Instagram : @peejburhan

i'm happy~

it's been 3 months n 2 weeks since the break up..
n i'm getting stronger every day..
but i'll be lying if i say that i don't miss him..
i do miss him occasionally..
miss listening to all his jokes..
miss having our weird conversation..all the "koncet..kombam..andoku..kepintoii..kedoee" n so on..
miss his every 30 minutes calls..n yes..dia mmg suka call2 n msg2.. :D

there r days yang rasa mcm nak dial je number dia n sembang2..
but tahannnn aje..
sebab fikir..boleh tahan 3 bulan..xkan rindu 10 minit x boleh tahan kan..
so just lupakan je niat nak call tu..n it works...
selalu rindu2 ni time kita sorang2 n emo..lepas2 tu ok aje..
so sila tahan yeee...

rindu..rindu nak sembang2..
rindu nak gelak2..
i think i'm ready..i mean..boleh if nak kawan aje..
with no string attached..
but i know he's not ready...
kadang2 check jugak sim card lama..
believe it or not..i still received message from him..
msg mcm masa zaman2 couple dulu..
but i never reply..not a single msg..
mcm kejam kan..but i think this is the best..
sebab if i keep on layan..lagi macam kejam kan..

kadang2 rasa mcm aku kejam aje because i'm enjoying my life here..
seronok bila orang ajak lepak..boleh terus je keluar tanpa risau2 n bg tau..
seronok bila lepak ngan table penuh lelaki..bila call masuk x perlu menggelupur..
seronok boleh ke party2 n club2..kalau x memerap je kat rumah..
sampai ke tahap pergi club..jumpa kawan2 lama..semua terkejut tgk aku ada..
seronok x perlu lg berkepit ngan hp 24/7..sebab if x angkat call akan timbul syak konon aku melepak ngan lelaki..like apakah..gila apa..
seronok jugak sebab boleh berbalas msg ngan sesiapa saja tanpa rasa bersalah..hahaha..
tapi at the other end..ada orang tgh bersedih..
tp mmg mcm tu kan..orang yg tinggalkan x rasa..orang yg kena tinggal yg teruk..
tapi nasibbbbbbbbbbb laaaaa..siapa suruh buat hal..
aku ni mmg la sensetif penyedih semua..hati jelly betul la..
tapi sekali kau buat taik..petik jari je hati aku boleh jadi batu ok..

but of coz..u get some..n u lose some..
sekarang ialah zaman tertekan semua orang nak kawin..
ok la..lantak la nak kawin..
tapi adalah tertekan orang tanya2.,' kau bila lagi'
apa bila lagi??cakap banyak..
nak sgt aku kawin cepat..carikkan la..
x pun kau je masuk meminang..xnak pulak..
so diam2 situ..jgn tanya boleh..

so here nak cakap..
i might be fat...i might look pathetic..kg or what so ever..
but i'm enjoying my life so much..
so no words can bring me down..
i have my family, i have my friends, i have my ciggie n my internet..and i'm already a happy byatch..
opppss..i mean i'm a happy 'perempuan ayu'...
ok ta-ta..

oh n thanks to everyone..
sebab comment2 korang adalah menceriakan hari2 ku..
x kira la sweet comments..or even haters..
aku terima semua..
a bit drama here n there..won't hurt kan..

p/s : aku terlalu sexcited untuk pulau..so sebarang benda2 berbentuk emo..x berkesan untuk menganggau ke-sexcited-an aku.. :D

33 Comments:

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

ok si ayu,

starting from now on i will only call you "perempuan ayu" ok ayu?

ayukan aje lah. ye tak perempuan ayu. Ayu sungguh lah.

ok bye perempuan ayu.

U go hav fun under the sun! I pun nak balik hav fun di kg tau, cause I pun perempuan KG yg ayu gitu. Ahakss!!

Tina Najib said... [Reply to Comments]

blah ahhhhhh

pg la pulau!

[aku jeles sebenarnya, haha]

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

have fun pija :D

shasha said... [Reply to Comments]

enjoy your panggilan pulau babe...jgn sampai kena sun burned teruk sgt dah laa...pakai sun block tebal2 ek...hhehehe

nasaoji said... [Reply to Comments]

ingt dah p pulau tu,..

yer..ko ader ramai yg sayang ko...

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

Peej,

U r strong gal..Tapi life must goes on kan..The more you grow older,the more you'll love your life..ngee..ngee..

Ke pulau?Wahhh,leh lah bawa pasir sebagai souvenir utk i yer..take care :D

Super HaNa said... [Reply to Comments]

ha..baguslah mcm tu perempuan ayu..rasanya kt blog watashi pun nk tukar gak nick pija perempuan ayu.ahahaha

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

ko kuat tau peej,
kalo aku rasanye dah cair dah dgn msg2 yg die bg..sbb dulu2 aku penah jadi mcm ko gak tp lg teruk..huhu!

slamat berpanggilan pulau k!!! [aku jeles] ;p

Super HaNa said... [Reply to Comments]

ha..baguslah mcm tu perempuan ayu..rasanya kt blog watashi pun nk tukar gak nick pija perempuan ayu.ahahaha

::moi:: said... [Reply to Comments]

instead of perempuan ayu, i call u 'gadis ayu'...

hehehe... peej enjoy lah every bit of your freedom....

take care

Anonymous said... [Reply to Comments]

pija,

mmg kadang2 rindu la.... nak2 time duk sorang2... or tgk org len dating... tak tahannnnnn.... sebak je rasa... huhuhu

btw, selamat enjoy di pulau.... enjoy2 juga tp hati2 k...

dyan . said... [Reply to Comments]

wah panggilan pulau start malam ni..
seronot2..
enjoy la se enjoy2nya..

pakwe2 macho tepi pantai tu jangan lupa bawak balik satu.. hehe

zie said... [Reply to Comments]

enjoy berpanggilan pulau...and ko strong okay...I love reading ur blog...You go girl!!!!

peej said... [Reply to Comments]

spirit fingers - aku ni dah ayu..kau tu bila lagi??
eh silap..'pija dah ayu sekarang..harap kakak pun akan mencontohi semoga kita sama2 ayu' :D


tina - hahah..tu la..siapa suruh x reti2 nak rehatkan Rahim...miahahhaa..lariksssss


liza - thank u bebeh..


shasha - tu la..hope not..aku ni dah la kalau sunburn siap blisters bagai..


nasaoji - tu la..itu pun sudah cukup bg hati ini gumbira..


fadhlina - kalau terlupa lalu bg pasir dpd rumah aje aci x??


hana - hak hak..terus tersedak...jgn buat gila..


moi - thank u..am enjoying every lil bit of it..n i;m loving it..


anon - kan kan..tp xpe..kejap je..nanti2 akan ok..so kena kuat aje kan..


annasuejie - hampir2 je tgn aku nak tergatal..tp nasib aku dgr suara kedua..yg suruh kuat..kalau x dah selamat pun..heheheh..


dyan - kalau betul boleh bawak balik..aku dah simpan elok2..nak simpan dalam balang kaca boleh x..mesti best je kan..haha

peej said... [Reply to Comments]

zie - thank u dear..i;m still trying..harap akan bertambah2 strong di masa akan dtg..

Blubewwy said... [Reply to Comments]

sudahhh! jgn sedih2!! pergilah berenjoy enjoyan di pulau!!

* Nat Azmi * said... [Reply to Comments]

wah! suka p/s tue!! hehe

slamat meng-enjoy abis-abisan...

kim salam kat orang pulau..hehe

mashy said... [Reply to Comments]

Hi Adik......

I really enjoy reading your blog. Memang best.......tak kisah apa org nak kata, janji we know what we want in life.

I went to Perhentian couple of months ago, memang best, boleh cuci mata kat situ hehehe....Have fun k. BTW, ask them to take u to take u to Pantai Tiga Ruang, heaven......

s u r a y a said... [Reply to Comments]

Peej, my friend said..tempoh recover dari breakup = setengah dari tempoh couple...adakah maksudnya couple sepuluh tahun = 5 tahun recoveer? hahahaha tahlaa..tak bleh pakai itu formulaa...

i tink u'll be out n about in a month or two ;;) stay positive! believe it or not there's a better person out there n u'll only believe it when u met him la ;) sementara itu berzapinlah banyak2 hihihi kasi hawt meletoppp gedomgedammm :D

Tina Banana said... [Reply to Comments]

rehatkan Rahim??

jaaaaaaaaaaaaaaaa...

mcmane nak rehatkan rahim, rahim ngan madihah.. ahahahahaha.. tetiba je..

geddit? geddit? muahahahaha

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

huaaaaa...nak ikut leh?babe carik beach boy k...hahahahah...pastu pas kat sini satu..

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

be cool girl n enjoy ur panggilan pulau :D

arianna adrizal said... [Reply to Comments]

bnyk yg i setuju kat sini.
kagum smpai menganga mulut pun ada. hahaha.

u go gurl!

Iris said... [Reply to Comments]

saya suka entry peej kali ni... so powerful!!! sedarlah lelaki2 yg tidak menghargai org di sekeliling mereka..,sesal dahulu pendapatan... sesal kemudian tade gunanya..sokong peej!!!!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ppl takes time to move on.....
semua org mcm tuh peeja
especially bile dah been together for a long long time, that person is almost part of the family lg kan
great enuff ko boleyh bgun balik and having fun with all ur frens
and u r soooo lucjy to have lots and lots of ppl around u who really cares and make sure that u r doing great.

pasal kawen tu... percayalah...
AKU PON TENSI WEYH
setiap kali org tanye kan.. aku rasa mcm nak koyak2kan je mulut org tu
lg at my place, ade kawan2 yg dah beranak pinak, kawen, tunjuk hantran bagai, grad, kerja bebagus....
aku??? masih merangkak mcm nih lg
but what the hell la kan
sok sok aku susah pon bukan org org tu nak tolong
its my life, this is how i take care of it
so boleyh pegi mampos org2 len yg ckp tade hati n perasaan
just because die a step forward sudah mau kecoh... aku nak tgk sket bile ko tergolek kang... haih... geram aku! kan da bebel

Ted Baker said... [Reply to Comments]

bestnye dapat gi pulau!

Hanna said... [Reply to Comments]

weh kalo dtg ganu tue singgah la tempat ako peej.
=) haf fun!!

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

peejjj...

sila enjoykan diri anda tanpa ragu2!!!

Jgn lupa beraksi di tepi pulau.. wow!

IE said... [Reply to Comments]

have fun, dear!!! kirim salam kt org kampung aku tau....

Ceera said... [Reply to Comments]

ko memang kuat wey..
ko belum terus zassss hilangkan rindu.. tabik2...

enjoy ya kat pulau.. syoknyeeeeeee

darling8tabby said... [Reply to Comments]

have fun dek :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

rncgn ke pulau mmg adalah 1 plan yg brilliant. ko pergi berseronok2 kat sn, jgn fikir sgt xD

Darius Yusuff Zariq said... [Reply to Comments]

You go girl!

Life's too short yes? :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...