Instagram : @peejburhan

x suke la mcm ni~

mcm mana nak cakap eyh..
sekarang ni nak berblog sesuka ati pun x coverline..
mcm makin ramai je reader kan..
n mcm x tau tah siapa2 yang baca kan..
so rasa mcm byk je pendam..
perasaan mcm tersangkut aje kan..

x suke la..if period mesti mcm ni..emo lebih aje..
bila tang ok tu..berjoli sakan sampai lupa semua..heheh..
kadang2 rasa..mcm aku ni nampak je happy2..
tapi dalaman..xde orang tau..
shit..x suke la mcm ni..mata berair2 pulak..
dah la papa tgh makan cekodok tepi aku ni..
kang pelik lak dia apahal aku ngadap laptop tp mata berair2..bodoh betul..

sedar x sedar dah 3 bulan break..
n i'm still struggling to be strong..
tp of coz at times rasa mcm lemah aje..
rindu toksah cakap la..tp tahannnn aje..
trying my very best untuk tahan je perasaan tu..

kadang2 rasa diri sangat pathetic semua..
mcm konon nak diet2..tp sama aje..masih je gemuk2..lems sans sins..
keluar nak melawa2..mcm bodoh gila ok..
mcm benci je ngan diri sendiri..haihh...

ntah la..serious masalah period ni..
emo mcm orang x siuman je ni..
ntah2 few days later aku ok aje..
n bila baca balik entry ni..
akan gelak n terasa bodoh lalu lari laju2 n langgar dinding..
biar pengsan..x sanggup..
tp xpe la...atleast..terlepas sikit perasaan ni..
bila baca balik ada la record yg menunjukkan aku ni manusia biasa yang ada rasa sedih semua kan..
normal kan??ke aku mmg gila??

40 Comments:

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

meh..meh..meh... kita peluk

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

its a normal thing kot peej..
aku pun slalu rasa mcm tu..
bila period, emo & tulis ntah pape..
tapi nnti after tu, baru mcm rasa kenapa aku tulis benda mcm ni?
Ini bkn aku yg updet blog ni..
Hhahahaa...

Saba okie, ko mmg manusia biasa..
bkn terminator yg takde perasaan..

luvmum said... [Reply to Comments]

sabar la peej..biasala bila period sumer tarak betul.nanti2 okla tu

peej said... [Reply to Comments]

mila - ye ye..mari peluk2 secara virtual..


syebi - kan..tension..tp kalau aku dpt abang terminator si marcus wright tu..pasti aku x emo mcm ni..tp suka telinga bersih untuk dijilat..haha.,.lariksssssssssssss...

peej said... [Reply to Comments]

luvmum - biasa la..mood swing kan..selalunya benda2 ni kejap aje kan..

shasha said... [Reply to Comments]

hey...kamu normal laa...manusia yg ada perasaan memang gini..kejap sedih kejap gembira...yg penting...kamu dah kurus leyyy..compare dgn kamu yg dulu!

cik nana~ said... [Reply to Comments]

relax peej. period ni mmg cam tu
ko tarik nafas dalam2.
hembusssss.....
buat sampai ko lega

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

bahaya jugak penyakit period nih ye.

zie said... [Reply to Comments]

peej...bagi aku ko nie strong okay....kalau aku la..mesti sedey tahap dewa punyer..and mula la buat benda bodoh..kol la sms la....u be strong girl...because i know u are...

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

apa kata pekena dulu
"jamu ne....jamu....jamu ne mas"
ah shit....laungan ini tak boleh keluar dr kepla hotak gua. dah la nak malam ni.

n Z r A said... [Reply to Comments]

normal! kau adalah perfectly normal. gagaga..

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

hi..always a silent reader.
But hari ni bila baca that u are sad , rasa terpanggil untuk beri kata semangat .. Tak apa peej. Yg lepas biar lepas and i know god had some good thing in line for you in future. And we all know u are such a sweet gul inside out and it is his waste to have lost u .So braised up peej show the world what you are made of . Smile again soon . :)

chics said... [Reply to Comments]

Normal Peej, apa kata kau main sims 3. komfem lupa sedih siang dan malam

dazzledalie said... [Reply to Comments]

just a phase. there will always be time for you to feel sad, emotions tu adalah yang membezakan kita dengan robot. ecewah apehal aku ckp mcm formal ni. lempang skets.

anyway, gi la makan cekodok ngan papa kau, sure ok balik ni. hehehe

*hugs*

jgn stop melawa2..if u look good, then you feel good.

aziella said... [Reply to Comments]

Gile tabah mung peej....
rileks je k...biase la tu time cenggini....
haha..betol, bile da okie kan mesti ase nak sepak diri lelaju kan...menda ni biase...so, tabah je..huaa...peej kan baek hati lagik penyayang..(sambil idong kembang kuncup..)

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

dah lame x ikut blog kamu peeja!! baru tahu kamu tengah keciwa!!
takziah!! Tabahkan hati!!

tapi tgk you menten happy jek..
betul dalam hati hanya tuan saja yg tahu!!

:D

Ceera said... [Reply to Comments]

alaaaaa... semua orang pun akan ada up and down.. now ko tengah down.. ko buat aje entry yang ko tengah down.. so weols pun tau la apa yang ko tengah rasa skang.. =P

apa2 pun, tabahkan hati ko...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja,
sabar seh..u kene kuat face all this thing.
u baru 3 bulan,me dah hampir setaun pun single.
but at least u ade kawan-kawan.
be strong & stay cool.
nangis tu perlu babe.but jangan d layan hati sgt yea :)

-Nurul-

Anonymous said... [Reply to Comments]

dear peej..
its always tough and sangat difficult to forget someone.. yuo 3 months, 6 months and sometimes dah setahun dua pun still akan terasa lagi... but trust me peej, in time, it will get better and you will definitely find someone wayyyy better for you... be strong and be happy.. your family and friends love you and so embrace their love and at the same time heal ur pain with their love and support...
and peej, evnetho u berisi, u sangat pandai bergaya and sangat canteek... be confident with yourself! muka flawless putih melepad and stylo lagi!!
take care..

dayana kwn kak tina (hahaha takut hang tak kenai ;p )

dummie-dummie-dot-dolly said... [Reply to Comments]

heyyy heyy heyyy babe...jgn laa gini. i turned to u bile aku br lepas break ritu, remember? i view u as a tough person. (tough dalaman, ok? xberkaitan ngn body sixpack ke hape! hahha.) walopon xknal, i approached u. utk mendapat kekuatan yg ko ade. and honestly, sume emel yg ko reply tu, made me strong in some ways.

its been 3months for me too. dh royan gile babas sume ade. but u knoe wut...if not because of the break up, aku xknal ko kan pija? aku xkan emel ko kan? tu salah satu the good thing laa...byk lg yg aku experienced...the good sides of a break up. aku mule bukak mate luas2 bile ade meeting ke hape, jamu2 mate tgk cikgu2 laki bujang, knal2 rmai org...*gelak gatai*

tp bohong laa klu aku kate aku dh sgt ok. aku maseh lagi lemas2 ikan. give ourselves sometimes. paling aku pegang pade nasihat ko ialah, "bile rendu tu, cube igt sume bnde2 burok yg die pnah wat kt ko."

oh yes, lucky u sbb ko ade noy. aku sorg diri jek neh pija...kt kuarters guru di felda jengka.haa...klu aku meraung mlm2 pon, xde sape dgr. plus, ur family is very close to u.

and, ko LAWA, ok? gorgeous, instead! self-esteem ko sgt tinggi.aku salut! muke flawless...kot aku neh yelaa...pnoh ngn lobang2 jrawat! heh.

wahsaiii...dh jadik mcm blog aku sendri dh nehh...ok, so...slamat ber-period! :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja, first, u mmg nampak kurus dari dlu.. and second u makin cantik!! (takde isu bodek sbb tu tulis pakai anonymous kalau pakai ID nampak cam bodek lak.. tp ni ikhlas u nampak cantik.. third, ur make up skill wahh cantik okey.. tak sabar nak tggu entry make up..

kesimpulannye keep hanging on.. and i hope good things will continue to shower your life.. i hope u have the best of time, friends and future love..

i love peejburhan's blog.!!

;)

ai said... [Reply to Comments]

Mmg normal la camtu. Cam aku ni kan..ramai yg kata aku cam kuat semangat. ok, mungkin aku mmg kuat semangat. Tp ade ke org tau memalam aku selalu nangis sensorang? 'perasaan' tu mmg kene ada la. So, kau bukan giler k. Sewel skit je! :P (tp sewel aku lg banyak..lalalalalala)

MsRahah said... [Reply to Comments]

alahhhhh
klu dorg mengata2 benda u tulis, tak yah baca lah peej! keep on blogging mcm dulu k!!!

jgn lah cover2~:P eheh

peej, b strong as always!!!

xoxo

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

i know ure strong.wpun payah, one day u'll be greatful to get through this..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam Peej..alah jgnlah sedih2 k..insyaallah with support from ur friends and family,u akan dpt mengatasinya :)and betul kata dayana tu..wlaupun u berisi tapi tetap tantek k..smile always :)

kakak Rina

Cik Jojie said... [Reply to Comments]

nak nangis, nangis aje peej.jgn dipendam.

dah kuar abis baru ok.

sebenarnya, lagi kita nak lupa, lagiiiiiiiii kita ingat.

apepun, take care ya!

sheila said... [Reply to Comments]

normal tu dik...
prasaan kacau bilau tu perkara biasa..
and u r NORMAL...

Syima Syaz said... [Reply to Comments]

angin kus-kus dikala period!

Anonymous. said... [Reply to Comments]

oh babe, anda hanyalah manusia biasa. lagi-lagi perempuan pulak tu. we are (mostly) ruled by our evil hormone!!! so don't be too embarrassed to share about it, k? :D everyone will have their own bitter moments once in a while hehe.

Nonoy said... [Reply to Comments]

kau ada masalah la.. gi jumpa doctor mental. jangan jumpa jonet. kang semua dia kata okay takde pape. sihat je... hiahahah

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

kalo 1000 org komen..mesti benda same jugak akan ckp. bersabarla.. haha tp serious..
plus.. benda2 ni kene diri sendiri jugak la yg setelkan..

bak kate org2 dolu2..
berat boobs kau pikul..
berat lagi vontot kau noks..

so..
lepas betul2 da habis sume perasaan sedih rindu dendam kesumat tu..
enjoy balik life!
tu yg sepatutnye u buat skrg nih ..
take ur time ..
bile da betul2 hilang all the sadness ke ape benda sume tu..

br boleh go on betul2 :)

green apple said... [Reply to Comments]

blog ko, sukati ko la nak tulis apa pun. mana lagi ko nak vent kan kalau tak kat blog sendiri. melainkan ko nak mintak aku bagi penampar kat ko 3-4 das, buleh je.

Anonymous said... [Reply to Comments]

dear peej,

seriously life can be a bitch, mmg u sedih sbb dat loser to kan u ade many blessings, ur family and friends who loved u soo much =)

and bile rindu kan u ingat je ape yg die wat kat u, ingat je all d shit so u akan keras kan ati.. i've been thru that n i know its not easy, kalo nak lupekan die u kene ade scandal/rebound.. hahahaha (gelak jahat)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

dek..i know u can do it..meh sini nak peluks2 kuat2...

Syafiqah Othman said... [Reply to Comments]

ala peej jangan la sedih2..biase la perempuan ada time die sedih tibe2, hormon tu ha..kalau u sedih pon, buat2 happy..fake it till you can make it! at least u try to fight emosi you tu dari tak fight langsung..lagi haru..who will take care of your heart? yourself jugak kan. i know you can do it! *hugs*

dayah said... [Reply to Comments]

Salam Peej,
Dont be sad, as I gone thru ur blog I love it more and more! Do love yourself :D
InsyaAllah by the time past all will be memories and fly ... n give u experience to feel it.Take care :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

emmm.....sabar peej....i think u are much more stronger then me....i masa 3 bulan lps ptus still bleh nangis2 lagi...bile ingat balik sebijik macam org bodoh + giler....

jangan risau....one day u xkan rase rindu lagi kat dia.... rilek la.. kita ni kan manusia biasa.... at least u still have friends around u kan....

regards, huda.

nasaoji said... [Reply to Comments]

yuuuhhhuuuuu...

time period, mmg emo lebey2 k....

alalalala...lama2 ko ok la tuh..hapy2 kan diri ko ek...

gemuk ape kisah..ko lawo pe.....

Huda MS said... [Reply to Comments]

emm....

saper kata besar tu x menawan hati....saper cakap gemuk tu lawa....
kurus tu pun x semestinya lawa kan....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sometimes mmg akan rs camtu, but kalau rs nak dress up make up lawa2 ke, teruskan je. tu hak kita nak look good and everything, sama sekali bukan pathetic. kang kalau ko rs down lg, still ada noy tina edan semua.. you hv them besides you ^^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...