Instagram : @peejburhan

luka berdarah~

aku dah lukis2 ni lama..
2-3 minggu lepas kot..
tp nak mengupdate asyik la tertangguh..

so entry kali ini kita imbau kenangan lama yek..
seronok sekali sekala bila ingat2 balik..
ok kes ni berlaku masa aku kecik2..
masa kat umah kita orang kat taman melawati..
kalau kat melawati maknanya umur aku 5 thn kot..
if aku 5 thn..noy dlm 2 thn la..uih..kecik betul tu kan..

so begini kisahnya..
aku x ingat pasal apa..ok kata kecik kan..
tp time tu petang..aku rasa mama n papa mcm nak bawak kita org gi some where..
wedding ke..open house ke..ntah la.aku lupa..
selalu kita org ni mama or papa mandikan..
nak jadi cerita..hari tu agaknya masih2 busy nak siap itu ini..
so aku n noy mandi lah sendiri..

mula2 kami mandi seperti orang2 lain biasa mandi..
sampai la kami ternampak ada baldi yg terbalik di bawah singki dalam toilet tu..
mungkin baldi untuk papa basuh2 baju kot..
papa ni suka basuh2 baju pakai tgn ni..
maka aku mendapat idea.
lalu ambik baldi tu..tarik..letak depan cermin..
pastu aku berdiri atas baldi tu shampoo2 rambut sambil nyanyi2 n menari2...
mnenari goyangan buntuit..ni serious..bukan tipu..
tp buntuit je la..teteks belum ada lg time tu..
oh alangkah gembiranya hati..
selama ni mandi x dpt tgk cermin kan..

:: mcm ni lah keadaan itu..oh noy saja aku kasi gelap sikit..sebab dulu dia gelap..tp sekarang lak dia putih dpd aku..aku lak kerak lebih..herghh ::

noy pun naik seronok..so bg la dia pulak amik feel...
so bergilir2 lah kami..
sampai la ke satu tahap..noy syiok lebih...dia xnak turun...
banyak kali aku cakap..bg la aku pulak..turn aku..
dia buat bodoh aje..
dia masih feel2 menari2 atas baldi itu...

maka aku sebagai kakak yg kejam dan bengang..
lalu tanpa berpikir panjang...aku sepak baldi itu...
maybe keadaan dlm toilet adalah licin...
maka ntah mcm mana..aku tau ada benda pecah...n darah adalah banyak2...
maka budak itu melalak lebih...
aku adalah cuak....

pintu toilet di ketuk2 dgn rakusnya...
mcm aksi sabariah ketuk pintu sebab nyonya mansor nak mintak maaf kat kassim selamat..
aku pun bukak n mama terus amik noy...
tanya apa jadi kat aku..dan aku jawab, ' gegirl x tau..benda berlaku dlm sekelip mata'
haha mmg x la kot aku jawab mcm tu..
elok kena lempang je kalau mcm tu..

yang aku tau mama gelabah lebih..
so call sana sini nak buat apa..
ada orang cakap..letak serbuk kopi..nanti darah stop..
entahla ye atau tidak..
tp yang aku tau..selepas beberapa hari..
bila tgk n check..
bontot noy adalah rupa ini...miahahahaha...


ok gila buruk aku lukis..time ni aku dah malas..
ni bukan rupa luka..ni mcm taik tersentil ada..
apa aku cuba sampaikan ialah..luka tu sikit lagi nak keta tang jubs..
tp nasib sipi2 aje..kalau x..xde jubs la kau nok..
n dulu ade la bekas garisan panjang..warna gelap aje..haha..
maybe sebab letak kopi kot..dia kasi effect gelap..miahahahaha..
sekarang x tau pulak mcm mana rupa dia....x pernah aku check..
edan nanti dah kawin..kasi check...pastu kasi tau sama saya yek..*larikssssssssssss*

oh bila tanya2..apa kah yg sebenarnye pecah..
all this while aku ingat toilet bowl pecah..tp pelik jugak..apa ke teruk sgt sampai toilet bowl pecah kan....
rupanya mama cakap yg pecah ialah seat cover tu..
seat cover jenis ceramic tu..
oh very dangerous..

begitu la kisah kami kecik2..
di mana aku adalah kakak kejam si pembuli adik kecil yg naive tp pedengki nak menari2 atas baldi lama2 sapa suruh..hoih panjangnya..baca satu napas penat jugak yea.. ;p
so untuk ibu bapa yg ada anak kecil di luar sana..jgn la biarkan anak kecil anda mandi tanpa pengawasan org dewasa..
anak kecil aje tau..jgn la dah besar2 kau sibuk nak awas2 lak..
tu dah sesuatu namanya...
wah sambil bercerita sambil bg khidmat masyarakat gitu..
ok ta-ta..

26 Comments:

..tora.. said... [Reply to Comments]

hahahaha

lawak la ko ni peej..
part akhir tu memang tak leh tahan laaaa..siap ada khidmat masyarakattttt....tak tahannnn...

Ceera said... [Reply to Comments]

masa tu ko berjaya la sembunyikan kesalahan ko???

jahat jahat.. =P

Jaja TWF said... [Reply to Comments]

hahahaha..kelakarnyaa..tak tahannn..comel pon ye..i imagine noy bergoyang2 kt atas baldi xmo turun..hahaha..siyes comel ;) u made my day! tak tahan nak gelak..

peej said... [Reply to Comments]

tora - harus kira blog aku ni bernilai murni gitu..haha..murni la sangat..


ceera - eh xde la.dorang tau aku buat..tp xde la kena marah..sebab aku pun kecik kan..

teRi said... [Reply to Comments]

hahahhaa

Nora Maney said... [Reply to Comments]

hahahahah..jahat gak eh u nih..hhehehe...

♥ Eda ♥ said... [Reply to Comments]

very funny!gelak kekek2 i bace..hehe.. hebat daya ingatan u..5 taun bole ingat semua..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

bahaya la pija!!!
tapi, bila pikir2 balek, cian gak kat pija, pija punya idea, noy plak sedap2 lama2 atas baldi tu.
hehehe.

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

nasib baik masa tu masih slim shady...

Cikpid said... [Reply to Comments]

kaka yg kijam tau ko ni..hahahha..dah ade parut smpi besar..aiyok...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahhahhaha ko adelah jahat!!!!!!
samseng eh! kurang asam!

cik syahira said... [Reply to Comments]

ahaks!
peej kamu kakak yg nakal ok masa kecik..
cehce..
pada hal sy pun sama.
tolak kepala adik sampai jubin kat dinding retak.
ahaks..
sampai sekarang jubin tu ada lg.
lokasi kejadian, kat dapur.
ekkekeke..

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

Peeejjjjjjjjjjjj...
Aku sgt rindukan entry ko berkisahkan masa kecil & remaja ko.
Dulu yg ping-ping tu mmg sgt kelakar.
Pastu yg ini kisah noy pulak.

Hahahhaa... Harus ko saman malu kakak ko noy...Hahaha...

F A R Y N said... [Reply to Comments]

hahaaha...aku slamba gelak2 lam opis baca entry ni..siap soh manager aku baca skali ok...

nasaoji said... [Reply to Comments]

wwwooo...mengimbau kenangan sungguh..siap sklai lukisan2...

Iena said... [Reply to Comments]

entry ni mmg lawak...
plg aku x tahan bila smp part ko lukis montot adik ko berdarah mcm taik tersentil tu...
sume org kat off tgk aku ngn pndangan pelik bila tetiba aku gelak cam org gila!
credit to u peej!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

heheh...masa kecik mmg suka2 je brangan nyanyi2 dalam toilet kan..

seriously..terror ok awak lukis2 ni..

ai said... [Reply to Comments]

hoiiiiiiiii!!! giler burok kau lukis bontot nonoy. iskkk...sadis sungguh..

mmg giler lawak ...

arep said... [Reply to Comments]

lawak giler ok..

tu lah.. kecik2 dah ada sindrom tak nak kalah.. verangan kan u ols..

btw.. hantaran noy akan kurang tak sb dah tau ada flaw ni? abeslah.. jatuh saham. hehehe

Nonoy said... [Reply to Comments]

pija mmg cibaii

peej said... [Reply to Comments]

jaja - comel la sgt kan..x reti2 terus..tu yg flying kick terus tu..haha


teri - ok..teruskan gelak..


nora maney - tau xpe..so hentikan la cakap aku ni sweet ke apa ye..


eda - oh ingat..aku masih boleh bayangkan mcm mana rupa bilik air semua..ikut la..ada yg kita ingat..ada yg kita x ingat..


kurekure - sbb tu ada khidmat masyarakat last sekali tu..sbb budak kecik kan..mana la tau bahaya ke apa..


my spirit fingers - apa kena mengena??


cikpid - aku mmg sgt kijam msa kecik2..

peej said... [Reply to Comments]

lilred - hahaha..bila lg nak jadi samseng kan..masa kecik2 la..dah besar2 ni aku buat mcm tu..aku kena balik nanti..


cik syahira - hahaha..megapakah kita kakak yg kijam..


syebi - kisah ada banyak..tp kadang2 aku lupa mana aku dah cerita..mana yg x.. ;p


faryn - haha over kau..eh nak tanya.. manager mana..abg manager ke*mata kelip2* ke ahkak manager..lariksssssss..


nasaoji - harus..supaya korang boleh menbayangkana situasi itu..


iena - tu la..tetiba aku malas nak lukis elok2..tu yg rupa tu bontot tu..haha


darling - kecik2 je ke..bukan sampai sekarang suke je nyanyi2 dlm toilet?? cuma xde la menari2 bogel2 depan cermin kan..haha


ai - haha..i x biasa la bontot2 ni..x pernah tgk mcm mana..tu yg x reti lukis tu..boleh percaya ke kalau aku cakap mcm ni??


arep - harus..harus la aku nak verangans diva lama2 atas baldi ittew..tp noy x reti2 turun..harus jatuh saham kan uolls..


nonoy - haha..but i know u lap me..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoish mmg bahaya kalau tandas pecah ni. dlu yg penutup tandas kitorang pun pernah pecah.. dang! berdarah jugak kena.. haha

Mya said... [Reply to Comments]

korang ni banyak betul kenangan2 lawak masa kekecik..

pasrah la noy dapat kakak si pembuli.. hikss..

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

hahaha...kelakar okeh pic bontot noy tsebut

peej said... [Reply to Comments]

wani - bahaya kan..nasib sekarang ada plastic2 tu..even x lawa..tp x bahaya la..


mya - banyak..bila ingat2 balik rasa kelakar aje..


mama nofal - haha..aku dah x kuasa nak lukis lawa2..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...