Instagram : @peejburhan

krispy kreme~

aku ingat lg.. aku dulu gila tgk oprah..
dulu tayangan dia pukul 5am, 9am n 1pm..
aku sanggup tunggu sampai 1pm lepas tu baru tido ok..
ok bila pikir pelik di situ..baik aku tido mcm normal n bangun pukul 5 am kan..
heheh..apa2 la kan..

oh ada satu tu aku tgk rancangan pasal krispy kreme ni..
punya la semua cakap sedap la apa la..
siap cakap..xleh makan 1..mesti nak dua..
omg..kalau kau tgk oprah makan tu..
siap pejam2 mata..geleng2 kepala la feeling dia tu..aku dah mcm..wtf..sedap sgt ke..
kejam ok bg aku mengidam..
oh time tu..big apple..j.co semua belum wujud ye..ada pun dunkin donut je ade..
so lg la aku mcm blur2..x dpt bayangkan sedap mcm mana kan..

tu xpe..cerita abis situ la..
ye la..nak krispy kreme kena pergi US la kan..sini mana ada..
pastu aku nampak kawan aku pergi bali makan krispy creme..
hohhh..nakkkkkkkkkkkkk..tp x kesampaian jugak..
sampai la ...krispy kreme ada bukak kat sini..
oh teruja...harus nak la kan..

tp aku ni kan pemalas...x kuasa nak ke berjaya time square..
beratur mcm gila..semata2 nak donut kan..
tunggu la dah ala2 lama sikit..aku beli la..
tiba2..hati adalah berbunga2...noy bawak balik krispy kreme satu kotak besar...
oh sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...terujanya..


::ok aku x paham kenapa amik pic kotak aje..x amik pic dalam..teruja sgt kot..xnak pikir dah ::
:: yeay..makan harus feeling mcm oprah..pejam2 mata ::

oh bagi aku xde la best mana..
aku still suka big apple...
some say sini punya x sedap..kt luar punya lg sedap..
ntah la..aku x pernah rasa..so x tau..
aku bukan x suka apa..aku rasa mcm manis melampau2..
manis yg mcm rasa sakit gigi..
tp donut dia mmg la lembut...

tp ok la..janji dpt rasa kan..
tp jangan percaya sangat cakap perempuan pemakan donut itu..
konon la manis bagai kan..
tanpa disedari mak ngap donut tu empat ketul nok...
matiklah diet hape namanya tu kan..miahahahahhaha...
serious weyh...dia mmg manis n xde la sedap menggila ke apa..
tp bila abis makan..mcm kau nak lagi ajee...keh keh..
tiba2 4 ketul masuk perut dinosour ni...pastu aku buat terkejut n blur..
"eh..4 ketul ke..x perasan"
cea gila poyo..dah pelahap byk cerita kan.. ;p

so siapa belum try..sila la try..

26 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

4 doughnuts?
apakah?
hahaha...
takpe la babe.. sekali-sekala.. jangan titap2 hari sudehhh.. alaaa, ni yg buat aku nak gi carik krispy kreme gak ni... damn yewwww...

shasha said... [Reply to Comments]

hmm...dah lama tak makan donut2 nih...sejak dah tua ni tekak dah tak leh terima benda2 manis...hahahah...ada lak ek..

Anonymous. said... [Reply to Comments]

betul cakap mereka, kat US punya jauh lebih sedap and tak cukup satu, at least mesti dua hihi.

kat bali punya dah takde sob sob. kejam betul, takkan tak laku kot kat situ sampai depa tutup? huhuhu.

alamak tiba-tiba terliur nak makan donut pulak *dush dush*

misz eyeliner said... [Reply to Comments]

mujur kau tak amik pic donut sekotak tu. kalo tidak mungkin aku pun akan meroyan nak krispy kreme.

chics said... [Reply to Comments]

Aku pon macm kaula, pemalas nak pergi beli. Dia ada tak delivery dekat rumah?

Nak berebut beratur lagila, kem salam je ok.

Baik aku makan kuih keria macik belakang ni je -->ayat sour grape hehe

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Aku tak pernah minat donuts nokkk, sebab aku rasa macam manis sangat.

Tapi bagi aku, Pop Tarts lagi sedap dari donut krispy kreme ke, j.co ke big apple ke, poptarts jugak yg sedappp. wahahahahaha, poptarts s'mores. yum yum

eh, sori, aku tengah makan poptarts sebenarnya ni..hahahaha. tak der kaitan dgn donut hahaha

Yours truly said... [Reply to Comments]

x sedap eh?? hmmm... akak pun x rasa lagi.. apa2 pun akak sokaaaa Big apple..he..he.

ai said... [Reply to Comments]

keh keh...terpedaya ngan oprah! tp aku pon minat gak tgk oprah tu..memacam leh dpt tau..

Tijah said... [Reply to Comments]

kannn? big apple terbaek dr ladang kan? manis dia so-so jer mmg seswai la utk org chantek cam kita nihh...

hehehe

Beaupurple Enterprise said... [Reply to Comments]

hehehe
u never failed tau make me terliur utk mkn...
now teringin sgt nk try eventhou manis ;))

swit@kon said... [Reply to Comments]

krispy kreme kat sini (asia) memang rasa sama. mungkin kerana bahan2 nya yang berbeda kot. tapi takpelah. penggemar donut cam aku ni layan je. but i heart J.Co more!

Dils said... [Reply to Comments]

Dah beli jugak. Beratur tak lama, beli donut and coffee die.

Aku end up chenta coffee die and dah takmo makan dah donut die. Sama la kite peej, aku rase manis melampau. (Tapi mungkin nak try yang ade Hersheys topping tu jugak) . Hehehe.

i'm shy said... [Reply to Comments]

big apple memang terbaek!!!
hehe

krispy kreme serious manis sakit gigi.ouch.

salam kenal.;)

n Z r A said... [Reply to Comments]

heuheu..saya adalah merasakan krispy kreme sedikit overrated. 1st time mkn masa gi aussie last year. ingatkan sedap la gile smpai org bleh tergile2..tp rasa dia biasa sahajorks. jd saya adalah vote for big apple lebih sehedap. huhu..

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

tak penah rasa pulak ,, tontu sodapkan,, ekau tak tutup amto pon makan, colek yo.. :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ha-ah kan...dia punye manis akak makan sampai kena migraine ley?

peej said... [Reply to Comments]

tina - haha..tu la..sampai 4 aku telan..x agak2 kan..


shasha - sama la..aku dpd dulu x biasa manis2..sbb umah aku ni semua ala2 kurang manis aje..sbb tu suka big apple..dia mcm manis light2 aje..


anonymous. - oh dah xde ke..nasib malaysia ada..kalau tiba2 aku pergi bali dgn harapan..tiba2 tutup..terus aku bunuh diri kat bali tu..haha..


misz eyeliner - tu la..boleh lak lupa nak snap..


chics - hahaha..mmg sour grape..mcm aku dulu la..org sibuk2 big apple..dulu brunch area damansara...so nak sedapkan hati sendiri..bedal dunkin donut aje..so sad..haha


alia - cibaiss kan kau..pop tarts tu apaaa?????nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...wah tiba2 emosi kan..


yours truly - xde la x sedap..cuma manis melampau2..big apple mcm just nice aje..


ai - kan kan..mcm addicted je oprah tu..tp sekarang dah x layan dah..lama gila x tgk..


tijah - hahah betul tu..orang2 cantik mcm kita je yg paham..wahhh ;p

peej said... [Reply to Comments]

beaupurple - ngeh ngeh...sila cuba..walupun manis..tp kena la cuba..xde la bila org tanya..boleh la jawab ngan confidentnya..haha..


switakon - aku x pernah try j.co ok..hahha..tp ramai cakap manis..so bila dgr tu aku mcm x rasa nak try..mcm mana tu..


dils - kan..melampau betul manis dia tu...tp kalau org nak bg..aku makan je jugak..hahah


i'm shy - oh hi..welcome...omg..kann..1 sakit gigi 2 hari ok..tp x terpikir pulak sebab donut tu..bila u cakap baru rasa ada kena mengena..


nzra - kan mcm overrated aje.. n yes..big apple best..paling best duren duren itu..oh sukaa..


nasazfrog - ok la..tp xde la sedap yg mengigau2..kak..bahasa apa itu..kenapa mcm x paham aje..


darling - hoh..teruk betul tu sampai migrane..heheh

rainz said... [Reply to Comments]

setuju..best lagi j.co atau big apple.. krispy khreme manis melampau!

nasaoji said... [Reply to Comments]

huh...dah 2 blog aku bc, tulis tang donut ni..

tp, ko ckp big apple lg sodap., aku tak gagah le nak cr tu..;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

helop kak peej. Yes, yang malaysia punya x sesedap yang kat Australia and UK. so many different. the taste. especially kemanisan dia tu. lain sgt.

Anonymous said... [Reply to Comments]

owh terlupa plak, ni nina. huhuhu :P

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

KK ni ade kat Korea.. org Korea suka gila melamps kat KK ni okk..
tp x suka la..
manis melampsss
yg mmg melampss..
tp org suke original die kot..
dr yg topping lain..
tah..
sekali sekala ok kot nk mkn
hari2 pun muak jugak..
cume mmg die melt la dlm mulut once da masuk tu..

lembut and maniss gilaaaaass

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku masa memula sampai london hari tuh pon gile la jakun nampak krispy kreme nih.... sbb ade la baca blog sana sini member balik dr US laapa la bawak donat nih... hmmmmm bile try hari tu.. mgg sakit gg gilaaaaaaaaaaa BUT if u eat it together dgn kopi...wallllaweyhhhhhhhh mmg sodap!!!!! die kire cam combination tepat lah tuh... but stilllll aku prefer JCO.... owh JCO!!!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mcm ada je nm donat ni kat kartun the simpsons.. eh ye ke? :P

peej said... [Reply to Comments]

rainz - kan kan..tp kalau org bg free tu..makan aje..ngeh ngeh..


nasaoji - tu kira taste aku la..x tau la kau mcm mana..lain org..lain seleranya..


nina - ye ke..apa kate beli kasi pos sini satu..haha..


gediks - huikss..bila kau cakap melts dlm mulut..aku rasa mcm nak lagi pulak..huhuhu..


lilred - ye ke..x try pulak ngan kopi..xpe..harus try next time..wah nak jugak next time..kira kopi tu alasan untuk try lg la.. ;D


wani - aku sejak dewasa ni aku x layan cartoon sgt..so x tau..cea dewasa la kan..eh tp cartoon pixar suka aje..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...