Instagram : @peejburhan

aku bukan sombong..tapi aku mmg mcm ni~

aku x tau mcm mana nak terangkan..
orang x kenal aku maybe ingat aku sombong..
aku x sure mmg aku sombong ke apa..
tapi aku rasa xde la sombong..
tapi aku mmg macam ni..
how to say it lah..
aku jenis suka ada dlm comfort zone..
so aku jenis selesa yg kawan2 yg aku ada..

siapa yg dah ikut blog aku dah lama..mesti dah tau..
aku pernah mention dulu yg aku suka blogging..
n stay kawan dlm2 ni je..xde rasa nak bergathering berjumpa readers ke apa..
liza kira sesat sebab noy yg beriya2 nak jumpa..sebab liza time tu tinggal dekat ngan rumah kita org..
nasib satu kepala..so boleh la masuk..

farah pulak exception la..
sebab i dah kenal dia before dunia blogging ni..
n kak zue pulak sebab dia senior kat terendak..n dia rapat ngan tina..
so jadi la terapat semua..
nasib semua ok2..kalau x masuk kepala..pengsan jugak kan..

aku jugak mempunyai bad habit..
iaitu pemalas angkat phone, balas sms or email..
kalau aku x reply tu bukan aku x suka..
tp aku suka tangguh2..lepas tu aku mcm lupa.
PR aku adalah teruk ok..haha hampeh gila..

x caya boleh tanya kawan2 aku..
esp yg rapat mcm ice n jonet..tp mcm mana pulak nak tanya kan..dorang bukan ada blog..
ok la..tina boleh jamin kot..
dorang sms sebanyak lapan kali..aku mungkin reply 2 aje..
dorang call selama 8 kali untuk 2 hari..kadang2 x angkat..
kalau ingat nanti esok lusa aku sms la..
call mmg jarang sekali..aku bukan kemut..tp aku mcm x tau nak cakap apa..gilo..
aku if nak gossip2..terus ym aje ngan tina..senang..lg selesa gitu..
tp tahap kemalasan yg melampaui kuasa dewa..ym pun sekarang jarang2 aje..

rasanya dorang pun dah paham aku sangat2..
walaupun aku menyepi..tapi dekat di hati..ewahhh..
aku mmg mcm ni la..cannot help it..
n if jumpa orang yg baru2..lagi la..mode pemalu terus keluar..
ni jumpa customer yg beli2 baju pun aku ala2 penyegan..
noy bengang aje..ye la..sebab mostly reader aku kan..
noy yg dok depan..aku tersipu2 dibelakang..mcm ke hape je ghupenye..
rasa bengong pun ada...haha..
makin lama makin kebelakang aku..
rasa mcm lama2..tiba2 berpusing2..pooofff..hilang..
pastu breet..breett..terus lari laju mcm road runner..hilang..
entah la kenapa..tp aku mmg mcm tu..

so harapnya xde la kecik2 hati..
sebab serious aku x tau nak layan mcm mana..
so untuk tidak mengecewakan pelbagai pihak..
kita berinteraksi kat sini aje la..
try cbox..sebab comment pun aku boleh tahan pemalas nak reply kadang2..
tapi kalau xnak pun xpe..
ini hanyalah penerangan..

19 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

hehe..ko ni..ader ader je...

tak per..mmg ader org peel cam ko...

umat kan ramai..

jdnya, bnyk2 peel la...

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

ha ha ha!! lantak ko lah peeja!! janji aku skodeng sini dan aku baca!

kalau nak ikutkan kehendak org sampai ke sudeyy hampagas je lah..

:)

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

ok jer..me no problem...apa yang penting,ikhlas kan kan kan

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

klu tgk kak peej ni msti sngka mcm xde malu2nya.. redah je apa yg ade.. tp xsngka plak kan... :P

ai said... [Reply to Comments]

Kalau kau jumpa aku camtu..aku x kira! aku pegang gak kau tak kasi lari! muahahahahaha...

beware of 'ai'....

Deqna said... [Reply to Comments]

paham...paham....

Ceera said... [Reply to Comments]

yes aku tau ko macam tu, hehehe..

sebab kekadang aku pun begitu..

Tina Banana said... [Reply to Comments]

hmm..

antara banyak-banyak kawan-kawan aku, kau lah yang palin susah nak call aku okkkk.. tapi yg peliknya, ko la yg paling dekat di hati ku, hehehe.. magic tau..

mcm aku, aku x kisah kot..sbb dh biasa.. hehehe.. susah-susah sgt, aku serang jelah umah ko..

aku rasa ko bukan sombong, cuma ko amik masa nak warm-up.. tu je..tapi bila dh warm-up, sendiri mau ingat la.. hahahaha..

MisZ PinKy said... [Reply to Comments]

ahaks..

sayer pon lbh kurang mcm tu gak..

x bape suke nk ym2 ngn orng2 baru..x tau nk ckp ape..

x reti nk wat kawan baru..

stakat kat blog je bole laaa..

;p

swit@kon said... [Reply to Comments]

ko kiut aaa mana ada sombong. garang ada lah. :D

Wahizah said... [Reply to Comments]

just be yourself peej. tak rugi. being our own self is much better dari berlakon depan org kan. to be a friend of someone is to accept the 'beautiful imperfect' of a person.

sweetheart said... [Reply to Comments]

entry camni rasanya dah byk kali peej
buat..xpe peej saya phm..
saya tetap msk blog ni sbb suka
xpe xbls komen pon xpe..
sbb kdg2 saya on mls nk mngomen klu msk blog org..suka bc jer..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

takpe.. kawan gembira memang ramai. hahahahahahahaha! ok takde kena-mengena..

aku terima kau seadanya pija.. :D

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

peej, just be ur self
x perlu jd org lain utk puaskn hati sume org
org2 yg nk kwn ngn u msti trime u seadanye
just chill ur life
:D

capik said... [Reply to Comments]

aku x tau nak komen apa..sbb da lama x komen....saja bg tambah bil komen ko...

syasya said... [Reply to Comments]

tp nak berniaga kene la peramah2 sket.. mcm sales girls kt kedai2 baju.. hahahaha
tp jgn ikot bontot customer sepanjang mase.. rimas nak mampus.. eh tade kene mengena lak

initrahartini said... [Reply to Comments]

peej..dolu memula baca blog u mmg ingt u ni sombong..tapi dah lama follow, rasanya u bukan jenis yg camtu..n tros jatuh chenta dng blog u..hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ahax biasalah tu, segan2 dgn org yg xberapa kenal. kadang kalau sms email ke apa byk sgt pun mcm xterlayan kn.

en_me said... [Reply to Comments]

sombongnyerr.. ahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...