Instagram : @peejburhan

buat sate~

2-3 hari ni mmg xde kemana mana2 sangat..
so aku akan buat entry yg bukan base on daily basis la yea..
semalam baca blog ai..dia describe mcm mana condition kereta dia sekarang..yg di panggil tukun itu...
sangat la paham perasaan dia..sebab kita org dulu pakai mazda ni sampai 20++ years..
so mcm2 problem pernah hadapi la...
tp xpe..anggap je mcm kenangan manis..
walaupun masa hadapi tu rasa pahit betul la..
contoh2 incident hampir terbunuh tu kan..haha..


:: inilah jassie yang disayangi itu..pic adalah di google n di edit ye ::

ok kisah kali ni xde kene mengena ngan aku..
tp diceritakan sebanyak 88 kali oleh noy n papa..
so mcm dah melekat la dlm kepala aku..n dpt ku bayang..

ok dulu kan aku sekolah bbgs..
elok aku sekolah setahun..
noy adalah penyibuk..dia pun nak sekolah sana..
tp dia sekolah petang la..sebab dia adalah form 2 kan..
so mcm aku..pergi papa hantar..blk sendiri naik bas n putra lrt..
noy lak..pergi balik hantar n ambik kot..x silap la..

oh seperti yg sedia maklum..
bbgs mostly adalah tergolong dpd anak2 orang senang..
berdesup2 je kereta orang..bmw la..merc la..volvo la..n mcm2 kereta canggih la..
ada yg siap driver ambik..
kira kalau tgk2..kita org je la yang pakai tukun kot..
ok maybe la ada jugak..tp peratus adalah sikit...

mmg la agak segan aje..
tp nak buat apa..dah mmg susah kan..
ingat senang2 nak tukar kereta baru???
so biarkan aje..
dah la dulu kawan ayol..sekarang dia band meet uncle hussain..
suka naik kereta tu..umur 18 kan..so dorg bg accident ok..
langgar tiang lampu bahagian belakang side kiri..
so kereta tu mcm ade bentuk melenkung...lamaaaaaaaaaaaaa ok..
sebab nak repair mana ade duit..
sgt cilakak..kesian jassie tu..bertambah2 buruks aje..

ok berbalik kepada cerita..
sekolah petang abis lambat..x silap 6.30 pm kot..
so noy tunggu je papa..x sampai2..
time tu tinggal noy n sorang lagi kawan dia kat area sekolah tu...
almost 7 mcm tu..papa pun sampai...
jalan adalah jam melampau..
bialah la kan..jalan bukit bintang..memanjang jam kan...

noy pun lambai2 la kawan...dia penuh semangat n eksyen..sebab papa sampai dulu..
xyah dia tunggu lama2 kan....

noy : bye awakkkk..byeeeeee.....esok jumpaaaaaaaaaaaaaaa....

dia pun masuk la ke kereta....
elok je dia tutup pintu kereta.....

POOOMMMMMMMMMMMMMMMMMM...
PUOOOOFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!


enjin kereta tu meletop u olssssss.....
noy kata time tu mmg dah malu gila la..
dah la jalan jam..kereta byk..
dah la kat busstop starhill pun byk org tgh tunggu bas..
semua orang tgk2 la...
dia x tgk pun kawan dia tu....
dia terus tunduk ke bawah....
meletop tu xpe...siap asap berkepul2 keluar mcm sateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
banyak x terhingga...
omg..kalau la aku ada kat situasi tu..terus aku lari keluar dpd kereta n kena langgar bas...
*haha..yee..harus drama ye*


:: as usual aku suka lukis2 ni..walupun hazab je lukisan..muka kawan noy tu menakutkan je aku lukis kan..haha.. ::

noy kata dah la jam gila melampau...
paling x tahan tu..
tgh berasap2 n cemas tu..
ada satu kereta ni sebelah dia..
siap turunkan cermin..badan dah separuh terkeluar dpd tingkap kereta..siap tunjuk2 kt enjin tu..

mamat kepochi : terbakarr tu..terbakarrrrrrrrrrrrr!!!!!!

hahahha..gile kecoh ok mamat tu..dia lak cemas lebih..mcm dia dlm kereta tu kan..
siap tunjuk2..tunjuk aje x tolong buat apa weyh..
obviously boleh nampak kot..x perlu la sibuk2 kan..hahha..
noy kata time tu mmg malu gila la..

so papa padam enjin..
tgk over heating...
so dia pergi la masuk sekolah...pinjam barang kt kantin..
n tuang air ke apa..
ok aku x tau la dia buat apa..aku mana tau kereta2 ni...

lepas tu..tunggu dalam setengah jam ke apa..
baru la start balik enjin..
tu pun noy kata..jalan jam kan..
so kereta asyik over heating..so jalan sikit..padam enjin..
then start balik..jalannnn..then padam balik...
sampai la ke rumah..
Alhamdulillah selamat sampai..tapi pukul 9pm !!!! :D

19 Comments:

RubberGURL said... [Reply to Comments]

ellop peej
bbgs batch bila ek?
Saya pun ex-bb

peej said... [Reply to Comments]

rubbergurl - spm 00

ai said... [Reply to Comments]

Wakakakakakakakakakaka!!!! (eh! pandai lak aku gelakkan kete org :P)

Adoii..mmg nasib la wei. muahahaha..tp mmg giler lawak la mamat kepochi tu. Tukun aku pon pandai buat sate gak. nak2 time jam. Asap dia leh sampai selang 2 kete kat depan tau. Penah sekali tu kat bukit area rawang jem, asap tukun aku berkepok2 kuar sampai org kete kat depan aku turun tengok kot2 asap tu dari kete dia. Skali dia tengok asap datang dari tukun aku. Dah le ms tu aku yg drive! KERAS wei muka aku! KEJUNG tahan kemaluan! kahhhhhhhhhhhh.... SADIS!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

kesiannyaaaa noy.kol 9 baru sampai umah.
tp keta lama mmg byk kenangan kan.x kesah la yg hepi ke sedeh ke malu ke kalo ingat blk kompom utk stok gelak.

peej said... [Reply to Comments]

ai - haha..kelakar ok orang siap tgk ingat kereta dia yg berasap..
tp kereta aku tu pun..siap asap mcm nak sembur nyamuk aedes tu ok..org mesti pandang2..no plate lak JAS..org panggil jabatan alam sekitar..kijam ok..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

huk aluu....
ciannye. citer pasal kereta tukun ni, akak pon pernah rasa pakai kereta tukun ok.
nanti2 akak citer plak.
cam best je imbas2 balek citer2 camni.
:)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

yarabbi...bole imagined camne..dengan jam dengan keter berasap2 bagai..harus la kepochi2 ramai2 pakat tengok je kan...

en_me said... [Reply to Comments]

rajinnyerr melukis tewww.. salamm dr me dikejauhanns

cik syahira said... [Reply to Comments]

as salam.

hi kak peej.
wahh! sangat tukun..
sy pun ada tukun gak.
gigih la sebab byk kenangan.
tp..
tukun ni kadang-kadang cemburu je kalau sy puji-puji kereta lain.
dan dan la dia tak nak start enjin.
eh boleh ke mcm tu?

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

heheh i like this story..kesian noy time tu msti malu gilee hehee

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

hahahaa...storytime psl nonoy ya?
Hahahaa...adalah kelakar.
Sian dia malu kat kawan2..

syieda said... [Reply to Comments]

sedih pun ada.. kelako pun ada..
sama la pija..zaman dolu2 mesti ada pengalaman sadis camni kan?? malu tak yah cakap la.tapi lucky nyer, bukan pija yg lalui.. sian pulak kat noy.. tapi tak per bukan sumer org ada pengalaman camtu..

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

pengalaman!

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

gambar kawan noy tuh memang agak scary..ahahha

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam kak peeja..remember me?dak yg ckp keje takoyaki tu..kite pnh borak skali je kt dlm ym..n u tbe2 ilang ok..xtau npe..mybe internet slow ke ape kn..kite bace ur blog selame ni as a silent reader je..tp tbe2 smlm tdo mimpi kak peeja n nonoy..haha boleh?trus rase nk htr komen..still tertanye2 gak ni cemane leh mimpi both of u..siap ur mom msuk sekali ok..ur dad pon ade tp bkn muke ur dad btol2..cam lelaki lain..adoi..mimpi g umah u tp u xde..tp yg pelik nye leh plak msuk umah u wpun xde org..pastu baru satu kete balik n dlm tu ade ur mom,u n noy..borak2 then nk mtk amik picca dgn u..u noe wat..u masuk bilik then pki tudung ok..boleh cmtu?mimpi tu hbis cmtu je..xde kesudahan..amik gbr pon x..tgu u pki tudung lame sgt kot..=D btw..nice to meet u n noy even dlm mimpi..wah.. =) take care kak peej..kemsalam kt noy n mama kak peej. ~mar_takoyaki~

Deqna said... [Reply to Comments]

aku yer yer ingat ko bakar sate...

tapi apapun cam biasa aku suka hasil lukisan ko tuh..

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

hahaha...opps sorry ter ketawa

bukan ketawakan kereta, tp ketawakan insiden itu ok. cover cover..

sian noy kan.

shasha said... [Reply to Comments]

peej....sorry laaa aku gelak gila2 baca entry ni...ditambah dgn lukisan2 tuh....lagi laaa aku gelak...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha xpe la, kire jassie tu da byk berjasa kat korang. at least ada la kenangan2 dgn beliau.. ahax

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...