Instagram : @peejburhan

terlajak perut..sendiri jawab~

on moday ke krisik..
dah orang ajak..aku ikut aje..hihih..
noy lapar melampau..aku mula2 malas..
tp bila pikir2 balik..rugi x ikut..so ok aje..

:: tgk la tu..muka x coverline suka dpt makanan...yg edan lak muka tension aku amik pic ke apa..entah la ::
:: tomyam ayam - sambal belacan timun ::
:: daging masak petai ..kami ialah gila petai..berhari2 makan petaiiii ajo ::
:: muka adalah gembira jugak..nak makan ::

oh jangan tertipu ngan nasik itu..aku x makan byk tu..
sebelum aku menyesal dikemudian hari..
cepat2 aku masukkan half ke pinggan edan..
mmg la boleh je abiskan..tp nanti mesti menyesal..so baik xyah kan..
bak kata pepatah..terlajak perahu boleh diundur..
terlajak makan??..makan ngan perut kau terlajak kedepan..siap lipat2 bagai..haha..
so sendiri ingat la kan..

:: motif amik pic mcm ni sebab nak tunjuk cincin..oh gambar proper nanti aku snap..dulu dah snap..sekali budak ni buat blur..main save aje..so xde..nanti2 la yek ::
:: ayam masak kunyit..x best sgt...mcm termasin aje ::
:: telur dadar ::
:: kailan ikan masin ::

total berapa aku x ingat la..
asyik lupa aje la..
lepas2 ni aku kena bawak note book la catit apa patut..
so boleh la aku update ngan lebih manntoooopppp..

ok la..aku dah xleh pikir sgt ni..
tu yg melalut je ni..
oh..btw, layout belum siap..nanti2 la aku settlekan..
ok ta-ta..

13 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

semua pun sedap2 *sangat lapor pasal tak sempat bekpas*

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

peribahasa terlajak perut ke depan ko tu memang best.. hahahahahahaha!

shasha said... [Reply to Comments]

tuh kena register peribahasa baru tuh...heheheh

cik nana~ said... [Reply to Comments]

peej...teruskan usahamu berdiet! chaiyokkkkkkkk

ai said... [Reply to Comments]

pija yg dah terlajak pewot, td aku gi carik la tmpt mkn kt danau kota yg kau penah makan sambal jering ngan mama kau tu. Ntah betul ntah tidak le tmpt yg aku gi tadi. Nama dia restoren Ketumbar. Sebelah Spital danau Kota tu. Betoi ke tu Peej? Sbb aku tgk meja dia lain lak dari gmbr kau aritu..kahhhhhh..tp sib baik la sedap nk mampos lemak cili api daging dia. Bikin jubo aku tembus!!!!

mrs hafiidz nadia said... [Reply to Comments]

peej,saya dah pegi restoran arab yang awak selalu makan tu.wooo best tu,saya suka hummus meat dia.ni kerisik kat mana?jangan marah ha,tak ingat atau terlepas pandang entri tempat kerisik ni kat ne.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

2 bulan lg farah......2 bulan lg!!!!!
tak pe peeja..... takpe....
(tetibe aku emo...apehal?)

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

salam kenal ...
Suka your blog plus your sis blog ...
Tapi paling best ur mum nya blog...
:P...
So leh tak tukar2 link ...
Thanks...

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - sedapp


liza - haha..tiba2 dtg idea tu..


shasha - peribahasa merepek adalah..


cik nana - kita cuba..kita cuba.. ;p


ai - hospital..salah kot.yg aku pergi tu sebelah masjid...tp xpe la.kau kata sedap..kira ok la kan..xde la menyesal ke apa kan..


hafiidz nadia - sedappp kan...semalam pun makan kat sana..;p krisik ni kat belakang JJ au2..rasanya mmg x pernah buat map..


lilred - haha..emo tgk makanan kah??xpe..2 bulan x lama tu..pejam celik je..ewahh cakap je aku ni kan..kalau aku kat sana..harus pengsan terus..


cybermummy - oh thanks sebab sudi baca blog merepek ini..

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi peej
first time here
nak tanya sikit. Berapa makeup noy tu? You ade info dia tak? rambut dia tantikkk!

Diva PariTs said... [Reply to Comments]

nyah, muka uols kecik kenapa? mak pon nak diet lah mcm ni! tskk.

peej said... [Reply to Comments]

anon - refer latest entry


diva parits - kecikkah??masih besar periuk nok..mak diet lite2 ajo..kadang2 bedal jugak segala.. ;p

nasaoji said... [Reply to Comments]

badan2 cumei cam kito ni, klu terlajak makn/ikut napsu mkn, peh tu, harus nyesal lak kan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...