Instagram : @peejburhan

s.o.s *edited*~

omg..aku adalah sgt2 lapar ok..
aku nak masak tgh hari terus..
so keluarkan ikan tadi..
main keluarkan aje..x nampak pun..sebab keras2..ice2..
so bila dah cairkan..nampak ikan ni..
omg..ikan apa ni uolss??
mak x tau....nak masak apa pakai ikan ni??



nak tanya mama ia tidur..dia x sihat la tu..xnak la kacau..
help..siapa tau ni ikan apa yg elok masak apa??
ke aku pergi pecut ke mc d n menjadi sellfish..makan sorang aje..
xdapat eat fish..selfish pun ok la..

p/s : aku dah check out blog tijah pasal ikan2 tu..masih aku keliru n x dpt bezakan..help..

..............................................................................................................................................
*edited*

aku terus ke mc d beli burger aje..tgh murah ada mc value lunch kan..haha
oh mama dah bgn..ikan itu ialah ikan senangin ye kawan2..
mama cakap goreng sedap..betul cakap kau nasaoji..*clapclap*
tp jap lg nak masak sweet sour ikan tu..weooww..pasti lazat..
cea poyo..td menggelupur tak tau tu ikan apa..heheh
tp xpe..korang pun x tau tu ikan apa kan..haha

hasilnya...


12 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

ikan ni, biasenyer, mak aku wat msk merah...msk smbl ke..

tp, goreng lg sedap..;p

peej said... [Reply to Comments]

ye ke...goreng..n buat sambal yea..
ok sambal it is..aku suka aje..
aku dah lapar sgt ni..kau sorang je reply..aku masak tu la..haha..ok thank u

Tina Najib said... [Reply to Comments]

ikan apa eh ni?

chics said... [Reply to Comments]

Tak tahuu. aku cuma tahu ikan yang jual dekat kedai sushi je.

Feeling jepunla puka. ceh..padahallll

Anonymous said... [Reply to Comments]

tu ikan main

aLiYaHaRiZ said... [Reply to Comments]

hi peej..Ikan senangin tu kan, kalau mak mertua kak wany dia suke buat masak asam tumis..sedapppppppppp....rasa lemak2 je ikan dia..

dayah said... [Reply to Comments]

Salam peej,
Ikan tu sdp masak lemak cili api, sambal pun boleh. Sbnrnya kalau saya hentam aje masak apa pun.Hahaha.... janji makan..

Ohh. ya.. salam perkenalan :D

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

heheh.funny tol.penah mengalami situasi camni jugak.last2 mkn telo je.abis cite.

shasha said... [Reply to Comments]

aku tak kenal nama ikan..tapi aku tahu ikan ni sedap masak tomato...masam2 manis sikit..best best...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ikan senangin masak ala2 asam pedas pun best gak...but kalo kat umah normally akak goreng garing2..cedap...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

biasanya kite tau ni ikan senangin lepas dimasak (nmpk sgt stok membeli di kedai je ni HAHA). xtau pulak rupa paras ikan tu sebegitu rupa kalau raw. hahaha terima kasih kerana meletakkan gmbr. at least da tau :P

Anonymous said... [Reply to Comments]

hmm..nampak lazat skali lauk yg dh dimasak tuuu..hehe..I'm ur silent reader..sangat suka baca ur blog,everyday mesti wajib baca,hee3...kak Rina(spore)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...