Instagram : @peejburhan

check it out~

[STICKY MODE]

ok some of u maybe dah tau dpd blog noy..
so siapa yg x tau boleh la ke kesana lepas ni..
kami dah bukak online business..
ikutkan mama suruh buat hantaran n pelamin ..bla bla bla..
tp aku ni kan pemalash lipash..aku mcm x kuasa aje..

so since noy suka benda2 fesyen ni..
aku join sekali..
ala join sibuk2..paksa2 dia buat baju2 untuk plus size..
sebab katanya orang2 mcm aku ni kan payah benar nak carik baju..
so sini akan ku try carik baju2 besar..n kalau dpt..kasi jual..
boleh la kongsi sama2 gitu..

tp tauke itu adalah keji..
mentang2 dia boss..
semua baju..ada je dia nak amik..
tp bila aku mcm suka..nak satu..marah uolss..
boss kecik yg keji..

mama pun sama..
kan aku kena modelkan baju plus size itu..
wah model..jgn jealous..orang gemuk pun boleh jadi model ok..
bila keluar gambar aku je mama gelak2..
sangat cilakak ok...
gelak yang sampai nangis2..tersedu2 semua..
hoihhh...not funny ok..
kena la terima kenyataan..dah mmg gemuk kan..
kang kalau x pakai..mana org nak percaya baju itu muat org org2 comel seperti diriku ini..
wah comelkah??? ;p

oh ini business kecil-kecilan dulu..
harap2 akan makin berkembang la..
sila support ye...matiklah paksa2 gitu..

oh nak tanya sini..
untuk plus size..
korang suka mcm mana eyh..
mana tau kami boleh cuba mencari ke..
korang suka long sleeve ke..ada corak2 ke..plain ke..
low cut ke..*ini mak skerrr* cotton ke..formal untuk kerja ke..
so sila la bg suggestion yea..

ok people..
sila le ke blog itu..

http://nonoy-b.blogspot.com

gila kuasa kan boss aku tu..
boutique pun nak pakai nama dia..
damn u womannnnnn..
ok ta-ta..

29 Comments:

fifi said... [Reply to Comments]

since i pakai tudung n rasanya kat luar sana tu ramai yg pakai tudung, i prefer yg tak low cut and long sleeve. klu tak dpt yg long sleeve, at least 3 quarter lengan pun dah kira ok..

zie said... [Reply to Comments]

peej,

ur the answer to my prayers....thanks peej...susah nak carik baju besar2x...and kalau ada pung baju org mengandung..mencik okay...

yumi said... [Reply to Comments]

jual r kain dr indon..since noy selalu p sana....

peej said... [Reply to Comments]

fifi - ok noted..


zie - kan kan..ok akan di cari baju2 yang menarik untuk di pakai bersama.. :D


yumi - akan dijual jugak nanti..tunggu batch by batch.. :)

mashy said... [Reply to Comments]

Sorry ye dik peej, kakak mesti gelaknye baca entry adik. Lawak wpn tujuannya nak buat business. Keep it up girls, memang unique sbb plus size pn blh beli. Nanti kakak bgtau member yg lain.

Tijah said... [Reply to Comments]

yer...

1. tgn quarter atau long sleeves.
2. fabrik haruslah lembut, ikut bentuk badan dan ada efek sexy ya
3. lain2 akan ditambah kemudian. hehehe. lebih2 lak aku ni kan?

err..koset ada jual? daangggg!!

shasha said... [Reply to Comments]

owhh..ini ke boss2 yg diperkatakan tempoh hari...hehehehe
anyway..peej..kalo boleh nak yg 3 quarter punya sleeve..corak bunga2 kecik2...atau yg tak simple sesuai utk plus size macam kita nih....so kalo ada selection camtu pun bagus...

shasha said... [Reply to Comments]

opss..corak yg simple ek..salah type da...

Siti Fatimah said... [Reply to Comments]

sy pn nk mencelah. kalu boleh taknak yg wide neck sgt. Nti kalu nk gi umah sedara2 nama cleavage tak slese la. Pstu tgn nk 3 quater. Eheheh. Best2. Mmg gud idea bj utk plus sizes. Mmg susah nk cr esp Jeans. Huhuhu

peej said... [Reply to Comments]

mashy - thank u :)..tu la..sebab paham perasaan org2 plus size ini..merata2 semua cater untuk org kecik aje..so harapnya dgn ada online ni boleh la membantu sikit2..


tijah - ok..bg effect sexy x tahan tu..kalau nak lagi sexy mmg kena pakai koset kak..sini x jual..tp boleh kenalkan kat org yg jual..nak ke.. :P


shasha - ok..bunga kecik2 ye.,.akan ku cuba carik..sebab payah jugak..sebab xnak nampak mcm makcik2 kan..;p

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

peej, may be awk leh tambah koleksi office attire yg nampak kemas, and lengan panjang..mostly klu plus size punya ofc attire adelah 3/4 lengan dia..nmpk tak kemas laa bila kena paka dgn sut.. sy mmg susah nk cr yg lengan pnjg btul.. ms read bnyk nye 3/4 n design makcik2..i takmo makcik2!!! heheh.. tenkiu peej sbb lepas ni sy boleh shopping bj2 plus size dgn lebih meriah

peej said... [Reply to Comments]

siti fatimah - ok..so mau yg sopan ye..jeans susah sikit la..sebab ada mcm2 size kan..tgk la..kalau business berkembang..dpt set up tempat..boleh la dtg n try2 ke..so lg best beli kan..slow2.. :D

mashy said... [Reply to Comments]

Peej, kakak dah order tp message still pending. Kakak nak leopard print tu, grey. Can u give me the acc. details. TQ

yumi said... [Reply to Comments]

lupa plak..plus ngan accessories r..hehehehehe..suka tgk peej punya gelang,rantai etc....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

yeayyyy... i want... akak pun dah skrang pakai plus size juger...sangat suka!

peej said... [Reply to Comments]

salwaredzuan - sebenarnye susah nak plus size ni..if ada suka je style makcik2..tp akan di cuba la yea..


mashy - oh ok..sila bg email kat affluence.creations tu..semua uruskan kat sana..


yumi - ok..batch by batch ye..


darling - haha..tu la..ramai aje kan..

ai said... [Reply to Comments]

ada yg aku berkenan...tp tunggu aku dpt gaji. $ aku dah kering..

MyNameisMimy said... [Reply to Comments]

hi babe...congrat for the plus size fashion...i link ur url la..babe klu blh my taste mcm u la nk sexy, hunky punky, stylo mylo....xmo style makcik2..klu ada jeans skinny size 18-20..agak cun..xla susah lg...

sweetheart said... [Reply to Comments]

nk plus size utk pegi keje
ngan jalan2
boleh tak?

zai said... [Reply to Comments]

hai...hehe selama ni silent reader jer...dengar nk jaul baju plus size jer..teruja terus nk comment...hahah..bestnyer nak jual baju plus size..suke-suke..susah nak cari baju plus size..if ada pun macam makcik makcik..x pun harga kedaungggg mahal x hengat..carik la yg bole pakai for casual n office wear...nak2 tuk yg pakai tudung cam kite nie..hehe.. btw..salam kenalan...:))

FIERA said... [Reply to Comments]

kak pija, boleh tak wat collection untuk yang pakai tudung, lagi bagus yang boleh pakai dengan inner, kami yang pakai tudung macam nak bergaya tu limited pasal tak der baju yang sesuai.... boleh kan kan kan

ikanbesh said... [Reply to Comments]

hi peej..
actually i love to read your blog
serious it really inspired me..
selalunye jd pembace yg senyap..
bestla wat bisnes mcm ni..
yela kita je slg memahami kan..kan
im also plus size gak..
hurm kalo bole
1.labuh sketla. tutup bontot (sopan konon)
2. lengan panjang or 3/4 pn ok..
3.bju kasual n bju pegi keje pon ok

mizz^lady^muack said... [Reply to Comments]

kami orang orang comel nak baju cam orang orang kurus pakai......hheeeggeee...baru same2 cantik....

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

PIJA AND NOY!!! I LAP U BOTHHH!!!

I LAIKE I LAIKE! Hahah..aku sexaited sebab finally ada jual baju plus size.

Bila jual banyak bnyak variety ya!! Mesti akan aku beli! Eh, kalau pos oberseas boleh ke? hahaha...

Ceera said... [Reply to Comments]

yeayyyyyyyyyy

sama2 la kita berbisnes...

hiks.. ko redha je la..

nasaoji said... [Reply to Comments]

dah tgk,..den suko ado baju yg bersaix sgala x jugek..

ader bekenan d ati, den boli, deh..

lily lotus said... [Reply to Comments]

all the best!

muna said... [Reply to Comments]

peej, pic ko dalam blog jual2 tuh nampak sudah kurus lah! (tetiba terberazam nak diet jugak, haha)

anyway, kalo aku, suka cutting babydoll, menjerut bawah breasts and kembang2 skets tang perut and montot supaya tak nampak laa over gemuk :p tapi kain dia jenis soft material aa bak kata kak jah untuk effect seksi :D

tetiba excited jugak nak tunggu koleksi2 plus size :D

chyazl said... [Reply to Comments]

hi,

suka dgr ade org nk jual bj size plus....1st time jual org jual online bj besar2...

1. sy nk sgt baju yg bleh bt pegi keje dan jalan2...coz blk keje jer terus bleh g tgk wayang ker
2.babydoll pun bleh..
3.stail ade tali bleh ikat kt blkg incase klu badan berubah2 saiz, kejap gemuk kejap kurus...tang perutla
4. corak ...x kisah sgt plain bleh, bunga2 bleh abstrak pun bleh
5.jeans pun ok gak
6.slack keje...

aduh...byk la....

really admire u..size plus but look confident n hv inner beauty

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...