Instagram : @peejburhan

saya suka jalan-jalan~

aku adalah seronok...
sebab noy ada kat sini..sebab dialah menceriakan hari2 ku..
sebenarnye malam sebelum tu i cry myself to sleep..
tp aku kan terel bab2 coverline ni..xde siapa tau..
even noy tido sebelah aku..n tanya aku dah tido ke..
aku jawab belum..tp dia x tau sebenarnya aku tgh nangis..
tah la..akan ada time2..kita akan emo..

so bila ada aktiviti2 ni..xde la dok melayan perasaan sorang2 ke apa kan..
kira terlupa masalah sekejap...
jgn la noy kena dok kuwait balik ke apa..
akan emo n sorang2 seperti beruk kembali...me not loike..

anyway lepas makan..
ke low yatt..sebab noy nak carik camera pulak..
bagus orang ado2 ni..ade je nak mereka2 dlm otak dia nak beli apa..


:: smoke break..yeeeeee...kurus la sangat kan...zoom dekat tgk..muka masih seperti pasu ok ::
:: kemudian menukar USD noy..ni dia punya flying allowence everytime fly..dia kumpul2 la maka membeli blackberry la..ni nak camera la....money changer kegemaran tutup..so tukar je mana boleh ::

then berjalan2 survey camera...
mula2 noy nak sony..puas aku n edan ckp x bagus..
dia xnak dgr..sampai la dia tgk orang2 yang pakai sony cakap x bagus..baru la dgr..
jahat tau budak tu..degil..
so mission mencari canon..
so cari2..jumpa kedai yang bg harga paling murah..

dan adalah suka sebab sales assistant x berlagak..
layan elok aje..
bukan jenis yang layan kau mcm kau budak2 xde duit..benci ok..
siap masa beli..ada 2 choice..1 baru n mahal..1 lama tp murah sikit..
dia siap cakap yg mana lg bagus n berquality..
certain kedai lg nak paksa2 kita beli yang mahal la apa kan..
so ok la..settle la beli..

lama jugak survey..
settle ingat nak pergi beli air bon bon..
sekali nak hisap rokok sekali..
so terus ke starbucks aje..

:: menunggu order ::
:: mr e yang busy2 ::
:: masih menunggu..hoih..lambat ni tau ::
:: muka ceria dpt air ::

:: coffee jelly frap..bla bla bla..ntah la..x ingat nama dia..motif nak letak nama panjang?? hoih tiba2 marah pulak..gile ::
:: my kominyo ::

ha amik kau bertubi2 aku buat entry..
mood ceria2 kan..
so kasi pulun..kalau dah datang malas tu..
tgk blog pun rasa menyampah aje..
ok tu je..ta-ta

16 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

OOOOOOOiiii!!!! kompom kau dah kucut peej!!! ( . )( . ) kau pon nampak dah kecut skit. Tp sayang le wei...bg la skit kat aku lemak kau tu..

Ceera said... [Reply to Comments]

bertubi2 jugak aku masuk blog ko baca...

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

SERONOKNYA JLN2...

finaz said... [Reply to Comments]

peeja.. u dah kurus lah? leh share ape rahsia? u mmg xmakan nasi ek? ada amik apa2 ubat kurus tak? i nyampah amik ubat2 ni sbb asyik nak membuang jer... huh

btw.. nasib baik noy beli canon.. sony mmg xbagus ok.. gamba mcm xclear.. pastu kalau amik malam gelap unless kalau pakai flash.. i dulu memula pakai sony pastu beli canon.. membazir je..

finaz said... [Reply to Comments]

** sori peeja.. ayat first di atas adalah ayat penyata.. bukannya soalan.. typo.. hehe

::moi:: said... [Reply to Comments]

image gambar 'menuggu order' adalah sangat menarik ok!!!

ceria2kan hidup anda peej...

shasha said... [Reply to Comments]

yup...betul sony tak bagus sgt...sbb aku penah pakai sony...skang ni dah tukar pakai canon...kurus leyy kamu~!!...keep up the good work!

Anonymous. said... [Reply to Comments]

you're seriously losing serious weight, gorgeous babe! cayalah, boleh jadi sumber inspirasi ni. share la sikit secara detail, sila jangan kedekut ilmu kecantikan ye :D

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaaahhhhhhhhhh bagus mesia nih...
paling kreatip kalau pasal makanan.... cube tgk setabak sini...
bebalik itu je lah menu die...
melainkan die punye shipped cream yg tebal dan lemak tuh..
lain... hmmm biasa2 ajo

zie said... [Reply to Comments]

peej...wah...memang nampak kecik sikit...caiyok...

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

...bnyknyer dolar...bila la dpt merasa cam sis nonoy tu...

peej said... [Reply to Comments]

ai - ala kecut ke..xleh ke part tu x kecut kan??baru la boleh feeling pam anderson kan.. ;p


ceera - tu yg makcik suka tu..


mila - suke..suke..


finaz - rasanya mcm dah cerita je kat entry before2 ni..mesti kes tertinggal ni..nope i x amik apa2 ubat kurus..n i still my rice..but sgt2 la sikit..dpt la 5 suap kot..tp tgk so far mcm ok aje..orang nampak la beza dia.. ;)


moi - tu la..mmg ceria..cuma ada time2 akan emo la sikit2..


shasha - heheh..kurus ke??tgk depan pengsan weyh..perut lebih..


anonymous. - hoih kau ni gile ke..aku tgk pic profile kau tu mcm dah kurus je kau....hah..aku kedekut ilmu ke??aku rasa aku dah tulis la..sama ada korang2 ni rajin baca ke x aje.. ;p


lilred - tu la pasal..so makin x thn la dgn godaan2 makanan sedap2 malaysia ni..


zie - yee..kecik sikit..sikit je la..xpe..kita slow2 kan..


lieya - xpe..rezeki orang kita x tau kan..maybe one day lieya pun dpt merasa..

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

peejjjjjjj...
itu yg baru punya starbucksss...
OMG..sedapnya coffee jelly frap!!

zie said... [Reply to Comments]

peej....

i nak ikut u la...cara diet....setakat nie baru 4 kg jer...sedey.....10kg tuh banyak okay...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak pun gigih diet gak nih..gegege

air tu cam best jer..agak2 ada tak yg hat rendah lemaks punye?hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

oo kamera canon lg bagus ke? kite biasa pakai sony je, xtau pulak xbagus :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...