Instagram : @peejburhan

bye-bye perhentian~

day 3..
mmg xde buat aktiviti apa2..
ingat nak mandi..sekali bertukar fikiran..
so mmg xde set kepaa mau mandi la..so bangun pukul 10 am..
tiba2 edan ajak mandi..gilo..mmg x sempat la kan..
so x mandi la laut..

terus siap2..kemas2 barang semua..
around 11.20am kami tgglkan chalet kami..
mencari water taxi untuk ke naik boat..
so bersantai tepi2 itu ambik2 pic before balik..




:: noy suruh amik pic gembira..ini je hasilnya..haha..xde ciri2 gembira langsung..mmg x gembira la..nak balik dah :( ::

farah kept on saying..selalu bila nak balik baru akan nampak keindahan..
i was like..hmm..ok..
tapi mmg betul ok..
masa nak balik tu..weather was fine..x panas langsung..redup aje..
n air adalah pasang gila..ombak cantik..
rasa nak terjun je dlm laut tu..
tp memikirkan tiket plane dah beli kan..
so kena la jugak balik..hiahh..
so snap2 tepi pantai aje la..
nak terjun ke laut x dpt la..



naik boat around 11ish..
then mula bergerak dpd satu tempat ke satu tempat..
omg..ombak adalah kuat..so melampot2 dlm boat tu..
scary ok..


tp tu xpe..boleh terima lagi.
x thn bila boat stop..nak tunggu passengers lain..
mabukkkkkkkkk weyh..x tahan..
rasa nak termuntah ok..
tp dok la menahan sambil cuba pikir benda lain..


:: kak zue ni maintain aje..dlm ape jua keadaan..tentap maintain ceria semua ::
:: nonoy muka dah x boleh tahan dah tu ::

:: bila boat dah bergerak baru ok balik :D ::
:: angin super kuat..sebab abg boat tu bawak super laju...rambut jadi mcm harem..kusut2..x sukee ::

sampai jetty around 1pm..
duduk makan..
kat sana ramai..sebab ada org berlakon2..
tp xde pic..sebab x kuasa nak amik pic..perut kelaparan..

:: haha..rambut nonoy kelakar..mcm ayam jalak ::
lepas makan..
tukar2 baju..ye la..nak ke KB airport..so harus kesopanan..
then naik kereta pakcik boat..
kalau nak naik taxi rm78..dah tentu x muat semua..
kena amik dua taxi..dah berapa tu kan..pengsan..
pakcik tu boleh bawak..rm 100..so sorang rm 20 aje..yeay..jimat..

bengang je semua ngan aku..
dorang bersempit kat belakang..
aku dpt dok depan..
tu la kelebihan jadi org gemuk uolls...
bukan je boleh pergi clubbing..naik taxi dpt duduk depan uolss..

selesa betul..
terus lepas tu mak tido ternganga uolls..
penat sangat kekdahnya..

sampai airport KB an hour later..
terus makan kfc pulak..
haha..makan je kerjanya..
tp dah kata ikut nafsu..x abis..makan seketul aje..lg seketul bg edan..


lepas tu menunggu la plane..
kononya depart pukul 5pm..
tp dah katanya air asia..harus la delay kan..
5.30pm baru sampai..
hoih..jauh betul la perjalan..lepas satu satu kena tunggu..

oh seating sepah2..
so keseorangan aje la..




nasib kejap je flight..
sampai je lcct..terus amik bas..



penat melampau..
terus me n noy bongkang dlm tu..
nasib camera farah habis baterry..
kalau x..x pasal ada gambar exclusive tido dlm keadaan x sopan..kah kah..

sampai kl sentral ..tumpah kereta farah untuk ke setiawangsa..
sorry bebeh..sebab kita org terpaksa uolls menahan kerinduan masing2..haha..
kalau tau..aku buat cerita sedih n balik naik lrt saje..haha..
apa2 pun thanks yea...

yang pasti..balik..suka2 kejap2..sembang2..
pukul 11pm terus tido tanpa sedarkan diri..sampai esoknya pukul 1pm..ambikkkk..
penat tapi berbaloi la..

nanti aku akan tulis segala costing ke sana ye..
x silap blog farah ada cerita la..
kalau rasa2..x kelaur2 je kat blog aku ni..
sila la terjah blog dia ye..

10 Comments:

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Wah! Best best! Lain kali aku nak duduk kat Bubu..lantak lah a bit pricey atau tidak, yang penting, selesaaaaaaa dan boleh skodeng pancakes hensem hahahahah

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

bestnyaaaa..! sure u had a gd time kan..
me n frens nak g krabi nxt yr.insyaAllah..mintak2 rezeki masyuuukkk boleh pegi jaoh2 plak. =).kalo tak jadi pun g redang pun blh la.hehe

shasha said... [Reply to Comments]

penat tapi berbaloi...kan kan? ada tak sangkut ngan mana2 pancakes ha peej??

nasaoji said... [Reply to Comments]

muka noy mmg amat menunjukkan keletihan..

tp, muka ko, maiantain tak penat jer...mner penatnyer?...

bye bye perhentian....tumpang pengalaman dgn nengok gambo2...;p

ala, tulis r n3 cos sgala ek...go go chaiyuk..

Ceera said... [Reply to Comments]

asal aku tengok muka ko tak gelap2 pun... tak aci betul, ngeh~

miss said... [Reply to Comments]

peej mmg penat giler nih...abis silap taip...ingat laut lg ye sis...
hehe..

ai said... [Reply to Comments]

Lor...apa nk aku komen sama lak ngan si ceera!!! ha wei, apesal kulit x terbakau??

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

haaaaaaaaaaa betol!!! aku tang nak car pool ke naik teksi ke... paling aku suke... sbb aku gemok... leh duk depan dgn sgt selesa... hahahhaha

Mr. E~ said... [Reply to Comments]

Taknak balikkkkkkkkk..... :P

Melora said... [Reply to Comments]

Hi Peeja,

Nak tanya sikit, belanja nak pegi sana agak-agak berapa ye? Ingat nak pegi ngan kawan-kawan kita jugak.

Mel

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...