Instagram : @peejburhan

la cendole *edited*~

hoh x dpt di bantu lg kita2 orang ni..
craving cendol mcm nak gila.
sebabkan cendol wedding tu mcm x berapa nak stone..
kita org decide nak pekena jugak cendol..
mamak punya..kasi puas hati..hiahahah..
so kami makan kat simpang jalan gurney semarak tu..tepi showroom perodua..
dulu kedai ni bawah pokok aje..
tp sekarang dah maju ada restoran ok..siap ade plasma lg..mak pengsan uolss.,.

:: siap ada astro..maju kau mamak ::
:: muka2 ketagih cendol ::
:: dah kenyang..tp nak jugak rojak..so kongsi ramai2..rojak sotong..sedapppnya..pedas. ::
:: cendol kacang n jagung...::

mmg puas hati la makan..
dia macam manis cukup2 aje..xde manis melampau..
dah la mangkuk besar..stock mcm mangkuk sup tu..besar ok..
harus makan sampai pengsan gitu..
dah la x kedekut bahan..setiap suapan kau akan spt jagung n kacang tu..
sampai x sanggup nak makan dah..haha..

:: muka orang gembira dapat makan cendol..hiahahah ::
::cukup2 la ngan gambar beraksi comel aje..so kasi letak gambar horror ni pulak..aku tau noy mcm buat tah apa2 time nak snap..so aku tambahkan tah apa2 lg dgn bg effect kembangkan hidung n kasi leher seperti katak ::

cea poyo..effect katanya..
dah mmg hidung kembang n dagu berlapis kecoh lak kan.. ;p
check out mangkuk itu..besar kan..nak sama besar ngan teks mak uolls..
motif nak samakan mangkuk ngan teks sendiri?? dah la berkali2 tekankan mangkuk tu besar..hahahha..
maknanya???? besar la uolssss

oh kami jugak bungkus cendol n rojak untuk mama...
so total ialah rm16.50 x silap..
oh murah..sukanya..
sebab cendol itu portion adalah banyak ok..
nak makan lagi la..sukeee...

.....................................................................................................................................................
*edited*

ok aku letak la jugak map ok..
sebab sampai dah bergaduh ngan laki bagai..
baik aku letak cepat2 kan..
map adalah simple..sebab aku adalah malas nak fancy2..
n map di buat dlm keadaan sakit perut menahan nak beris boleh..hiahah..
laptop ni pantang lepa..lepa kejap ade je yang mengensut duduk..
kang terbengkalai lak..so harus la tahan sikit kasi settle..haha..
hoih..tu pun nak cerita ke..
so ini map nya




siapa yg dok area ni familiar kot ngan jalan ni..
siapa yang duduk area ampang ke..wangsa maju ke keramat ke..
korang ikut la datuk keramat tu..straight je sampai keluar kat simpang semarak - jln tun razak tu..mcm ala2 nak ke kg baru ikut jln dalam kang..
kira sebelum keluar simpang tu..nampak punya la kedai tu belah kiri..
kanan tu ada deretan kedai jual2 motor..

if korang dpd arah2 damansara semua tu..
korang ikut je jalan national library tu semua..
himpit kiri..jangan nak fly over...
masuk kiri nampak la menara celcom semua tu..then kiri lagi..
later masuk kanan kat jabatan ukur tu..jalan sikit je depan..ada simpang kanan masuk..xde dlm map tu..masuk je dalam2..sampai simpang masuk kanan..
then jln sikit dah nampak gerai kedai tu kat kiri..
dia ada lg gerai bawah pokok tu..tp ada jugak restoran dia...
nama x ingat la..hasilath ke..hilasath..ke apa ke..x sure la..

tp kalau dah payah sgt..x paham jugak..
sila je la bunuh diri sendiri..buta map maknanya..
x pun makan je la cendol kat mana2 yg korang tau..
apa payah2 nak mencari kan..kang cendol x dpt..marah aje dpt..haha
ok..ta-ta

11 Comments:

kojah said... [Reply to Comments]

adeh, terliurrrrrrr

peej said... [Reply to Comments]

kojah - terliur kan..aku tgk blk ni pun terliur aje..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku benci ko peej...
ko suka bikin air liur aku meleleh kan....huhuhuhu

Adriana.Lapan said... [Reply to Comments]

memang kelihatan sangat lazat rojak tu. :)

norahafshah said... [Reply to Comments]

wah..harus kena g cari mggu ni..dekat je ngan umah atuk husband ku..ku pun dah lame x menjenguk atuk tersebut...ngeh3..

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

peej rojak sungguh nikmat je aku tengok,,, uhh balik ni nak boli la kek kodai mamak,,, tak mamak tak do ko ha,,, tak power pulak kan... ada betul ka..

nasaoji said... [Reply to Comments]

hoho..gigih ko taruk map...baguih...

aku suker gak mmam cendol ni, harus mintak yg pulut n lebih gula merah...;p

peej said... [Reply to Comments]

faryn - ngehh..jgn la benci..anggap aku bg kau inspirasi nak makan apa..so jgn tunggu lama2..sila la pergi carik cendol n rojak..mcm tu la..huhu..


adriana8 - mmg lazat..sukee..


nora - wah bagus tu..sambil menyelam sambil minum air gitu..


nasazfrog - mmg ada..tp selalunya mamak punya mcm lg stone..huhu..


nasaoji - best ke lebih gula merah..x manis sgt ke nanti??

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

nxt tym nak order cendol la..adoi kan dah teringin ni..

peej said... [Reply to Comments]

fieza - sedap ok cendol..so harus order ok..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg biasanya camtu kn, kalau xpuas hati lepas makan makanan kat somewhere, akan pergi carik jugak makanan yg sama kat tmpt len.. hahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...