Instagram : @peejburhan

pesta memcuci mata~

last wednesday adalah wedding kawan aku ib n saiful..
oh aku lupa lak nama laki dia..saiful x silap aku.. ;p
sebab ada kawan aku yg x dpt dtg..so aku heret sekali noy..haha..
ice n huda sampai umah aku around 7ish..
siap2..then bergerak ke felda merak kayangan..
lain2 belum sampai..so harus la kami2 bergambar sakan..

:: ice n huda..bakal jadi pengantin jugak..hohoh..semua mau kawin2 nih ::
:: x patut ok..selalu org besar2 kena dok belakang..baru nampa kecik molek..ni letak depan2..harus la besar je nampak.. ;p ::
hahah pastu buat2 lawak..
sebab kita org seat kat hujung dunia ok..
a/c pun sipi2 je rasa..haha..
so harus ade pic muka ala2 kesedihan sebab di hujung dunia..miahahah..


:: nampak sedih betul kan ::

later yang lain2 pun sampai..
hish..aku mcm blur x tau nak tulis apa..korang layan je la pic yea..
n caption lite2..

:: ziha n nysya ::
:: kami2 bersama Dato Shawal..hahaha ::
:: aku pun x tau apa tajuk perbincangan..tp apesal tangan2 kita org mcm tu .. ::
yaaa..itu dia 'Dato S' yang digilai ramai..
tension je shawal kena bahan2..
semua nampak dia cakap dah rupa Dato dah..sebab dia pakai baju batik..
heheh..paling dia bengang aku amik2 pic dia..
sebab tau akan masuk blog..
xpe shawal..bukan senang nak dpt pic kau berbaju batik..

:: encik ice ::
:: Datin P...wahhh..nak jugak kan.xpe..gaya tu penting..kah kah ::

;epas tu pengantin pun sampai..
x nampak la..kata hujung dunia kan..
aku nak bergerak sakan pun x boleh..
dah kata aku ni besar kan..tempat sempit..
kang ade aku jalan2..terlanggar2 n meja terbalik..sia2..
so aku snap2 dpd table aje ...

:: oh dia buat double wedding..sekali ngan abang dia..so ade 2 pengantin la ::

:: noy n aie yang comel..comel sgt kau ni aie.. ::
:: bersanding..pun amik dpd jauh sahaja ye ::
:: jaja - ziha n nysya ::

oh mual2 konon2 mcm sedih kan..
sebab konon belakang2 la...
tapi lepas tu punya la bunga2 hati aku..
sebab meja belakang kami dipenuhi oleh pegawai2 tentera yg muda2 n sgt la sexy..
woohhooooo..harus nak pengsan ok..
apa lagi..mula la aku suruh ice n huda mulakan misi mengambil gambar secara curi2..


:: ini adalah cubaan pertama..konon nak amik pic kita org..tp sipi2 nampak..tp boleh lak di hadang oleh tgn kawan dia..dengki ni tau ::

oh serious byk gila pic amik..
tp semua x dpt...sku tepek tu je la..
lepas tu session makan..so stop kejap..

:: lauk adalah sedap2 belaka..tp gusi masih sakit lite2..so makan ala kadar sahaja ::
:: ala kadar la sangat..penuh satu pinggan..miahahahah ::


:: semua tekun makan..ye la..dah pukul berapa kan..majlis formal kan panjang berjela sikit ::

lepas tu kami session berasap di luar..
bagus jugak meja belakang2 ni..
senang nak keluar..hahahhaha..
masuk aje dapat dessert..sukaaaaaaaaaaaaa..

:: tapai ice cream..comel dan sedap.. ::

:: hahah..tapai noy senget..pastu dia mcm tertanya2..kenapa senget..mungkin dia lupa..dia pun senget orangnya..so mmg sesuai la tapai itu dgn nya ::
:: huda lg kelakar..aku suruh amikkan pic..lain yg aku minat..lain yg dia snap..kah kah..tp bila aku tgk time balik..jejaka ini boleh tahan sexy nya..oh mak pengsan ::
:: yaaaaaaaaaaaaaaa...akhirnyaaaa...itulah si comel itu..geram kan..tgk la betapa tersipu2 n sweetnya muka aku kt sebelah itu..mihihihihi (eh..gelak pun bertukar comel) ::
:: pencuci mulut ::

then balik..ingat nak amik pic ngan pengantin..
tp berderet lak og nak salam...
so x dpt la..
so stay kejap la..sbb konon nak amik jugak pic bersama..
tp punya la panjang barisan..
x sanggup..
so amik pic sesama sendiri aje..





:: snap pic pengantin dpd jauh sahaja..cukup..x sanggup lg mau menunggu ::
:: haaaaaaaaaaaaaaaa..sempat jugak snap jejaka comel..sexy badan sedap2..wah panjangnya panggilan...konon2 amik pic nysya..nampakkah nysya sipi2 itu..haha ::

seronok..hilang batuk aku n sakit gusi..
cuci2 mata...
tp aku je la cuci sendiri..dorang x tercuci pun..
itu je la kisahnya..
ok ta-ta..nak siap n ber-busy kembali..ta-ta..

17 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

seyes cute!
hehhe bestkan cuci mata nih..heheh

shasha said... [Reply to Comments]

alamak...tak nampak muka laaa..sipi2 je...heheheh

darling8tabby said... [Reply to Comments]

tapai ngan ice cream tu dah kira cam signature dish felda dah kan..cedapppp...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

perbincangan tgn tu kan.. tak menahan weyh... ekspresi muke kau... wahhhh ekspresi... hahahha aku gelak cam nak pengsan tgk gambar tuh...

ooobtw.... cepat peeja cepat... amik abg askar... nanti kawiin bawah pedang... keh keh keh

swit@kon said... [Reply to Comments]

kiut gilos....suka2....datuk 's' lama tak jumpe!!

Tijah said... [Reply to Comments]

wah. semakin berseri ko skrg nok. apa rasier? aku mas cotek dekat sedahan abes dah..lambat na efek dia.

~z@z@~ said... [Reply to Comments]

kak peej sgt comel n kak nonoy sgt cute lah..suke tgk kamoo berdua..sgt rapat..so sweet lah mcm candy cotton..wink wink

Eisha said... [Reply to Comments]

peej kamu sgt cun dan gojes ok...mekap pon sgt cantekk

tp muke abg askar sipi2 je ..huhu tak clear

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

wah wah peeja.. sambil nyelam minum air yek.. siapa jejaka comel itu!!

Syima Syaz said... [Reply to Comments]

hahahaha...
title utk entry nih mmg seswai..
best tol jadi single,kan...

BeN`z said... [Reply to Comments]

ahahaha! cumel ooo..abg askar muda2 harusla bdn sedap2. tetiba aku nk menggatal sama. muahahaha! lauk pengantin nmpk sedapla. musim cuti skola berderet2 org kawen kan? :p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sempat ok ko cuci mata.. ahaha. tp mmg kat wedding la tmpt yg seronok tgk org2 hotness. ada hikmah ko dpt meja belah2 belakang ni :P

peej said... [Reply to Comments]

fieza - best2..rasa segar je lepas tu..

shasha - harus la sipi2..kalau x kang ramai lak merembes..payah nanti..banjir blog aku..hahahahha


darling - a ah..n yes..dgt la sedap..


lilred - ewahh..kau ingat senang mcm pilih2 ikan di pasar...kalau x dah lama aku pilih2 aje..oh dibawah pedang..eh..terberangan pulak..haha


switakon - cute okeyh..x menahan..


tijah - hahah..xde rahsia..maybe sebab ada abang tentera si sebelah..haha..xde la..maybe sebab sekarang hati senang kot..n make up segantang katanyer... ;p


zaza - hahh..comelker..pengsan...oh kami mmg rapat..tp kalau gaduh..horror..


eisha - thank u..:) harus sipi2..kang kalau clear..korang lak yang cuci mata lebih2..heheh


tedi - harus lah..siapakah jejaka2 itu??kau ni baca ke x entry ni.ke tgk pic aje??kan aku terang panjang lebar di situ..


syima syaz - best...sukeeeee...


ben'z - tu la pasal weyh..sexy habis..baju melayu jadi fit2..sebab badan meraka adalah sedap..hmmm...


wani - hahha..tu la..dpd berduka dok dibelakang..terus gembira sakan ok..hahahh..

Shazreen said... [Reply to Comments]

wahh...Ib dah kawin??? terbayang korang waktu zaman muda2 dulu...:)
Anyway, congrats to Ib...

peej said... [Reply to Comments]

shazreen - dah kak..sekarang mmg musim org kawin2 la..hujung thn n thn depan lg la berderet2..pengsan..

ai said... [Reply to Comments]

nasik 'ala kadar' kau tu...hhhhmmmmmmmmmmmmmm

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

laaaaaaa...peej ni senior mrsm terendak ke???sgt2 familiar la sume kwn2 anda ni.ziha tu plak my classmate mase skola rendah nye kakak.jmpe die pun time die f5 n im f1 kot!aiseh.dkat tp jauh la

ice ngn gf die nk kawin?gf die pun terendak kn??Ayoo..xtau pun dorg kapel.bagus2.bahagia hendaknye.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...