Instagram : @peejburhan

pa diaaa ni~

semalam hujan yang lebat melampau..
kilat sabung menyabung..
rumah aku mmg jenis..kalau kilat teruk..terus trip..
memang set mcm tu..bagus..menjaga keselamatan alatan dlm rumah..
so semalam tgh hujan lebat tu..aku tgh seronok2 meratah2 siput sedut..og sedap..
sekali trip..biarkan aje..sebab kan dah ada kipas ada emergency light tu..
so still terang..malas nak on balik electric..sebab nanti kilat..dia trip lagi kan..
tgh2 makan tu..dengar kilat paling kuat melampau...sampai aku terloncat kat kerusi tu..
terkejut gila ok..paling scary..
kilat tu betul2 depan rumah aku...siap keluar spark..cahaya yang mcm besar gila..
gila scary..aku dah bayang2 ada orang kena panah petir ke apa depan umah aku..
nak tgk takut...kang aku berdiri sebelah sliding door..aku pulak kena panah petir..
haha..aku suka je pikir jauh2...

tp lantak la..lepas2 tu ok..
then keluar lepak...balik kata internet n astro xleh guna..
damn..ada jugak effect ke..
line telefon went dead..n astro pun sama..
so semalam adalah kera ok x dpt guna internet..
how to say ah..kalau aku pergi tempat yg xde internet..aku ok aje..boleh je survive..
tp bila kau dok umah..kau tau internet ada..tp xleh guna..
mcm tension gila ok...
tp sabar aje la..sebab tm cakap akan dtg within 24 hours..

so pagi td ade la someone inform aku..cakap cbox aku ada orang buat kacau..
suruh aku delete benda tu..
aku pun tanya la..kacau apa..pasal apa...
dia kata cakap2 pasal aku..
so aku mcm lega kat situ..
aku bukan apa...aku x kisah kau nak cakap apa pun la pasal aku..
cuma kalau melibatkan org ketiga ke apa..aku x suka la..
so aku biarkan..n kasi sambung tidur..

sampai la saat ini..
org tm pun dah dtg betulkan phone..
then edan tolong buatkan internet2 ni..
dah boleh online..maka terus la aku check apa yg kecoh itu..
oh ini rupanya...


alahai...nak buat kecoh pun jd la kreatif sikit...
1st..carik nama lain plizzzzz...kenapa kena guna nama aku jugak..
n x tau ke words mencarut xleh taruk kat cbox..akan keluar *****
nway..cakap la apa nak cakap...
sebab kan aku dah tulis kat previous entry..aku mcm dah x rasa apa orang panggil2 gemuk ni..
aku sendiri panggil diri aku gemuk..so xde effect di situ...

pasal bitch...omg..paling la x rasa apa..
mcm bersepah2 je word bitch kat blog ni..
siap if marah2..aku letak label bitchy lagi...
so..there u go..
ok la..sundal tu mcm keji sikit la..
tp aku dah biasa baca blog fonen...
n mostly pun gaya2 org sekarang blogging ala2 fonen..
so sundel tu dah biasa nok..pun mak x effect....
pasal mulut mcm bodoh...
lohhhhhhhhhhhh...kau ni...dah berapa kali aku tekankan..
blog aku ni blog x berilmiah...mmg merepek2 aje...
sebab tu orang suka baca..aku mcm segan..sebab aku tau blog aku merepek..

aku x tau la kau siapa peej***** ooiii..
e eh..mmg sama la nama kita..rasa kelakar2 segan pulak..heheh..
samaada kau adalah penampal iklan yang bengang sbb aku delete iklan kau ke..
atau orang yang aku kenal ke..
reader aku yang marah sebab comment x dibalas ke..
sorry la kalau kau marah..
aku x reply komen bukan sebab aku x suka ke apa..
kan aku dah tulis kat previous entry..aku ni 93% lazy uolls...
so kalau x reply tu maknanya malas la...haiyooohhh..
xkan itu pun nak emo...

jangan la emo2 la...tp kalau nak emo pun boleh aje...
sebab aku pun emo hari tu...period mmg bg emo lah..
apa2 la..it's a free world kan..so freedom of speech di situ..
tp ini blog aku..so freedom of speech untuk aku..
kalau kau rasa kau banyak sangat nak cakap..
kau buat blog kau sendiri...
kalau blog kau mcm xde sgt orang nak pergi..
meh sini bg link..mungkin aku boleh bantu up kan sikit blog kau..
sikit je la...blog aku pun glamour light2 aje..wah matiklah upkan blog sendiri..masalahnya..glamour ke??hahahha

so aku biarkan aje komen kau kat cbox tu..
sebab xkan nak delete2..nanti mcm aku x mengaku gemok pulak kan..
kan aku cakap..aku delete iklan je..
sebab aku menyampah iklan2 ni...
ok tu aje..
blog peace *lambai2 ala2 miss world gemok gitu..oh x lupa..bila aku lambai..lelemak lengan aku pun melambai*

37 Comments:

Anonymous. said... [Reply to Comments]

you're taking it positively, good babe! :D biarkan saja si peej***** tu hidup dengan labu-labinya (apa kaitan pun tak tahu la huhu)

chics said... [Reply to Comments]

Cayalah Peej! Meh kiss sket [tetibe nak kiss orang pahal?]

misz eyeliner said... [Reply to Comments]

maybe peej***** tu bajet dia gorjes gila. takat kalo muka gorjes tapi otak letak kat tapak kaki tak guna jugak.

erlyda said... [Reply to Comments]

wakakakaka itu orang sakit otak!

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Ala biasa la tu, orang dengki. Kau tak payah bagi layanan istimewa la kat dia lain kali nokkk. Biar la dia dengki sensorang. Jom kita gossip gossip lagi!

Ajleaa said... [Reply to Comments]

orang cakap, kalu kita dapat gelaran bitch tu maknanya kita ni popular..smp org jeles gitu..so, be proud...silalah berbangga dengan populariti anda..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... [Reply to Comments]

lahai apa jenis manusia la nyek cam gini ye peej..apa pun ko just ignorekan jerk..lantak dia la..buang masa ok layan orang xberakal cam tue..sengal lebih orang cam tue..xda pendirian..nama pun nak sama..gelik rr...gile xda idea la tue...apa2 pun aku tetap suka baca blog ko peej...hidup peej..*wah tiba2 cam AF Undi Peej...

Nonoy said... [Reply to Comments]

kejam nye manusia. >:[
but bila pk balik.. sure dia baca blog kau. bila dia baca, kau dapat duit. hiahahahah..

mati kau setan yang kuat kutuk!!
*mengigil saya menahan amarah*

Anonymous said... [Reply to Comments]

I like lah ur statement.....pedulik hape kan..blog u lantak u lah....janji jgn keji n hasut org dlm blog uday le, nt SKMM tangkap hahahah ayok tak tahu..(zazri)

F A R Y N said... [Reply to Comments]

dia malu nak ngaku ko idola dia tu..
sure mlm2 dok termimpi2 wajahmu...
aku tujukan lagu..BENCI TAPI RENDU..

huhuhuhu

ai said... [Reply to Comments]

oi *(^^%&* !!!

giler punye &^$&%@). Kau apesal nk sibok *&&%^*$*() kt tmpat org ha? &$^* u la!! huh!

me, ai*****

:P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

haha, aku tergelak baca komen nonoy.. lawak sehh.. noy, sila jgn amarah, hahaha..

peej, org glam mmg mcm ni la.. yg penting semua orang sayangkan u.. becos u are who u are.. sapa tak suka tu diaorang punya psl la kan..

setakat perkataan bitch tu, aku rasa mcm takde benda.. celah gigi je, haha.. aku pun kdg2 panggil ko bitch.. tapi tang sundal tu tak baper best ahhh..

takpelah, arini dia ckp ko gemuk..nanti ko dh kurus mcm beyonce, haa..baru terjojol mata dia, hahaha.. tetiba.. apakah?

sayang kau!

Arianna said... [Reply to Comments]

ramainya setan kt blog. tunggu bulan puasa kot baru setan kena ikat.

heran la kan, free2 je carik dosa.

but you are positive babe. kita semua ada menyokong ko.

Hidup peej without ******

HAHA

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Peej

Kagum aku peej
Kental betul ko ni..
Kalau aku, dah tak tau nak buat aper...
Maybe menyumpah balik pastu baring atas katil termenung panjang sambil pening kepala.. carik sapa yg tulis tu

aper pun.. orang glamer memang di dengki orang kan..
ala ala taraf ct nurhaliza dah ko gitu.. hihihih

aper pun.. ko cukup *sejuk* peej
coolllll (dengan nada sivaji the boss)

jyss said... [Reply to Comments]

hahah cool giler retort ko tuh :D

miSZMaNEy said... [Reply to Comments]

hehehehehe..kesian orang tu..u pun tak amek kisah pada die..sikit pun tak marah..hahahaha..mesti die bengang je sb u rilex jek..kahakahakah..gelakkan die sikit..hehehe

::moi:: said... [Reply to Comments]

peej bagus2 jgn ko pedulikkan langau2 sesat tu... biar kan dia kalau ko meroyan lagi dia suka PLAK.. MACAM TERCAPAI LAH MISI N VISI LANGAU TU...

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

hati kering sey..bagus bagus..bole jadi geng.. :)

missaussie said... [Reply to Comments]

peej, seriously aku tatau camne ko handle benda2 gini.. siap buat lawak lagi dengan lambaian ala miss world dengan lelemak turut melambai.. gile ah ding dong punya cool ko ni.. apepun.. aku mau tabik spring sama ko~

nasaoji said... [Reply to Comments]

hehehe...tu namenye "carpub-cari publisiti" kat blog ko tu...

isshh..manusie gtu pun ader noh..;(

Mme Doole said... [Reply to Comments]

adat menjadi blogger uols.. ada je 'samseng dalam kain' datang menyerang. hiks!

org camtu nyer perangai caner la agaknye dia ble tido malam2 ye??

shasha said... [Reply to Comments]

aku yg baca kat cbox tuh terkejut...tu sebab aku tinggalkan komen kat cbox tuh..iskkk..manusia manusia...tak abis2 dengki sesama sendiri..itu pasal la tak maju2...

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

heheh. comel je entri ni. if 'orang' tu bace mesti macam lagi emo pasal dapat feedback yg very cool. (^.^)

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

blog kite~
hak kite~
0wg nak kut0k?
0wg benci?
go to hell la kan??

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

OMG.. bodohh gilaaaa...
serious..
layan org mcm ni mmg akan menjatuhkan standard kita kat standard die yg takat2 buku lali or ntah2 takat tapak kaki ni ha..
hahaha

pleassee la ...
die x suke bace jgn la bace kan..
xpe peej..
org camtu mmg x patut dilyn..

yg penting..
ramai je suke bace blog yg dicop x berilmiah ni.
miahahahaha <---tiru gelak okkkk

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

haahhaa..mcm budak kecik nak kutuk2 org mcm tu...
mencik aku...

aku sokong alia kata, sila ignore aje dia.. layanan istimewa bkn utk org cmtu...

sabau ajela dgn org cacat otak cmtu.

Anonymous said... [Reply to Comments]

kepada peej*****,hoi what a coward and so shameful of you for saying like a that.buruknya peribadi hang mengata fizikal orang.malula aku baca komen ko!budak kecik betul

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

aku x tau plak kat cbox kalau carut akan klua ***** jer.. nih yg buat aku nak try mencarut nih.. tuan tanah, adakah dibenarkan mencarut di cbox tuh?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sgt xboleh blah org pakai nama kita pastu taip bukan2 kat shoutbox. get a life la kn. xtau apa motif diorg buat camtu. hoh

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku rasa die ade sedikit mabuk la.... sesat jalan..kencheng sepah2
ko cube baling lelemak sket kat muke die... tgk die sedar ke tak... kalo tak cukup lelemak ko... aku ade back up... banyak ni ha... no worries!~

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej samaran itu meletakkan maruahnya di kaki. biarkan saja ye peej si gemuk tapi cantik dan gebu. wahahaha. larikssssssssss.

sweetheart said... [Reply to Comments]

gile mental la si peej*****
shitto..

Ceera said... [Reply to Comments]

damn..

aku terlepas hot story...

mental nak guna nama sama2.. gelik..

Syima Syaz said... [Reply to Comments]

u sgt COOL!~
Tabik kat peej!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

susah tul orang sakit jiwa camni kan..pedulik kan la dek..

green apple said... [Reply to Comments]

series komen tu adelah komen 'mati akal tak tau nak cakap apa so maki je la guna ayat bodoh-bodoh'.

so not your level la peej, ko wat dek je.

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

peej, jgn peduli itu pepet :) wargahakhakhak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...