Instagram : @peejburhan

again n again~

aku mmg letih la ngan benda2 macam ni..
as usual..kau bg la comment apa pun..
aku mmg xde perasaan..
esp bab gemuk2 ni...haiyohh..
i've been on the heavy side all my life weyh..
so like i said earlier..comment2 mcm ni mmg x memberi kesan..
tp as usual jugak..aku x layan..tp benda ni berjela jugak..
so i want to make it clear here...


harus lah..esp me..i love music...
i love to dance..so rasa x salah kot pergi..
oh ye..orang gemuk ini jugak suka pergi makan...
suka pergi jumpa kawan n jugak suka lepak2..
x tau pasal orang lain..
tapi orang gemuk ini suka lah..suka macam2..

serious cakap la apa pun pasal gemuk..
dah x rasa apa...sebati dah ni..boleh buat pesta lemak2 lagi..
ye la..xkan la ada orang cakap aku gemuk..
aku dah emo2..n tiba2.. 'so sad..ada orang cakap i gemuk..gemuk ke i?' walauponnn ....
tapi aku ni kan di kelilingi oleh orang2 yang over protective...
tu yang dorang yg emo..
maka dgn itu..dtg la ini pulak..

terlayan orang gila adalah normal..
sebab dr gila pun kena layan orang gila..tp x semestinya dia gila..
tapi siapa yg start all this...yg pasti mmg gila..
ok apa aku merepek.aku pun n berapa nak faham..

desperate nak popular...?? siapa??siapa??
mcm ni la..aku x pernah rasa nak popular ke apa..
i started this blog with only 3-4 readers aje..
xde aku pergi kat blog2 orang promosi blog sendiri ke apa..
tu yeee..desperate nak popular..
mana nak tau now i actually have x,000 people reading this blog everyday..
i don't ask for it..tapi dah orang sudi baca tu Alhamdulillah la..
and oppinion aku pulak..
orang yang blog x popular ni yg desperate n dengki ngan blog yg popular selalunya..
sebab tu macam kelam kabut semacam aje..ooopppssss....

oh lagi satu ni...

seems macam benda ni jadi satu permasalahan kan..
i mean the word bitch tu..
some people take things too seriously...
so here we go...


u happy now...
what else do u people want me to change?
my writings??
my looks??
my body??
my friends..??
tell me..i'll try to accomodate u people...
ni kan blog korang...

54 Comments:

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hahahahahahaha! relax pija.. relax.. aku takmo ckp apa2, kang aku pulak kena bambu mcm hari tu. aku dah tak kuasa.. korang blk dari island nanti kita citer ok?

*hugs*

chics said... [Reply to Comments]

Haih,tuka je tajuk blog kau terus "Love you and kissing your ass"

Dahla jom kita pegi makan.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

peej, pasal i "kiut" cam u i rasa i paham.
pedulik je k..

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

just love ur self :D

peej said... [Reply to Comments]

liza - haha..lantak..ok nanti balik kita lepak2 okies..


chics - haha..sedap jugak nama blog tu kan..ada2 je kau ni chics..


fieza - mmg malas nak layan..tapi bgn tido je baca..tu yg terlayan tu..


akufiza - thank u..haha..ramai pulak nama fiza ni..

shasha said... [Reply to Comments]

buduh...tak suka jgn la baca...yg sibuk2 nak ubah2 org tu kenapa?biar la peej nak tulis apa pun..blog dia...bukan blog ko...apasal lak nak kena approval ko? ko mak dia ke?

*ditujukan kepada org yg penyibuk2 nih

Ceera said... [Reply to Comments]

bagus je ko buat entry nie.. padan muka anon tu.. sukahati laaaaaa kan...

Yours truly said... [Reply to Comments]

ha..ha.. macam2 manusia ni..
coool peeja..apa2 pun akak suka je baca blog ni..;-)

HPs said... [Reply to Comments]

and..

i still love your blog :)

Zuraida said... [Reply to Comments]

hahahah!!!!

babe, don't worry about the rest. I know you and I love you.

Those people yang anon2 tu should check their reflection in the mirror, nak menyalak pun takut nak guna nama betul... lepas tu macam budak budak je cari pasal wioth people they dont know.

So what if people is fat? Ugly? That doesn't mean that they are in any way better to say such mean words. Everyone deserves to be happy, and the rest should just be happy that others are happy!

Peace.

ai said... [Reply to Comments]

ekekekeke....aku baru pasan 'perempuan ayu bites' tu.. :P

swit@kon said... [Reply to Comments]

biarkan mereka peej. jealous sebenarnya diorang takde life cam ko. huhu

HPs said... [Reply to Comments]

one more thing,

people yang suka sound2 orang ni kan, kenapalah suka pakai anonymous, anon. no name whatsofuckingeverlah..

kenapa tak pakai nama sendiri.

chicken.

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

erm confuse plak aku, sape punya blog neh.
If nak yg camtuh, suh jek anon tuh buat blog dia sendirik.
yang nak sebuk2 kat blog orang ni kenapa kan.

Ape2 yang terjadik, aku tetap suke bace entry2 ko sumee
Echewahhh
=)

nasaoji said... [Reply to Comments]

klu boleh d senaraikan komen2 yg ko terima, ko sort kan mner bnyk, yg ok pd ko @ yg KO pd ko...

tp, aku rs., lbh bnyk yh ok pd ko nih...

jdnyer, dulik jo la mereka2 KO yg sikit itu...

ha, jgn nak privet blog ek,..aku suker bc ko nyer blog, okkk...

Ramona said... [Reply to Comments]

Pijah,
rilek la pijah...jgn layan la lalat2 tu...aku nk cadangkan kan anon tu, buat blog sendiri sambil komen semua blog2 yg dia tak suke..pastu kiter komen plak blog dia...baru tau kentut bau camne???amacam anon..ader berannnnn!!!

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

benci aku org mcm ni.the thing is dia sangat jeles sebab kena dok rumah je kot? or kena layan laki yg bosan.u know what i mean la kan.org2 mcm ni,konon ada master la,phd la tapi takde kemaluan yg best.ahahaha.their stories suck big time.and dia envy ko punya life.n dia takde tetek.hahaha.argh benci la aku org mcm ni.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

peej,
aku cuma nak ckp ..
mmg la diorg2 yg bangsat ni benci ko..kutuk mcm2..
tapi ko prasan tak...sume entry ko diorg baca..
apa maknanya tu...

BENCI TAPI RINDU !!!!

Syazlin Azmi said... [Reply to Comments]

hoho,

relax la peej. nak emo2 pun tak kisah, tapi jgn lama2 ya..

apa2pun anda tetap comel.

pedulikan la orang2 yang cemburu xkena tempat tu.

=)

Syazlin Azmi said... [Reply to Comments]

hoho,

relax la peej. nak emo2 pun tak kisah, tapi jgn lama2 ya..

apa2pun anda tetap comel.

pedulikan la orang2 yang cemburu xkena tempat tu.

=)

Tina Najib said... [Reply to Comments]

i LOVE the last bit!
you go girl...
:)

xoxo

Tina Najib said... [Reply to Comments]

ohh,

lagi satu..

gila CENDOL!!

hahahahaha

faraulah said... [Reply to Comments]

Peej,

I'm one of your silent readers,
1st time nak tinggal jejak.
Ignore jer komen2 dari orang yang dengki dan busuk hati tu...
be yourself...

I tetap suke baca blog U!

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

so what if fat??? yang depa dok sesibuk awat?? macam tarak life sendirik jek..jeles semedang dengan life org apasal..??

Peej ko tak moh lempang meh ai lempang dia...PANG!!!!!!!!!!!

deadgorgeouszaza said... [Reply to Comments]

betul2! saye pun slalu je kene sound dengan chicken2 itu..
bosan ok..
penakut gile..
kalo nak sound, sound la betul2, baru org ley terima...

neway, clubbing itu bukan hanye utk org slim nyelim je ok..
we appreciate music, we dance to it, we enjoy it.

neway, kak peej, u're comel la, bukan gemok..

*huuugeeee music lover*

[z@ck] said... [Reply to Comments]

pelik gak kan..
napa org sibuk sgt nk komen pasal life style kita..
kalau x suka x yah la baca..

4 me, org cm 2 tak reti hormat org len..this is ur blog..
tulis je pe yg akk rs..fedulik kan org len..bo layan sudeh..

b strong k!

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

some people kan?
cam sket mental pulak

maybe dia memang jeles lah
dia kene duk umah jer
life tak happening, life tak bebas
ntah ke blog dia takder org baca pun

yup.. kalau berani
letak nama lah.. buat per letak anon
plus, yg kat shoutbox tu pun
ni blog sapa? sibuk sibuk plak

pleaselaaaa orang orang macam ni..
get a life !

eh eh.. aku plak terlebih emo..
emosi berkecamuk ni .. hahahaha

to peej.. ignore jer
life kene enjoy.. kan kan

Dils said... [Reply to Comments]

Orang camni busuk hati je lebey.

I guess haters tu normal, tapi mesti rasa nak bakar je anon2 itu yek.

Usah dipedulikan mereka yang negatif itu peej.

~zuera~ said... [Reply to Comments]

wah...best la entri u...
tak paham kan nape sesetengah orang begitu suka nak tegur benda2 kece camtu pon....aiyyoo...

be tough babe...enjoy ur vacation..

Silent Reader said... [Reply to Comments]

huh, org yg suka2 nk mengKG kan org tu yg sebenarnye pemikiran KG...

kalau x suka kt pija jgn bukak langsung blog dia..kan peej kan kan?

hehe...aku yg selama ni silent reader pun terjangkit emo jgk =P

Tijah said... [Reply to Comments]

ko pilih jer mana ko suka utk ckp kat dia. ni n9 style...

1. pokok dek den la...
2. palohayah kau!
3. omak lain abah asing2 so apo kau pedulik?
4. abah kau bagi den makan ko?

ada byk lagi...tapi cukup la tu dulu. huhuhu

darling8tabby said... [Reply to Comments]

jangan di layan dorang ni...perempuan ayu bites?? i loikkeeeee

Life'sLikeThat said... [Reply to Comments]

Perempuan ayu bites.... hahahah.. itu memang "terhebat"...

Apasalah manusia ni ngan badan orang pun dia nak jadikan masalah.. bukan suruh dia pikul pun kalau gemuk...sungguh tak pahammmmm....

JuNe ManGo said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
JuNe ManGo said... [Reply to Comments]

dah la peeja.. persetankan mereka..diorg sbenarnyer jeles sbb life diorg smua bosan.. xder bende nk tulis.. sbb tu buat taik kt blog org lain..
i think ur blog is very interesting babe.. keep on writing.. :)

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

eh! apa kecoh-kecoh ni.

Tijah,
ajar la den jugak maki-maki nogori mu itu.

Zuraida said... [Reply to Comments]

tijah best...aku suko la!!!!

Peeja pun best jugak...smile.

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

berani nak kutuk2 org kunun..letak la skali email ko woiii~ coward!
kalo ko ade blog ke bg la link,buleh tgk kebagusan ko plak! duhhh~ bengangnye dgn org kepochi camni.

linn said... [Reply to Comments]

peej, nak buat pesta lemak2 kang aku nak join sekali tau! hehe.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku lambat ...tidaaaakkkk
owh i hate spectrum!!!

aku baca entry ko ni kan.... aku gelak mcm nak pengsan....
lawak weyh...
sbb aku gemok
aku pon tak heran org ckp aku gemok...

org org ni mmg tade kerja tetap ye
sibuk nak menyakitkan hati org len plak
get a life la weyh
saiko

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

akak peej. blog akak ni heaven tau tak.

saya suka semua cerita dlm blog akak. tapi kenapa la ada orang yang dengki sgt kan?

btw, i got the same probs too.

cuma i punya tak la kritika benor.

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

just be ur self sis

semua orang pon love ur blog

i yg nak jadik cikgu ni pon stick to ur blog dengan happynya

suka je bace all ur story.

best ape..

lantak pi la kat depa.

esok2 penat berhenti la tu..

keep on moving sis

chaiyo2! =)

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

Hmmm..lama da aku tak dtg blog ko peej. bkn tak suka, tapi tade masa.
Mcm2 btul org ni kan...

Tapi aku berpendapatlaaa...
diorg jeles dgn ko punya panggilan pulau kot.

Maka, sila ignore bdk itu & chill okie panggilan pulau itu!!!

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

omaigaddd..
org sibuk2 pasal racist2 ni.. gemuk kurus pun nak beza2 ke..
gheisshh..
dah la gune name anon..
ughh..
serioous gila babengg la x payah layan org camni..

ahaha tapi kan..
comel la plak jadi perempuan ayuuuuu

auuuwww ayunyaaaaaaaaaa nokss :P


cheers!

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej doktor gila bukan berbalas cakap atau lawan reply ngan org giler...depa hanya bagi rawatan...sometime lebih baik kata "YA" x worth it nak berbalas...tengok org ler kalo nak berlawan cakap...x jatuh standard ke hahhaha

KG tu first time aku tahu kewujudannya daripada blog ko ngan noy...so komen silent reader tu terkena batang hidung siapa hahhahahaah.....

norahafshah said... [Reply to Comments]

dari dulu mmg nak bagi komen..tp ku tahan jek tp kali ni nak mencelah gak..i pun gemuk gak..lagilah akak i kurus mmg selalu org compare kami berdua tp i selalu ckp yang i mkn nasi akak i mkn hati..bile sesekali balik kg mesti org akan sound yg i brtambah gemuk tp i selambe akan ckp i senang hati..utk pengetahuan u i ni mmg gemuk dgn istilah sbnrnye..kalau tgk pic mmg x akan nmpklah..
tp i syukur i dapat hubby yg same gemuknye..now bile org tegur i gemuk i akan ckp barulah padan ngan hubby kan. kalau ade yg tegur kami berdua same naik ngan gemuk i akan jwb..tu tandenye kami bahgia..

lovehateindifferent said... [Reply to Comments]

hi peej,
i have been reading ur blog quite a while la, after terjumpa masa bloghopping.. then i read ur mom's blog.. siap khatam baca since 1st posting lagi..

so, my 2 cents is jgn layan la org anon yg coward n bodoh kutuk bende bangang like gemuk pun pegi clubbing ker aper ker.. xdelak club tu tepek sign org gemuk dilarang masuk ker aper kan.. pets not allowed mungkin ada signage dia..

yang penting kita enjoy!

p.s: eh, mana u beli baju2 plus size chantek2 ek? i ni leteyla, nak gi clubbing, baju zaman2 muda sume dah ketat..

Anonymous said... [Reply to Comments]

anon tu semua sial. org gemuk gi clubing apa salahnya...mmg pikiran kolot mcm katak dlm tempurung...mcm monyet dlm hutan...mcm babi dlm lumpur

your truly
-pompuan gemuk-

Syasya said... [Reply to Comments]

orang2 mcm tu duduk dlm dunia fantasi bukan realiti. dlm realiti manusia semua jenis ada cantik hodoh gemuk kurus tinggi pendek. pembunuh dan perogol pon ada.

dia punya fikiran punyalah sempit smpai dia ingat semua org dlm dunia ni perfect mcm yg ditunjuk dlm tv tu kot.

org cantik n hot je boleh g clubbing, org pakai tudung labuh je boleh masuk masjid, orang kaya je boleh shopping designers brand, org tinggi je boleh jadi model, orang pandai je boleh masuk kolej.


for fucks sake stop this old shit.

grow up.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hisy diorg ni xfaham2 ke yg ni blog ko.. and life ko. yg diorg emo nk demand2 this & that kenapa. belasah sket, peej. belasahhhh *ish batu api sungguh kite ni lolx* :P

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

hahahah.best gile!!amek kau ayat sentap ko dpt!

eleh prg tu kutuk2 akak xbrani nk ltak url die.

"blog ni kn blog korg" ayat sentap sgt nok!meletup kakak senior!mrsmers rox!(tibe)haha

prettybeefy said... [Reply to Comments]

Hi Dear,

First of all, sorry to say that i'm one of ur silent reader but now dah tak dah sebab i comment kat ur page...

Love ur entree and especially pasal nie.. just to say.. be urself.. mek suker sgt.. i like people with honesty.. aper yg dorang nie ckp tak yah amik port kay coz i puwn ader masalah mcm nie gak.. so be you and stay cool as usual... love it...

muachh

chiow bello...

@LiYaNNuaR said... [Reply to Comments]

sabar... sabarrr...

Anonymous. said... [Reply to Comments]

despite everything babe, i still love your blog. it makes my day! :D rasa tak puas seharian hidup kalau tak baca. chewahhh ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...