Instagram : @peejburhan

musim orang kawin~

last sunday ada wedding cousin kat shah alam..
mmg nak pergi..tp hoih punya la malas je rasa..
penat pun ye jugak..penat x abis dpd bbq tu..
tp setelah dipaksa2 oleh noy..
sambil di bebel oleh papa n mama.
so bersiap jugak la..tp dah kata lambat..
so pakai aje baju yg dah siap bergosok..malas nak carik2 lain..

mama pergi sebab x sihat..
papa n ayol dah pergi awal2..
so yg gerak kemudian ialah aku, PG, noy n edan..
dah ade duke senang..ikut sana aje..pastu nkve.. :)
biar bayar lebih..tp xyah tempuh jam2 kat kl n federal highway tu..

:: hari adalah panas..kasi ikat rambut..sebab nak vogue lebih..kasi pakai bunga haha..beli dah lama..pakainya tidak ::

ada la sesat barat sikit kat sana..
tp x lama la..pastu jumpa..
sampai around 3pm mcm tu..
cousin2 ramai..so sampai aje terus amik pic dgn yg ada..

:: cousin aku ialah pengantin lelaki tu..oh lain pun cousin2..semua yg baya2 aku la..kira sikit aje ni..nak ikut cousin aku belah tu ada 40++.. ::

:: mr e n PG..amik turn nak amik makanan ::
:: aku kan plan xnak pergi..so dah bedal spaghetti mcm nak gila..so kat sini dah kenyang..tp makan cukup syarat gitu..auk byk..tp aku amik ini aje..oh ayam rempah tu super sedap..sebab still juicy2..x goreng garing sgt.. ::

:: tahun depan makan nasi minyak korang pulak ::
:: oh ada cendol..tp cendol kosong la.pakai ice...x puas makan..dah la craving cendol dah lama ::
:: harus snappy muka sendiri..weoow..lawa mata i..mcm pakai contact lense.. hahaha..motif nak puji mata sendiri? ::
:: dah x senang duduk ni.nak ajak balik..panas woo..xleh tahan.. ::
:: papa duduk di hujung sana bersama org2 melaka..sudah full la..so kita org dok di tepian ini.. ::
:: 4 beradik..2 tombam..dua kuruih..miahahaha ::

lepas tu salam2..mintak diri..
lg pun mama kat umah sorang kan..kesian pulak..
oh gerak around 4pm mcm tu..

:: jalan ke kereta..gila jauh park ::

sebab kan ade khemah2 belakang tu..
ingat yang tu..nasib x salah..
dah rasa pelik..tiba2 emcee tu macam cakap jawa ke minang ok..
stock yang x paham apa..
terus call ayol tanya..wedding usop theme color apa..
kalau x, x pasal pergi wedding jawa ke minang..haha..

:: e eh..seronok lak orang snap2 mcm ni kan..selalu aku je snap2..kali ni di snap...i laiikeeee.. ::


balik ikut federal aje..malas nak ke nkve semua..
hasil..mmg jam..xleh nak laju2.
nasib bukan aku yg drive..;p
ok tu je..ta-ta

10 Comments:

~z@z@~ said... [Reply to Comments]

comelnye sanggul..wah kak peej n kak nonoy mmg meletop la mekap..natural beauty sungguh..pastu rambut wat zaza ngidam nk cmtue gak..hoho..adore both of u..

nasaoji said... [Reply to Comments]

bunga mekar d rambut mu...;p

musim kwen..musim panas gak kan..bercinta ooo..

nasaoji said... [Reply to Comments]

bunga mekar d rambut mu...;p

musim kwen..musim panas gak kan..bercinta ooo..

shasha said... [Reply to Comments]

wedding jawa?? macam menarik je....

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

kamu nmpak kurus la peeja.serious!esp pic yg dari blakang tu. =)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

woaa cantek sanggul :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wehh ko pergi wedding tu kat area2 rumah kite wehh!! hahah kite sgt kenal jalan tu! yg khemah putih kenduri jawa/minang tu adalah deret rumah belakang deret rumah kite wahaha~

peej said... [Reply to Comments]

zaza - thank u..thank u..rambut apa??color2 tu ke??sila la buat..


nasaoji - kan..panas yg terlampau betul..x thn betul..


shasha - menarik la..tp mcm pelik..x paham emcee ckp apa..


fieza - xde la..camera trick je tu..


darling - sanggul biasa aje..bunga je lebih..heheh


wani - hoho..ye ke..x tau..kalau x sempat aku jerit2 panggil nama kau..walupun kau xde..mesti mak kau ingat ada org gila mana ntah..haha..

lyna said... [Reply to Comments]

awak...umah panten tu dkat je kt umah kte....tp kte x dpt jmputan pon.ekekekeke...(tepasan gamba cm familiar...hihi)..
klo kte dh bkenaln leh ar jmpe kan..huhuh..

Nonoy said... [Reply to Comments]

sapa kata saya nak buat nasik minyak? saya nak bagi korang mkn bubur lambok je.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...