Instagram : @peejburhan

teppanyaki~

semalam noy standby aje..xde fly..
so dia suruh teman dia pergi..sebab later nak ke low yatt..
dia malas nak balik n amik aku..
walaupun ade la x sampai 15 minit je..bukan jauh..
so pagi2 sudah bangun n bersiap2..
then ke hotel..sementara dia jumpa base coordinator dia semua..
aku dok la sorang2 kat reception area tu..
hoih..benci ok sorang2..terasa very the macam beruk..

so untuk coverline...
main2 la hp...konon2 sms..haha..bodoh gila..
padahal sms nonoy aje..loser gila..
so sangap..sempat snap..

:: sorang2 aje tau..not loike.. ::

aku dok ni jauh..nampak cermin..terus kasi zoooommm..
coverline lebih..nak snap sendiri segan..ada orang tu kan..
after 1/2 hour tu edan sampai..
so berakhirlah ..aksi2 beruk sorang2..

lepas noy dah standby cukup time..
kita orang pun gerak ke low yatt..
tp sebab lapar melampau..time tu pun dah tgh hari..
dah la x breakfast..so serbu makan dulu ;D
rasa mcm nak makan nasi ayam chee meng..
tp noy teringin nak teppanyaki..so ke sana la..
pergi kat sg wang level 2..

:: dah lama x makan ni..so perasaan adalah indah2 aje ::

:: seperti biasa..aku akan sentiasa menjadi penyibuk if dorang keluar berdating ::

:: bangla yg feeling jepun gigih masak2 ::
:: noy as usual selalu x menyempat2.. noy makan chicken teppanyaki ::
:: mine...wah suka ::

aku punya cuttlefish teppanyaki - RM10.50
n air ialah ice lemon tea - RM 2.50
ok la kan..masih affordable..
tp rasanya ada la tax ye...
tp sedap la..sebab sos cili dia adalah sedap..
nak lg best..dok sebelah sos..kalau habis..sesuka hati amik yang lain.. :)

:: sedap..semua fresh2 n cruncy.. ::

sorry la..aku xleh nak tolong la..
aku ni suka makan n suka jugak amik gambar makanan..
x berniat nak bg terliur or feeling maria tunku sabri ke apa..
saja nak share tempat2 aku makan..n bg la komen2..if sedap ke..x ke..
so semoga korang akan happy2 bermakan2 lepas ni kan..
ala2 bg inspirasi gitu..
ok ta-ta..

20 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Aku suka satu kedai tenpayakki dekat medvelly foiodcourt, tapi dah tutup. Sedap gila and ramai orang, seres aku tak paham apasal dia tutup.

Kedia tenpayakki kau ni banyak taugeh, nanages mak bila makan noks :P

peej said... [Reply to Comments]

chics - haha..sedap ok taugeh..boleh la if xnak tauge..noy punya dia xnak tauge n bawang putih crunchy itu..tp apalah makna teppanyaki if xde itu semua..

Mysha Annys said... [Reply to Comments]

hai peej...

i selalu singgah blog u..i like ur blog...tak penah tinggal sehari pun..mesti macam jadik kewajipan jek baca blog u...

lately ni i realize..u makin cantiklah peej...banding ngan dulu..dulu pun u sweet ...tapi skrang lagik cantik...kalau i ada abang yang blum kawin lagik, sure i suruh dia pinang u..coz both of my brother suka gadis yang gebu cam u...serius..hehehe..in fact wife dorang pun gebu2..tapi u cantik tau..serius..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

ish.. bestnya teppanyaki. dah lama aku tak mkn :D

Dils said... [Reply to Comments]

teppanyaki is the best and quite healthy. Hehe..

tapi kenkadang bile ade kat food court and nak beli teppanyaki, duk terpk "baik aku gi beli nasik , ikan/ayam + lauk taugeh lagi murah kat gerai lain".

Huhuh... Tapi feeling teppanyaki dah tadek la kan?

peej said... [Reply to Comments]

mysha annys - heheh..thanks kerana rajin menyinggah sini..walupun ini bukan blog ilmiah ke apa.. ;p
auuw..jgn la bg i tersipu2 malu dan menyengih di depan pc mcm orang sewel..
xde la cantik..maybe sekarang rajin sikit nak lawa2 keluar..selama ni mcm malas aje nak make up semua..keluar aje comot2..so thanks to make up :D


liza - best2..best..kat situ punya best..


dils - betul la tu..tp nak tunggu buat sendiri..mcm xkan aje..tp ye la kan..tgk dia buat..senang sgt2..mcm baik buat sendiri..

Anonymous said... [Reply to Comments]

melly

peej teppanyaki tu buat sy terliuq hihihi.. ni yg nk gi cari ni =)

peej i tgk pic u nampak u dh kuwus lah =)

ai said... [Reply to Comments]

FEBERET AKUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuu

peej said... [Reply to Comments]

melly - ye sila carik yea...mana ada kurus..perut masih lemak sana sini dan bergegar..dah peha masih berlaga..tp mungkin turun sikit..ntah la..x sure..sebab xmo timbang..heheh


ai - huih..besarnye tulisan...ahhhahaha

Wahizah said... [Reply to Comments]

this is me & daughter favourite place when we're at KL. terasa kat tekak ni bila tgk pic makanan tu. :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahaha.. klakar ok caption bangla feeling jepun tu... i tersengih sorg2 kat ofis ni ha..

dyan . said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
dyan . said... [Reply to Comments]

nampak cedap.. tapi banyak nya toge..
tu cam lauk nasi dengan toge beserta cuttlefish
bukannya nasi dengan cuttlefish beserta toge..
heheh..
tapi anda suka toge takperla..
kalo sy pi sana mesti ambik mcm noy.. hehe..

**seronoknya org dok kl eh..lagi2 yang betul2 dalam kl cam peej.. hihi..nak pindah kl la camni. haha

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

x penah lagi try tepannyaki.. sotong tu nmpak crunchy sgt..dah la me ni suka gila sotong..yummy!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tadi aku chat ngan ayusolo n eliyashazeli..... pastu tetibe si ayusolo tanye....

"elly,ko teringin tepanyaki tak?"

si elly ni dha blur2...

"apasal ko tetibe tepanyaki"

sekarang aku dah tau la jawapan die...
kompem die dtg sini td baca blog ko...hishhh pengaruh sungguh!

Ted Baker said... [Reply to Comments]

tringin nak makan sushi kinggg!~!!

peej said... [Reply to Comments]

wahizah - kan..i've tried at few places..so far prefer yg sini punya..sedappp..


anonymous - xde la dia feeling..cuma rasa kelakar aje..beria pakai jepun2..tp bila cakap ketara..heheh..


dyan. - best sgt la..pukul 3 pagi lapar pun ada je tempat boleh tuju carik makan..suke..


fieza - harus try..sedap la..


lilred - hahah..ye ke..tp mmg la..aku kadang2 pergi blog org pun selalu akan teringin2..


ted baker - sila la pergi makan..jgn tunggu2 lagi..

MK said... [Reply to Comments]

akak rasa peej dah kurus lah.. serious.. sila teruskan usaha!!!! go go pija!!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

yup...peej dah kurus ...ni yg semangat akak nak diet gak neh..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

adakah itu sotong bakar yg terperangkap di celah2 makanan yg lain? looks delish!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...