Instagram : @peejburhan

quote to start ur day~

Learn living a healthy life by not just eating rite or exercise.Learn not 2 hate. Just stay away from people who will have negative effect on your life. Hate will just show bitterness, insecurity n a life forever competing n never enough. When u learn not to hate but be grateful, rezeki nak masuk pun senang. Living a life in hatred is a lonely life.


saw this kat status facebook my super duper senior..
pioneer kat terendak, kak nina bahador..
i love it..so aku nak share la kat sini..
someway..somehow..i find it very true...
ini la yang mama dok pesan selalu...
tapi ada aku kesah..degil lebih..heheh..
tp mcm aku cakap..sebenarnye..ia adalah sangat betul kan..

have a nice day everyone...

9 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

so true!i agree sangat2..tp kita ni manusia biasa kan.kalo dah benci tu xleh wat apa dah.hehe..
but at least try to kurangkan la kan..

ann said... [Reply to Comments]

sgt2 betul..tp bila kita stay away from the people that will make our life kurang gmbira,pasti ada je yg x puas hati dan cakap kita sedang cuba lari..dan mula nak paksa2 berdepan dengan kenyataan lh kononnya..tp diorg tak tau apa yg kita rasa sebenarnya..mls nk dkt sbb mls nk membenci.

Missy Farah said... [Reply to Comments]

agreed.marila kita bersuka ria dan bercanda di tepi pantai selalu :)

peej said... [Reply to Comments]

fieza - tu la kan..tp so not good..sebab if benci akan terpancar kat muka..x pasal muka cepat nampak tua tau..


ann - hahah..pun betul kan..susah betul la...abis mcm mana mau hidup ngan tenang gitu..


missy f - ye..harus2..kita buat yearly trip ke..wah matiklah verangan kaya gitu.. ;p

Nonoy said... [Reply to Comments]

yearly trip.. hmm...

IdzaRis79 said... [Reply to Comments]

sokong!!!

~Layla Yuki~ said... [Reply to Comments]

aku bab2 benci ni susah sket,pija..satu aku nak share..sblum tido ko maafkan sumeh org yang ko penah marah n bengang..sure besok pagi ko bangun dgn cheerful nye..pastu tgk kat cermin muke cam comel jek..ko tak caye ko try laaa..muahaha..

Mme Doole said... [Reply to Comments]

hear hear!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul words of wisdom tu.. tp kite mmg xdpt restrict diri sendiri drp xsuka sesuatu. kalau xsuka, mmg akan jadi xsuka kn.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...