Instagram : @peejburhan

malam yang hectic~

semalam tina ajak jumpa..ok aje..
then liza pun ajak lepak..
since x siap apa lagi..suruh la liza balik rumah dia dulu..
later i pick her up..

so around 7ish pergi la ke rumah liza..
nak sampai tu..check2..hp pulak tertinggal..
lantak la..xkan nak patah balik..
so terus la ke rumah liza..ketuk2 pintu..
liza dah semangat2..ingat laki dia balik..tgk2 muka aku..
liza ingat x jadi keluar..dia dah siap masak2..

lepas tu call la tina tanya bila nak jumpa..
tgk x angkat2 minah tu..sms pun x reply..
so decide lepak umah liza je la..makan2 apa yang ada...
elok je abis makan..tina call..tanya bila nak dtg..
gilo punya minah..ingat x jadi..

so dok kejap..around 9pm keluar rumah..
amik je tina...tgk suami liza call..
tiba2 dia nak balik mandi2..n dia pesan nak burger..
ok la xpe..layankan aje..walupun boleh thn tinggi la nak naik umah liza kan..

on the way nak beli burger..
tiba tina nak terberak...boleh x?????
ok la..aku cakap..kejap..sabar..satu2 la kan..
minah tu dah gila..tiba2 je..

tina : YA ALLAH!!!! aku dah naik2 bulu roma ni..
me : shaddap u..
tina : aku x tipu ok..dah nak berak sgt ni..
me : abis macam mana
tina : mana2 la singgah..aku x main2 ok..
liza : hahahahahahaha..
me : huarghhhhhhhhhhhhh

so singgah mc d setiawangsa..
tinggalkan tina situ..
sambil2 belikan burger untuk laki liza..
lepas tu amik balik tina tu..

tina : weyh..ajib call..dia otw balik..
me : abis tu?!!
tina : aku kena balik la..dia nak dinner sama...
me : what??
liza : hahahhaa..
me : korang ni kenapa???sorang laki nak burger..sorang nak berak..ni nak balik pulak..hoihhhhhhhhhhhhhhhhh....
tina : *senyum2*
liza : hahahahahaha....
tina : jangan gelak..pija tgh marah..aku x berani gelak..
liza : hahahaha..
me : hahaha..mmg kelakar..kawan gembira mmg ramai..
liza : hahahaha..
tina : kau nak pergi mana ni??
me : nak hantar kau laaaaaa..aku dah x boleh pikir nak ikut jalan mana..
liza : hahahaha..

serious liza tu kerja dia gelak aje..
serious aku penat dlm kereta ok..
nampak macam kejap aje..
tapi lama ok..nak berak la ..itu ini..
ada la 1 jam 1/2 ok..

me : gila lama..dah boleh sampai seremban ...
tina : eh cuba bayangkan..tiba2 i dok belakang ni..i minum air milo pija..hahaha
liza : hahaha..kejam ok..
me : hiehhiehiehhieh *gelak paling irritating*

omg..
mmg penat..n hectic gila rasa..
nasib dpt kawan baik mcm aku ni..
kalau dapat yg gila..aku humban je tepi highway ngan anak dia tu..haha keji..

baik dpd awal aku dok umah je ngan liza..
gedik tau nak keluar2..tp laki balik la pulak..
tgk aku senang..single aje..miahahaha..
cea..gila eksyen..padahal dulu pun aku macam tu jugak..

semalam lepak umah liza sampai pukul 3am..
amik kau x reti2 nak balik..
x sebab hubby liza busy ngan event soccer safari tu..
n aku pulak nak amik noy balik kerja..
tu yang lepak situ aje..
dah la atas tu gelap..
masa balik terus pecut uolss..takut..
dah la malam jumaat..
lepas tu kan..mcm scary...
jalan lampu semua mcm x nyala..tp bila aku nak lalu je..
tiba lampu tu terbuka..satu-satu..
scary..very the expose mistik.. ;p

ok tu je..
ta-ta

11 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

kelakarlah ko ngan kawan2 ko ni sumer.. tak dapat aku bygkan camne keadaan waktu dengan nak terberis lah, laki call lah, ko pulak sabar jer melayan kan.. ko memang kawan yg baik lar..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

heheh...akak bole terbayangkan betapa hecticnye malam tu...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

penat gelak dah ni pija.
klakar la.
sib baik diorang ada kawan baik hati macam pija ni.
=)

ai said... [Reply to Comments]

putus urat kentot aku criter kau ni! wakakakakakakaka...

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

sabar betol u ni,peej..ngeee..ngee

Tijah said... [Reply to Comments]

ko tanak amek aku kat sbn?? hahahah

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

lepas satu, satu ek! hahahahaha! ;D

shasha said... [Reply to Comments]

lampu2 tu ada sensor kot??

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahahahaha! ko memang kwn yg baik pija. serious, aku tak tipu.. ko bukan setakat kwn bergelak ketawa aje, tapi bila aku tgh weng pon ko layan.. :D

i love u pijaaaaaaaaaa!!

peej said... [Reply to Comments]

deqna - mmg kecoh la..sorang bising2 nak berak..sorang risau2..mcm mana nak beli burger..aku yg bawak kereta jd kelam kabut ok..


darling - mmg hectic gila..rasa nak terjun je dpd kereta kasi gelek..haha..wah gila drama..


kurekure - tau xpe..kalau org lain nak kena maki kot..nasib i ayu nok.. ;p


ai - lagi putus kalau kau yg kena bawak kereta tu ok..dah la mcm byk gila kereta..lampu isyarat lama la..tensione..


fadhlina - aku pun pelik kenapa aku bersabar aje..


tijah - hahaha..kalau amik terus pengsan..tp kalau mlm tu aku amik dah selamat pun kan..


annasuejie - tu la..mcm x berkesudahan je aku rasa..


shasha - entah la weyh..aku xnak pikir..kang lain lak jadi..so scary


liza - haha..so statement kawan bersuka ria mmg ramai tu xleh diguna untuk aku..sebab bila kau keadaan kelam kabut nak membeli burger pun aku ada ok..herrgghhh..tiba2 teringat malam tu..mmg pengsan..nasib dpt adidas lepas tu..ngehhh..

Tina Banana said... [Reply to Comments]

i lapppp u..

tapi kan, aku at least tak marah-marah okkk.. ko dulu lg teruk masa kat melaka, siap bengang2 ngan ayah ko sbb dia bwk keta slow sbb ko nak berakkk, hahahaha..

aku tak lopa okkkkkk..

again, i loff yew.. muackssss!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...