Instagram : @peejburhan

x tau mana yg bermasalah~

omg..aku adalah batuk tahap kronik..
dah makan ubat pun sama aje..
time2 batuk ni baru la reti insaf x nak smoke kan..
lepas makan ubat tadi tertido..
papa cakap time tido ok aje..
tp aku bangun aje..terus batuk melampau ok..
kau tau x batuk yg melampau kering tu..xde rasa apa..
atleast if ada kahak2 ke..tekak x kering tau.,.
ni kering yg sakit2 tu...
even worse..batuk2 sampai muntah ok...so scary kan..
aku yg gilo..siap pikir2..' ish org buat nak bg aku mati ke apa ni'
hahahaha...ok bodoh..tp ye la..
aku makan ubat pun xde perubahan..jenis selang berapa saat2..batuk2 aje...

nway batuk satu hal la..
internet ni pun apa hal..
aku x sure la apa yg bermasalah ni..
td kan ramai complain slide tu empty..
aku tgk ok aje..later aku tgk empty jugak..pelik2...
aku try la bukak pakai IE...eh ada pulak slide ni...
so serious aku confuse apa masalahnye..

ke streamyx yg gila??
ni online..mozilla langsung xleh..IE ok pulak..
tp bila bukak blog lain..ada pics yg missing..
so siapa yg harus disalahkan disitu??

16 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

minum air asam jawa pun bole jugak..

kojah said... [Reply to Comments]

a'ah kakkkkkkk!streamyx bengong arinih!!geram tol...

JLaa KiMStER said... [Reply to Comments]

hi peej...
u can try this alternative medicine
kicap soya 2/3 sudu campur ngan 2/3 biji air perahan limau nipis. i tried this before n it's better than ubat batuk yg jual kt kedai tu ;)

Tijah said... [Reply to Comments]

mmg niari line cam haram la...slow giler. kekadang google pun xleh bukak....stress woo!!!

cik nana~ said... [Reply to Comments]

aku pun rasa streamyx prob bile guna mozilla. cam bangang tul la streamyx nih.
ko minum air suam banyak2 tau

lin said... [Reply to Comments]

siannye. sy pon baru baik batuk ni. 4-5 hari gak la. masa first n 2nd day tu mcm U la jugak, batuk tak henti2 mmg sakit la tekak n dada bila batuk. dahla kat sini ahad klinik /pharmacie tutup.

sampai nak tido malam pon susah coz asyik terjaga sbb batuk. and kalo teruk sgt, mmg muntah pon. tapi sy tak smoke pon. tapi slalu je tersedut asap rokok tu

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

streamyx pr0b k0wt!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

eh kite bukak pakai mozilla ok, boleh view xD

woih batuk camtu mmg menyeksakan. kite pernah dpt batuk camtu di tmpt2 yg xsepatutnya; mcm terbatuk ms nk oral test kat sekolah rendah *sampai terpaksa tunda ke hari esok*.. exam percubaan pmr *bodo tol batuk2 time genting camtu*.. dlm flight!! *mmg xboleh nk buat apa da. menangis2 je batuk, nasib baik time tu flight tu tutup lampu, jd org xnmpk kite menangis lolx*

~Layla Yuki~ said... [Reply to Comments]

akakkk..benti je laaa isap okok..tau?
suke bace blog neh..besh..besh..

chics said... [Reply to Comments]

Mula-mula tak boleh tengok, tapi lepas refresh boleh. Kemudian terus jeles hehe

Aku pakai mozilla

ernie said... [Reply to Comments]

try makan buah nangka cicah garam. my parents selalu wat mcm tu, and always berkesan..
get well soon..

peej said... [Reply to Comments]

shasha - asam jawa pure ke??kalau beli kat kedai punya tu aci x??air asam boy ke.. ;p


kojah - mcm sialan kan streamyx..sampai ke hari ni la..


jlaa - huiks..rasa apa tu..mcm takut aje..kicap soya tu kira kicap la kan??/gulp..


tijah - stress x terkata nok...


nana - kan..tension aje..asyik2 buat hal aje streamyx ni..pakai IE gila la slow..hoihh..


lin - tu la kan..musim kot..x thn betul la..mcm tiba2 je tau..batuk yg tahap kronik betul..hmphh..


chentamaya - oh adik ooi..apesal ejaan n huruf besar kecik tu..makin kronik batuk ni..haha..


wani - kau x pakai streamyx kan..sebab tu ok..oh sangat tension if batuk2 kat tempat yg senyap kan..nanti org pandang2 aje..hiahahah..dah la nak tahan pun xleh...


layla - kalau la senang nak berhenti tu..xyah di suruh...nway thanks..


chics - hahaha..ala aku pun selalu jealoud tgk pics2 org bersuka ria..tp sekarang tidak lg..heheh..ala jom la..next time kau join..nak??


ernie - weoow..mcm2 petua..ok ke..tp ok la..xde pelik sgt..mcm boleh cuba..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

internet semalam mmg lembaps kot..kat opis ni pun sama

try minum ubat batuk rhinoteol *tak sure eja camne*

Che Sue said... [Reply to Comments]

juz nk kongsi tips berguna utk ilang batuk..my mom nyer petua..
kicap sesudu then perah limau nipis skit dlm tu..minom, insyaallah ilang..

peej said... [Reply to Comments]

darling - so far makan apa ada aje..ubat ibu anak tu..x kuasa nak keluar beli2..haha..pemalash..


che cue - huiks..dah dua org cakap..u mean kicap manis ke??sebab umah aku ni kicap masin..if nak telan satu sudu pengsan nok..

chics said... [Reply to Comments]

Peej jangan membuat bisikan syaitannnnnn

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...