Instagram : @peejburhan

lepas mengidam~

tgh bermalasan kat depan..
dengar mama n papa bising2 kat dapur panggil..
apa la..sibuk aje..ada je nak kacau..
so pergi la belakang..
nampak dua orang ini tgh kusyuk mengadap..


:: hoh..dating makan durian kat dapur rupanya...::

::gila sedap weyh..hilang kegilaan nak makan durian lagi..terus ada kat dapur..gembira betul ::
in laws ayol dtg last saturday..
siap bawah buah tangan...
oh suka suka...
dah la semua sedap gila durian dia..rasa nak menangis makan..
this is what we call..durian menangis..heheh..

oh rambutan pun ada..
tp i'm not a big fan of rambutan..
so x layan..layan durian sahajo..

later layan lagi durian ngan dzaza pulak..
lepas tu elok la satu malam aku dok burn durian aje..
lantak..janji puas hati kan..

lepas tu dengar bunyi paper bag durian itu berbunyi2..
ingat durian itu beranak pinak ke apa..
supaya boleh makan banyak2 lagi...
berangan la kan..xde nye durian nak beranak pinak..
rupanya ini gendut sibuk..


nakal melampau..
dalam 2 ada lagi sebijik ok..
apa x sakit ke dia terlanggar ke apa..
oh..durian belum belah ye..so xde masalah takut bulu dia termasuk ke apa..

ok as usual..
aku mcm tiba2 mati akal x tau nak buat penutup..
so ta-ta.. :D

11 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

mnggu ni aku lik kg mamam durian lg..mmg best r mkn durian ni..kan...

ayoohhh...suke tau kucing msuk tmpt2 gtu...;p

RubberGURL said... [Reply to Comments]

peej
aku rasa anak kesayangan noy nie
sebenarnya nak mkn durian tu
kira mcm dia guard tak mau kasi sesapa amik
hehehheh

shasha said... [Reply to Comments]

wahhh~ rambutan kuning susah nak jumpa tau...bestnya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... [Reply to Comments]

sedapnyer peeja rambutan kuning tue..my peberet tue..smlam hentam mkn kat opis smpai sakit tekak dowh..hahahah

Tijah said... [Reply to Comments]

mak aihhhh! supannnnyer anak sapo la duduk bertimpuh makan duyan tu? wakakakaaa...

hai pija...i miss u. hikhik. tetiba.

ceritacherita said... [Reply to Comments]

I was blog hopping, terjumpa your blog. very interesting la. seronok baca.

oh skrg mmg musim durian kan.

Nonoy said... [Reply to Comments]

penutup ini sangat lawak.
btw, burn durian??
yeah lets burn the duriann!!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

alamak ..kaler durian tu ala2 tembaga kan..sedapnye!

ai said... [Reply to Comments]

doyan camni le yg aku soka. lembek-lembek..adoi!!

Deqna said... [Reply to Comments]

ko jahat.. aku tgk durian ko tu kemain sedapnya.. dengan kuning dia.. dengan lembik2 dia.. isy... meleleh air liur..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wohh best gle musim buah2an ni kn. nk tggu musim cempedak pulak, nnti ada lah org jual cempedak goreng kat tepi2 jln xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...