Instagram : @peejburhan

x boleh challenge~

sabtu lepas..after af final..
noy ajak keluar makan..
aku dah ngantuk tahap dewa..
tp di paksa..aku x suke paksa2 ni..
aku x reti nak menolak..
so nak xnak..ikut jugak la pergi makan..
wah x reti menolak katanyer..padahal suke je kan..
eh tp serious..sebenarnye aku mmg ngantuk melampau n xnak ikut..
tp terikut jugak ;p

kami ke kak mah tomyam di kg baru itu..
sebab aku nak merasa tomyam yg di khabarkan sedap menangkap ittew..
di bawah ialah menu dzaza..dia makan nasi bubur..

:: nasi bubur ::
:: telur masin n ikan bilis goreng ::
:: kailan n mushroom masak oyster kot ::


:: aku makan kuey teow tomyam :;

serious aku rasa x boleh lawan langsung tomyam niara ok..
mmg la tomya ni pekat semua..tp sekali hirup aku dah terkejut..
sebab manis nok..mak manis2 ni pantang sikit..
tp dah depan mata...aku makan jugak la bg habis..
tp kuah mmg x hirup la..x sanggup..
bg sesiapa yg suka tomyam sedap pekat likat pedas ..
baik makan tomyam chiang mai kat sri niara..mmg puas hatiii..

oh sebelum nanti ada tanya2..mana niara sampai aku rimas..
so aku bg link tu..ada map..sila check out sendiri..
tp tu entry lama..so map aku pun xde la detail melampau..
janji org paham lite2 sudah..
orang area sini tau la carik kot..kalau korang dpd jauh n x paham map tu..
x dpt aku nak menolong..haha..


:: serious penyakit tutup muka dia x abis2..gilo..noy lg la..dia makan 3-4 sudu je..terus xmo makan ok..dia langsung tekak x leh terima manis..aku ni ok la jugak..boleh adjust2 ;D ::
:: edan ngan psp aje..sebab aku ada game baru..wn PG bg..dia kalau ade game baru..kalau boleh semua dia nak kasi menang..tu yg 24/7 melekat aje ::
::makan..makan..sukeeeeeeeeeeee ::

kucing ini adalah sangat cantik..
bersih aje..kucing kedai ni kot..
tp ekor dia adalah super kelakar n scary ok..
ekor dia mcm panjang2 kontot..gemuk2..
tiba kt pertengahan ekor tu ade ekor lain yg terjuntai...
ekor terjuntai itu bergerak2..dikibas2..tp yg selebihnya tu static aje..
so nampak mcm scary pun ade..haha..mcm ekor kucing lain tp termelekat kat ekor dia..
ok x paham yea..xpe..
aku mmg suke buat teori2 kucing ni..

:: edan makan kuey teow kungfu..kata x berapa nak stone..tgk la tu..makanan dah sampai pun main game lagi ::

oh total ialah rm 35 kot..
quite pricey la aku rasa..
sebab kita org makan kat kerisik ari tu..macam2 lauk..tp baru rm28 sahaja..
tp kalau korang nak rasa jugak..boleh la pergi..
kedai ni betul2 kat simpang empat traffic light..depan uni KL..

9 Comments:

puterikurekure said... [Reply to Comments]

part ekor tu akak tak nampak sangat. sebab cahaya monitor ni kot.

kaler ekor tu gelap sket ek? tapi kucing tu memang comel abis!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

means ekor kucen tu bengkang bengkok camtu yer dek..waaa..misteri..tapi muka dia sangat la manis...

KK said... [Reply to Comments]

alamak peej, tak best ke mkn kat kak mah? aku paling suka moi dia.. tomyam dia manis ko rasa? aku rasa pedas la jugak.. kalau tersedak mau kuar ikut idung..

tp mmg agak mahal sikit.. aku kalau mkn dua org pon mau lebih rm30.. next time aku nak try sri niara pulak lah.. tak pnh g situ lagi..

<< s| teD| yanG GOmuK >> said... [Reply to Comments]

minat kat kucing yg gomuk itu!!!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

game baru apa weyh???????????
aku dah lama tak pegang psp
sibuka kata
haih....kang pegang je langsung dha tak leyh wat apa
stay up men game buleyh
stay up setadi jauh sekali
hahahhaha

Nonoy said... [Reply to Comments]

takmo makan tomyam kat situ dah.. sungguh mengembangkan tekak ku.. manis!
tapi moi buleyh tahan.. saya suka.. :)

peej said... [Reply to Comments]

puterikurekure - a ah..ekor color mcm badan..tp ekor terlebih tu belang mcm skunk..so mmg pelik la rupa dia tu..

tabby - bukan..tp mcm bercabang di tgh2.mcm huruf y..scary..


kk - tah la..x kena tekak aku la..aku rasa lg sedap tomyam chiang mai..cuba kau try kat niara tu..mmg mcm nak tersedak je pekat dia..pastu bibir terasa tebal je bila makan..me loike


tedi - rasanya kedai punya..sebab tu bersih n sihat aje..


lilred - ntah la weyh..aku pun x check..main transfer aje..tp yg edan tgh layan ialah dragon ball..


noy - kan..x kena tekak..tp bubur not bad la..lauk2 sedap..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

kailan goreng oyster tu sangat matoppp tau.

nasaoji said... [Reply to Comments]

suker crik tom yam2 yg besh2....sodap2...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...