Instagram : @peejburhan

musim durian sudah tiba~

hoh musim durian dah tiba..
sana sini dah cerita pasal durian..
tp nasib most blog cerita je..
xde letak gambar ke apa..kalau x harus pengsan je mengidam..

lepas balik karaoke tu..
tgk kat depan ada kulit2 durian...
oh tidak..mereka makan durian tanpa diriku ini..
sekali pergi belakang tgk masih ada 4 biji lagi..gembira lompat-lompat..

tp x makan pun malam tu..
x rasa nak makan lagi..
tp esok paginya...xleh ditunggu2 lagi..
kerana menusuk2 bau kat hidung ni..
terus amik sebiji kasi kopek..

oh cantiknya warna kau..
kuning berseri2..isi lembut2..pengsan..
terus amik semua..kasi letak dlm pinggan..
konon nak makan bersama mama ke apa..
tp mama x berani nak makan pulak..
so aku bedal sorang aje..hiahahah..
oh indah..

begitu asyik makan durian..
itu pun mama sound..
sebab after lunch aku makan lagi..
tp sempat 3 ulas aje..
mama cakap tinggalkan..
sebab nak buat pengat...
so hasilnya...


pengat durian di makan bersama pulut..
sedappppppp..sukanya...ye..mari menari2 goyang buntuit..
dulu aku x suka ni semua..rasa pelik je makan mcm tu..
tp mungkin mengikut peredaran umur...
boleh terima lak tekak makanan2 ni..
tp mmg best pun.
rugi siapa x makan.. ;)

selamat berdurian uolls...

25 Comments:

MisZ PinKy said... [Reply to Comments]

huhu sayer xmkn buah durian itself, tp mende2 yg berasaskn durian sayer mkn..mcm dodol durian ke, pengat ke, pulut kee, aiskrim kee..

huhu..

kakakdegil said... [Reply to Comments]

peej..
tinginnyaaaa maan pengat deghoyan ngan pulut tu
terus cam nak carik deghoyan ni..
sob sob

buat org terliur jer ni

cik_mila83 said... [Reply to Comments]

nie mengidam....

kojah said... [Reply to Comments]

fuhhhhh!!terliur gle kak!!!!!!

cik nana~ said... [Reply to Comments]

siot ko peej sebab meliurkan aku. hahaahhaha....

SJ said... [Reply to Comments]

wahh.. i selalu makan seulas dua je, bukan peminat gila2 lah.

tengok gambar kat sini, terus rasa macam minat gila nak makan satu bijik

*sluuurrrpp*

shasha said... [Reply to Comments]

hehehehe...sorry peej..aku tak makan durian..bau je pun dah buat aku lari kuar dari umah...

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

ahhhhh
sedappp pulakkk
kuning sangattt ok tuuu
hmmm xpe xpe..
bersabar ni bersabar...
:P

Nonoy said... [Reply to Comments]

busok bau rumah. tak rugi ponn..
me dont like

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

tadi nampak orang jual serawa durian semangkuk adalah rm3.

tapi aku rasa mahal. so, aku tk beli. adakah mahal atau aku yg kedekut?

RoSe said... [Reply to Comments]

huwaa...cedapnya mkn durian...
tp aku xleh nak mkn sbb masih di awal pregnant...

awak buat saya terliurrr....x baik tau...hahahahhaha....
xdapat mkn dapat tgk pun jadi lah...hilangkan teringin tu...hahha..
kuning gilak isi durian tu...huhuhu

Ms. Lili@ said... [Reply to Comments]

huuuuu... drooling drooling.... tapi kerol tak suke duriannnn *tSk*

Nina said... [Reply to Comments]

waiyoo..pengat amat menggoda..tp xske kalo makan camtu je,fenin nanti

aLya said... [Reply to Comments]

sodap nye doyan..plz belanja ak peej ngeh²..

e'elek mamat tu bangla ke..ak pon pelik td apsal skin mamat tuh kaler malap jerk..upew² nyer

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

ini adalah torture plg hebat laaaa.mana mgkin nak mkn durian skang ni..
sbb kat kch belom musim lagi..waaaaaaaaaaaa

peej said... [Reply to Comments]

misz pinky - oh sgt pelik di situ..tp sedap ok..cuba try rasa..


kakakdegil - tu la kan..nasib mama ada..kalau nak harap aku buat segala tu mmg x kuasa aje..


cik_mila - ngeh..xpe..tgh musim..so x susah nak carik


kojah - haha..sedap kan durian..i like..


nana - huah..huahh..huah.


SJ - ye ke..gila x puas makan seulas dua..ke aku yg buruk lantak nok??haha..


shasha - xpe..maknanya this entry is not meant for u then..haha

peej said... [Reply to Comments]

gediks - ye..kuning n sedap x terhingga..bawak bersabar ye..


noy - what ever..laki kau suka..nanti kau kena masakkan untuk dia..haha


arianna - entah la..aku x tau..sebab papa yang beli..aku tau2 dah ada..n makan aje..huhu..


rose - oh x boleh ke??sebab apa eyh??panas ke??


ms.lilia - x best kan mcm tu..sebab durian lg meriah if makan ramai2..rebut2..haha


nina - sama la..x reti mkn mcm tu je..makan ngan roti best jugak kan..


alya - ha..kalau aku ada dusun durian boleh la belanja ..tp tah bila pulak nak ada dusun tu kan..


fieza - tp nanti nak dtg kl kan..so rasanya ada lg kot musim durian tu..so sila doa lebih2 sikit..heheh

Yours truly said... [Reply to Comments]

sedapppnyaa..akak pun suka esp yg isi kuning camni.,,balik ni SAH kena g carik durian gak..he..he..

kakakdegil said... [Reply to Comments]

mama peej..
saya pun nak pengat deghoyan ngan pulut :D

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ya Allah.... all taim peberet nih....
dugaan apakah ini???
menciiiiiiiiiii

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

ohh! mmg durin ko makan tuh berseri kaler dia.. koneng jer :)~

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

alamak.. durian jd durin la?? eksaited sgt sampai type pun salah..

peej said... [Reply to Comments]

yours truly - sedap..plg suka isi lembut..manis..n bijik kecik gile..hoh..mmg terbaik..


kakakdegil - heheh..dah abis nok..


lilred - kau nak dekat balik kan nok..harus kau pulun durian ye nanti..


ita - tu la..kuning betul la..aku tgk pun teruja aje..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ayooo..cantek deghian tu dek...kat giant tu pun ada promosi...harus balik nanti nak beli..nak buat pengat gak :D

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohha betullah musim durian. hari tu pun kitorg beli durian & mkn ramai2 xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...