Instagram : @peejburhan

new girlfriend~

last saturday kawan mama dtg hantar kucing dia..kucing betina..kiki.
sebab nak kasi mengawan ngan hannan la..
dua-dua dah gatal aje..
jumpa je terus hannan x menyabar nak terkam aje..
tp seperti biasa..kucing betina kan suka mcm eksyen..
e eleh..eksyen pulak..padahal mau kan..

:: tgk la tu..dok mcm prncess lak kat situ..ala2 malu2..yg hannan dok mengintai.. ::
:: zest..zest..bg pancaran mata.. ::

tp betina ni asyik nak nyorok aje la..
tp bila dgr hannan ngiau2..dia mcm x tentu arah pulak..
jenuh ok..

tp kiki ini adalah sangat la manja..
aku tgh tidur..sedar2 ia ada tepi aku la..
me loike..manja2 ni..

:: tgh gedik2 ngan edan ::

lepas tu kita orang masukkan dua2 dalam sangkar..
tp kan sampai la ke hari ni..masih xde projek..mcm mana tu..
hannan dtg je..dia mcm marah2..
yg hannan lak penakut..kena marah aje terkebil2 la reverse balik..
abis mcm mana tu??
sesiapa ada petua nak bg dorang projek x??
haha siap tanya petua bagai..
ke biarkan aje..nanti dorang akan on jugak??
ke kalau x berbaik..letak la 2-3 minggu ke..mcm tu jugak..
sapa tau??

12 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

wahh hannan ada gf yg hot..

selalunye dorang akan gado2 dulu..jual2 mahal...cakar2 manja...then baru proceed.. ceaa..cam pakar lak ek :p

cik nana~ said... [Reply to Comments]

biarkan je... kucing betina memang cam tu. mule2 jual mahal. nanti bile dah dapat, si betina tu lak yang over. hehehhe

ai said... [Reply to Comments]

mana kau tau dowang lom stat pojek? ntah2 dah on dah masa kowang tido..!

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...kucing aku adalah bohsia kerana selalu sgt on dgn mana2 kucing jantan kat area umah tuh...selang 3,4 bulan sure beranak dah...

<< s| teD| yanG GOmuK >> said... [Reply to Comments]

derang kena amek masa lah peeja..
macam kucen aku ni.. dah 3 hari 3 malam mengusha kucen sebelah.. rasa macam dah projek jek.. tapi ni dah malam ke 4 masih bersidai beramai2 di sana... hahahahaha...

take time..

hik hik hik..
hasilnya pasti lumayan itu buk!!!

MuMMy slurppp said... [Reply to Comments]

kena bagi masa peej...

ni mcm kes kawin paksa la ni... bukan gf pilihan mar

fatnfabulous said... [Reply to Comments]

peej i tengok kat national geographic p*nis kucing jantan ada duri2 bila erected so kucing betina akan sakit bila together,sebab tu la susah nak dapat kucing jantan kena pujuk..although it so happens the pain caused by the duri yang trigger ovum.informative tak i hahahhaah langsung tak relevant dgn question..but still good luck k..

peej said... [Reply to Comments]

darling - tu la..tp dah 3 hari ni..lama betul..


cik nana - tu la..lambat betul betina tu nak over..meh sini aku ajar la senang..haha


ai - tau la..aku ni ade 6 sense..tau je kalau ada projek2 berlaku..haha..


si tedi - tu la..harap hasilnya lumayan yok..


mummy slurpp - tu la..gedik betul..xpe..lama2 ok la kot..


fatn - wah sgt berinfomasi kau ni..duri??haha..kira mcm studded la ni..miahaha..lariksss...studded katanya..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko kne set up environment yg seksi sket.. pasang lilin ke apa ke dalam cage tu.. ahaha. over pulak kan HAHA :PP

Farina said... [Reply to Comments]

Kucing betina tuh tak 'on heat' lagi.. Cycle dia dalam 18-24 days. If dia dah on heat, u boleh tengok ada mucous/cecair keluar dari VJJ dia and if you stroke dia kat leher, punggung dia naik tonggek.. So, that means dia dah on heat. Tapi bagus kalau u letak dorang sekali walaupun dia tak on heat lagi so die leh adapt dengan environment baru etc. Oh, make sure kucing betina tuh dah puberty/akil baligh, selalunye dalam umur 6-8 bulan dia dah start her first heat dah..Hope that'll help!

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

mabukkan kiki tu! letak pil khayal ke dlm minuman die..hihihi!

sorry aku tak membantu lsgkan? ampun~

peej said... [Reply to Comments]

wani - haha gilo..kang ada yg mati terbakar pulak..


farina - nak kena on heat la pulak kan..just get it on je la kan.umur dah cukup..dah setahun pun..


annasuejie - mmg x membantu..aku yg mabuk n khayal dgr cadangan2 kau ni..haha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...