalah poyo..
pergi nak vogur..
siap pakai macam2..
sekali amik kau..boat angin kuat gila..bersepah2 semua..
terus bukak sunnies n subang semua..
dah la x bawak getak ikat rambut..
bawak sepit aje..terburai2 la...


:: water taxi...dpd boat besar nak ke pantai kena naik ini ::
:: amik kau..kau tgk mcm mana rupa aku..rambut dah kakak M ke apa tu..bersepah gila ::

lepas tu mulalah mission mencari bilik..
omg..semua fully booked ok..
tapi dorang cakap xleh book..kejam kan..
dah la mcm kita org tanya..dorang kata xde bilik..
tp bila org putih tanya je..terus dpt ok..kejam gila..
x kisah la..terus la berjalan mencari bilik..


tgk la tu..dpd hujung sini..ke hujungggggggggggggggggg sana berjalan...
dah la pasir dia jenis halus sgt n tebal..
kaki tengelam2..xleh angkat..sakit2 la jalan..
dgn panas betul2 mencucuk2 time tu..padahal baru pukul 8ish am..
dgn bag yg super berat..
tp x kisah semua tu..sebab excited punya pasal..
cuma sedih n kecewa..semua chalet yg farah tanya..semua xde bilik ok..

:: farah yang gigih tanya satu-satu chalet ::

sampai satu chalet tu..nama mohsin..
time tu dah separuh long beach tu berjalan..
tgk reception dia punya la tinggi..
ada la mcm tingkat 5 aku tgk..
x tau la aku exagerate ke apa..tp mmg tinggi melampau la..

farah : tu reception dia..
me : apa? yg atas tu??
farah : a ah..
me : omg..tolong bunuh aku plisss..x sanggup nak naik..
farah : haha..xpe..i naik..

sweet gila je dia..
tapi nasib kat bawah dorang dah tulis fully booked..
fine..
so meneruskan perjalanan..
last2..farah je pergi tanya few more chalets..
aku dok je..dah x larat betul..

:: aku x buat cerita..kau tgk panas mcm mana ni...can dieeeeeeeeeeeeeeeeee ::

dah la aku pakai legging yg macam dry pants tu..
kena panas..mcm kena panggang kaki2 aku ni..
nasib ada 1 bilik kosong...
thank u god...
terus xnak pikir ape..i suruh amik aje..
lantak la..janji dpt satu bilik pun ok kan..
untuk tau details pasal chalaet kami..
sila ke blog farah ye..

to be continued

11 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

uish. 8pagi dah panas begitu.. giloooooo

boleh bikin baran..

tapi excited punye pasal.. panas pun takde hal kan, hehe

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Hahaha kau makan bihun tu depan jeti tu ah? Ya rabbi..aku pergi dulu pon naik bas, sampai jetty pukul 5 PAGI!!! Tapi naseb baik ada ramai mat salleh, boleh la berbual bual (haha dasar gedik).

Makan breakfast kat gerai gerai depan jetty tu, ya rabbi....tobattt takmau dahhh, MANIS okkkk I don't laikeeeeee makanan kelantannnnnnn pliss!!

Oh korang tak book bilik sebelum pegi ah? kah kah kah.

AKu dulu duduk mohsin..hahaha, tangga berbatu batu okkkk, tapi tak pe...boleh feeling kurus sikit..hahaha. Bilik aku yang PALING atas! Kalau kau perasan, kat Mohsin tu yg teratas ada 2 chalet je..itu kira yang paling mahal la..sebab ada aircond..hahaha..

nasaoji said... [Reply to Comments]

huarghhh,,...saya amat kusyuk membaca ooo...last2, 2 be continued..


oowwwhh..kiranga, korng betul2 back packers r nih..tak per., pengalaman best tu...

Deqna said... [Reply to Comments]

peej tak puas.. cpt sambung lagi.. aku suka sgt nak baca kisah percutian ini...

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku marah betul bila smpai tang to be continued tu, hahaha..

shasha said... [Reply to Comments]

kalo aku sure dah nangis2 pikir nak pasang khemah tido depan laut je laa...

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

tmpat yg sgt cool ok :D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye la kan..kalo kat pantai kul 8 pun panas dia menyucuk2 kan...
more please..heheh

Nonoy said... [Reply to Comments]

kaki kau kena panggang.. hahaha sangat klakar!!! weyhhh suka weyyy perhentian.
howww????

sherrina said... [Reply to Comments]

korang gamble je ke gi sana tak booking dulu? Berani tuu...saya dulu gi sana booking 3 bulan in advance.

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

gila gamble okie!! hahhaa...

muka ko atas boat dgn rambut hasil tiupan angin adalah mengkagumkan..

muka fara adalah sgt comel okie, dgn senyuman yg cute tu. hahaha

seyes pantai dia nmpak cantik, pasir dia juga putih aje!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...