Instagram : @peejburhan

chow kit~

oh kelmarin hendak membeli tiket untuk panggilan pulau..
so ke station putra la..
lalu kat chow kit..
tgh2 traffic light merah tu..
nampak kedai ni..
rasa lawak pulak..si snap2..

restoran d' chow kit..
haha..nama mcm xnak kalah aje..
ye la..i mean chow kit..tp nak ade perkataan 'D' tu..mcm lawak pulak..
paling x tahan..nampak ni..

ok dia cuba terangkan..ikan bakar dia sedap la..
kalau makan sampai menangis la konon..
tapi tiba2 aku ngan noy imaginasi ke lain..
bayangkan tgh kau nak makan..
tiba2 ikan bakar tu menangis..
scary kan..
ok merepek..

sekian update yg x berilmiah untuk kali ini..
ok ta-ta..

12 Comments:

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

ikan bakar menangis!! eh eh! Kenapa menangis? Sebab kena bakar ke.? Isk isk isk... x sampai hati nak makan!!

tq sebab berkongsi maklumat!
:D

Tijah said... [Reply to Comments]

aku plak cuba membayangkan ayam rosmeri aku menanges dr dlm oven mintak dikeluarkan sambil ketuk2 cermin tu...

peej said... [Reply to Comments]

tedi - eh aku letak aje..aku x tau sedap ke apa ke..mmg menangis ke apa ke..


tijah - tu la..paling x tahan kau sumbat nye lemon kat dia..seksa..hahaha..

Pocket said... [Reply to Comments]

pocket actually terbayangkan ikan tu menangis, memang terrifying!!

but then again, ikan tak der kelopak mater, so nampak cam ada air jer la meleleh dari situ...
unless dia nangis cam nemo dari finding nemo tu nangis lah kan..
haa.. yg tu takut:)

Nonoy said... [Reply to Comments]

bukan laaa.. saya bayang ikan tu dihidangkan dalam bentuk bibirnya macam sedih konon nangis. ;( <--- gitu ghupenye muka ikan tu. wahahahahah!!!

chics said... [Reply to Comments]

Kann sekarang semua sukala nak guna 'D tu, padahal tu word portugese yang bermaksof "of" tak silap aku, yang semua ni mainnn ikuttt jelaaaaaaaa

ke bila kau makan, menangis sebab mahal tapi tak sedap? hehe

ai said... [Reply to Comments]

nk carik tengok betul ke ikan bakar tu nangis...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

nama tak agak2 lak kan...jenuh la tengah makan pastu nanges2..heheh

F A R Y N said... [Reply to Comments]

adakah ikan itu menangis kalau kena bakar?
request daripada aku,apa kata ko terjah kedai tu..sila rasa ikan bakar menangis eh....

nasaoji said... [Reply to Comments]

pulak, ikan tu yg menangis yer...a ah,,,...lari lintang pukang jwbnyer..

eei..tak sabo nak bc n3 panggilan pulau kamu nnt!..;p

ur reader said... [Reply to Comments]

peej !! i tau kedai tu ok ... selalu lalu kat situ kalau pas makan kat kg baru.. btw kalau malam2 area kat situ byk org2 yg berdagang body... hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

eh ko pernah x tgk vidclip, kat china rasanya.. ada pertandingan masak ikan. tapi dgn syarat; ikan tu kena bernafas lepas dimasak. so time2 ikan tu hidup lagi, org tu hiris kulit dia, pegang kepala ikan & goreng badan ikan tu dalam kuali, siap curah sos atas ikan tu.. sambil ikan tu bergerak2.. kesian gileeeee

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...