Instagram : @peejburhan

baju-baju~

ok aku perasan ramai tanya mana aku beli baju2 kan..
oh aku sangat la paham masalahnya ..
sebab aku selalu ada masalah baju..
dulu2 x abis2 ngan baggy shirt..naik tension ok..

tapi lama2..baru la ada baju ok2 untuk orang2 plus size ni..
wah plus size katanya..
padahal aku ni plusplusplus size gitu..
tahukah anda before niichi jadi besar..
dia adalah kedai bernama fashion city..
n ada provide baju untuk orang plus size..
suke je aku..dah la murah2..rm40 aje..suke kan..
suddenly dorang against orang gemuk ke apa..
dah x jual..semua untuk orang kurus2 aje..damn u kedai..

so aku beralih la ke ms read..
tp punya la mahal nak mampus..
semua rm 129 ke atas..
dah la mcm blouse2..makcik2 ok..x suke..
huish..x pasal kena saman ngan ms read kang..
xde la..baju dia sesuai untuk orang bekerja kot..
kalau yg muda remaja x sesuai..muda remaja ke?? ;p

so baru2 discover scarlet dah buat baju scarlet plus..
scarlet selalu ade kat JJ ye kawan2..
so mostly baju yang aku beli adalah kat scarlet..
paling best ialah..baju dia rm20 pun dah dapat..suka kan..
semua bawah rm100 la..
sebut je rm100..x sampai pun..paling mahal pernah beli rm50 aje..
oh baju last yg aku pakai pergi clubbing tu lg la..
aku beli kat bahagian maternity ok...pengsan..
matiklah lemak sana sini sampai beli baju maternity uollss..
tapi ok apa..mcm comel aje.. ;p

so bagi yang suka2 baju2 saya..
boleh la cuba checkout JJ ye..
ade la few tempat lagi yang aku beli..
ade kat expo thai..lg best..rm 15 pun dapat..
tp expo thai ni musim..
sekali sekala je ada...so x dpt la nak bg tau ye..
kalau ada expo nanti aku bg tau ye..
aku ada informer...ada expo je terus dia roger aku..
hehe..rina277..where r u??lama x kelihatan disini..
eh jap..rina 227 ke..rina 277..tiba2 aku blur..

oh untuk jeans try total woman..ada mcm2 style n below rm100..
total woman ada kat isetan klcc..
cuma x berapa best..sebab pakai lama2..dia akan membesar..
mcm seluar dia jadi besar..aku pun agak pelik..
sekarang ni aku pakai scarlet punya..rm 19 aje time sale..best kan..
n adalah seronok sebab ada size.. ;D
so far so good..xde lak membesar merepek2 ke apa..

ok so far itu yg aku boleh scare..
so happy shopping people..

24 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ehem..... Aku pon dr dulu pakai scarlett, kdg2 terlepas ke maternity gak. Miahahahhahahaha suke je. :p

linda said... [Reply to Comments]

pija,

i beli scarlet plus jugak... ada size n affordable.... mueheheh... tp depends on which JJ gak, JJ sban ni tak byk choice, ada certain JJ yg ada design best2 tak nampak cam makcik2... hihih

Iena said... [Reply to Comments]

aku juga suka JJ! especially JJ Wangsa Maju & AU2. aku bangga membeli baju2 murah... ;)

~dARlee zURiS~ said... [Reply to Comments]

kat ipoh slalu ada expo thai nie
melambak2
heheheee...

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

akupon pakai scarlet gak tp yg saiz s punye! miahaha! hidup scarlet! tetiba~

zie said... [Reply to Comments]

ye la..i love scarlet plus...hari tuh i beli baju harga rm19 ke rm20 jer...murah noks........rm100 dapat 5 tuh...

kalau ms read satu pung tak dapat....mencik..........

Rina277 said... [Reply to Comments]

Hai Peej..ko tau x hampir menitis airmata bile ofismate aku si Uyun jerit2 dgn penuh teruja bgtau ko mention nama aku dlm entry nie..bangga mak noks..aku hari2 ada jer baca blog ko nie tp agak kureng idea nk bg komen la..ni dh addicted baca blog mama ko plak..nanti ada expo mana2 aku bgtau k..btw aku Rina277..277 is my bday (27 July)..keji x siap bgtau bday..nnt bwk pakwe pulau 1 utk aku k..hahaha...

p/s : teringin sgt nk jumpa ko la..

nasaoji said... [Reply to Comments]

suke seh info ko ni..

bl baju kat scarlet, dah, mmg murah, cantik2 pun, tngu time sale, lg murah oo...

nak nicchi pun, pernah gak..pun murah, ateh, mak cik tak dok duit, harus cri yg murah2 jer...

ms read??...hohoho..pernah bl suar jer..tu pun yg paling murah..huargh...ckp sale, tp totap hege 70 ke ats,,xmampu oo...

eehh..satu lg peej, anak baju..eh..bra...hohoho...cam kt ni, susah kan nak bra yg murah, haru pakai stgh hr je, dah londeh, kan?.......hurrmm...

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

peej,
size doesnt matter
yg pntg enjoy :D

iTiK cOmEy said... [Reply to Comments]

ku suka sepentot scarlet..
sodap..
huhuhu
tetiba je kan..

p/s : kat Giant kelana jaya nie da...ermm...nak kata expo, xjugak sbab skit je kedai dier...ape ek nak panggil...
panggil expo gak ler kot..
expo jual brg Thai..
tapi xtau lak end sampai bila..
huhuhuu

iTiK cOmEy said... [Reply to Comments]

nasoji..
kite nak rekemenkn pakai bra Avon..
wah promote avon abis..
coz skng pon avon da bra utk plus size..
sodap je kite pakai..
coz kite nie pon plus size gak..
hrga pon murah..

ms read jarang beli baju dier..
coz xbesh n mahal melampau..
cuma beli jeans dier je..
tapi jeans ms read nie klu lelama pakai,
dier jadi loose tau..
sbb material dier da getah skit..
kire dah jadi cm budak2 hip hop laks..

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

heh. betul2. nadia pon selalu beli ke JJ scarlet tu, terutama time sale.

murah gile baju time tu. 70% 50% adoiii sehari je boleh beli dekat sedozen baju pasal murah sangat,

heheh

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Oh beb, jangan lupa F.O.S and Reject Shop juga!! Kat Scarlet Plus kadang kadang ikut musim gak, musim makcik-makcik..but kat factory outlets selalunya design muda muda sebab baju lebihan dari brand overseas (lebihan aku kata..haha).

Aku tak der berkira nak pakai baru berbrand brand ke apa, asal muat dan lawa, blasahhhh.

Ah nichii menyampah aku, mmg anti orang berbadan besar ok. Baju semua boleh muat takat peha ku je. Go die la nichii!!

Hahha..

Oh aku ada terbaca one of the comments pasal bra jugak, ya, aku beli kat Avon jugak hahahah, murah ok! Before this beli kat Wacoal..gila nokk, satu bra dah robek poket haha.

Tapi macam sakit hati bila kau pergi overseas tau, tak payah pegi kat PLus section pon (slalunya Plus section terlampau besar), ada je baju size kat normal section. Kenapa Malaysia tak macam tu ah?!? Go die la malaysia!! Tak people friendly langsung! hahaha

semua aku suruh go die ah..keji tol

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

i love scarlet plus too!kat kch dah mmg xde so last wk ada kat kl mmg borong abis bj sana.blouse comel2 RM19 jek.mmg sukaaa la!

sherrina said... [Reply to Comments]

My choice will be FOS for jeans and Carrefour for shirts.

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

suke suke...sebab ai pun li kat situ gaks...hahahaha..Ms read tak best.. tuo tuo.Peej ada satu kedai kat Giant melawati kat entrance yang near foodcoust dia.kekadang kalu lucky dapat yang ok ok baju baju dia..try try k..

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

suke suke...sebab ai pun li kat situ gaks...hahahaha..Ms read tak best.. tuo tuo.Peej ada satu kedai kat Giant melawati kat entrance yang near foodcoust dia.kekadang kalu lucky dapat yang ok ok baju baju dia..try try k..

kolakolakila said... [Reply to Comments]

love scarlet plus too...... ;)
tapi satu jer...kadang2 baju dia susah gila nak iron....jenis iron berjuta kali pun still kedut.....tapi tetap beli jugak sebab murah n boleh beli byk2......

FAt n FAbulous said... [Reply to Comments]

Ya Allah.. sangatla menyerupai tempat2 kita mencari baju..eh semangat lebih pulak.aku mmg beli kat scarlet n thai expo..thai expo tu walaupun murah piang tapi quality kan fabric dia..sambil baju2 stretchable utk curvy people adalah banyak..aku kalau cari baju kat plus size mesti menyumpah dlm hati cam ni "aku ni gemuk je, bukannya tua or huduh, so takpayah la nak jual baju yg dated n huduh."kan?emosi!

shasha said... [Reply to Comments]

haah...baju scarlet adalah murah2..design dia pun ada yg cute2 jugak..

dyan . said... [Reply to Comments]

yeah.. sy pun suka scarlet.. pasal murahssss kalo nak banding dengan yang lain2 kan..
cuma choices dia kadang2 tak banyak la..
banyak yang kearah makcik2 gitu..
dah la gue ni pun kadang2 orang dah panggil makcik..
pakai baju2 tu lagi kena panggil makcik.. huhu..

tengah berangan bila la boleh nak ikut Alia ke US tu.. leh shopping baju2 plus size di tempat normal size.. huhu..
dalam mimpi malam ni kot.. huhu..

Jucci Jucci said... [Reply to Comments]

heylo all

try brand outlets kat ikano.

murah jugak :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

thanx pija...nnti sy tengok ok...tq

MiRoTiC_GiRL @ Ms.TuKaNg GeMPaQ said... [Reply to Comments]

i BUY clothes from scarlet plus too... tapi skang rasa mcm dorg2 tu dh mati idea...makin makcik2 plak i tgok baju2 dorg
TT___TT
mcmdlu siap ada jaket ala2 MCR kot kt scarlett tu.....gosh i neeed more nice clothes...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...