Instagram : @peejburhan

x reti2 nak balik~

last friday tgk liza bg email..
cakap malam kita org buat apa..
dah agak..mesti dia ajak lepak..
sebab usually friday night hubby liza main futsal..

tp aku biarkan dulu email liza..
sebab aku masak2 dulu..makan2 dulu..
n tanya noy..if dia nak join..
noy mmg sangap..
tu terus suruh call liza..cakap kita org datang..

mandi2 siap2 semua..around 8ish baru ke rumah dia..
lepak2 sembang2 sakan..
tiba2 perut adalah lapar2..
malas nak keluar makan jauh2..
n adik liza pun ada kat umah..
so kita org just tapau je makanan..
pergi ke ali maju..senang..dekat sahaja..

:: me n liza..sambil tunggu makanan di masak..kita org minum2.. ::

:: noy siap order ice cream goreng ::
:: perisa vanilla chocolate chip..eh kot..ke cookies n cream??aku x sure..sedap la..better dpd nz punya..cuma ice cream cepat cair..nz elok je keras ice cream dia ::
:: siap..2 cheese naan n ayam tandori, nasi lemak n maggi goreng ::

then terus balik..
liza kelam kabut la hidang2..
mmg kelam kabut ok minah ni..bukan main lengkap dia hidang semua..
risau sgt apa2 x cukup..


:: cheese naan n ayam tandori ::

lepas makan..kemas2..basuh2 semua..
bersembang sampai lebam ok..

:: mood adalah santai..penat duduk..baring lak..pastu guling2.. ::
dpd nak balik..x balik2 jugak..
last2 pukul 2.30 am baru reti gerak..haha..
syiok ok..sebab sejuk gila umah dia..atas bukit tu kan..
sepoi2 bahasa je muka ni ditiup2 angin..

:: mood santai katanya..so x kuasa make up..maka muka adalah lebam.. ::
lg pun sian lak nak tgglkan dia...
so bila tau hubby dia dah sampai..
kita orang pun bergerak la ..
seronok la..x sangka sampai boleh berlepak2 kat rumah n bergolek2 bagai..
padahal kenal kat blog je kan..
sampai la jadi rapat..
hope kekal la kan..
jangan nanti bergaduh n buat pesta maki sudah..haha..

ok ta-ta

7 Comments:

hanna said... [Reply to Comments]

sedapla kann plak ice cream goreng tue.. ako ni kan dh mcm fanatik ko dah. asal online jek check blog ko, pastue plak nanti pegi nk rasa rasa makanan ko.. hehe.. thanks peeja kerana sudi berkongsi keindahan makanan itu smua~~~

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

mama tak pernah makan pon ice cream goreng, tak leh bayangkan ice cream kena goreng.....

peej said... [Reply to Comments]

hanna - heheh..thanks..ala cerita biasa2 aje..balik2 makan aje..so itu je la yg boleh cerita pun ;p


marina monroe - ok la..boleh thn..tp xde la sedap termimpi2..nanti kita try yea ma..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

ye la pija, aku pon harap takde la pesta maki2 & carut-mencarut in the future.. ish!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bestnye lepak2 makan2 camtu :)
moga persahabatan kekal hingga bile2... wahh ayat...over kan..heheh

peej said... [Reply to Comments]

liza - kan..sgt takutt..


darling - tau xpe..mmg over..haha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

seronok sebenarnya kan lepak malam2 borak santai2 camtu. mcm2 cerita boleh borak. ohhey mula2 tertunggu2 gmbr megi goreng pastu xde. oh kecewa. ahax :PP

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...