Instagram : @peejburhan

ss2, pj..~

lepas gerak..masing2 adalah lapar..
dah alang2 kat area tu..so baik makan sana aje..
sebab nak dtg tu malas..so harus la pergi kan..
mula2 berpikir nak ke hartamas ke ss2..
decide pergi ss2 aje..
sebab kalau ke hartamas..nanti byk lak nak makan kan..
hartamas tu menarik sgt makanan2 dia..

so ke ss2,pj...
pergi kat gerai2 kat balai polis itu..
oh jgn tanya aku map..
aku ingat2 lupa la area tu..so x reti aku nak buat landmark ke apa..
hari tu pergi pun main.."kita cuba..kita cuba"..

pergi sana x sanggup tu 1 la..
ade 2 gerai ni..dorang ni mcm x berbaik..kira musuh gak la..
so if kau duduk aje..kau akan diserang..
2 dpd kedai A..2 org dpd kedai B
sumpah pressure n pening ok..
mmg la aku mmg rasa nak makan pan mee..
tp aku nak jugak tgk2 menu2..mana tau nak bertukar selera ke apa..
tp bila dah 4 org keliling kau n mekak2..mmg pressure dan rimas..
so order pan mee ajo..


:: pan mee yg lazatttttttttt... ::

tp xpe..mmg sedap melampau pun..so xde la menyosal ke apa.. ;D
cuma bila kau duduk2..n xde orang mekak kiri kanan kau..
pastu kau terbaca menu2 lain..
terus mcm menelan air liur sambil berkata, "ish mcm sedap je..nak rasa tu"
tp apa boleh buat..pan mee aje la..

:: edan order ni..spicy chicken rice..xde la sedap..biasa aje..boleh la makan ::

ni main order aje..
sebab dah og tu sebut byk kali..n serabut..
maka..order je la apa dia sebut tu..haha..
pressure weyh..tp nasib makanan kau sedap okies..

:: seperti biasa..noy x sabar..terus makan...edan tgh mengenang nasib diri kot..sebab kena serang tadi..haha ::
:: sekali sekala tukar selera..syiok ::

oh berderet je blog aku makan2 ni..
diet hapanyer kalau makan begini..
kan aku cakap..aku xde la diet melampau2..sampai x makan2..
aku makan aje..cuma kalau order2 semua tu..
aku usually makan half aje..
samada awal2 auku dah bg edan..
or later baru bg edan..
sebab dah berapa minggu ni makan lite2..tahan2..
kadang2 makan half..dah rasa perut penuh..
tp kadang2..kesedapan melampau..aku bedal gak sampai licin... ; D


:: aku x paham sgt motif dorang amik2 pic ni..tp tepek aje la ::

oh satu lg..
aku mmg konon2 diet..
tp aku buat ikut suka aje..
so x payah la korang gigih2 hantar aku email produk2 nak kurus bagai ok..
herbalife la.ini la..itu la..
alahai..aku ni nak berdiet dah berzaman..
segala produk aku dah try..mmg berkesan..
tp aku ni selalu hangat taik ayam ajo...
selalu nanti x abis pun aku guna..
kan ke membazir itu..
so cukup2 la aku membazir aje..
so kali ni if konon nak diet...aku usaha sendiri aje..okay??

ok ta-ta

10 Comments:

sweetheart said... [Reply to Comments]

klu belah utara ni
slalu jd cen2 adalah
kat padang kota
seriyes tertekan
sampai lain yg nk mkn lain yg kita order tensi ok

darling8tabby said... [Reply to Comments]

pan mee tu nampak sedap. tak pernah try lagi..shud try la nanti..

diet? akak skrang tak koser dah la..makan..tetap makan.but cam adik la..makan 1/2 jer..

Inaz said... [Reply to Comments]

ohh gue tau di mana gerai ini. Kalau nak sedap, belah kiri sekali ada gerai nasi goreng cina & kuey tiao sedap melampau. Tapi dorang memang slalu gadoh tiap2 hari pun sama. Ada sekali aku gi makan situ, siap baling pinggan mangkuk lagi!

Lagi satu, nasi ayam belah kanan hujung memang power.

Hehe ko tak diet pun dah nampak kurus beb! Good for u :)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahhahah kannnnnnnnnnnnn
aku pon diet dah berzaman...segala produk dah layan
tp kurus nye kejap je
haih! apa la nasib... hahhahahha
godaan makanan adelah lebih kuat :P

Anonymous. said... [Reply to Comments]

huihhhh sedapnyaaaa nampak pan mee tuuuu! terliur sayaaaa!

ai said... [Reply to Comments]

MMG SEDAP AKU TGK PAN MEE KAU TU. NAK NAK PULAK DIA TEPEK CENDAWAN..ALOHAIIIII

linn said... [Reply to Comments]

btol...btol. diet2 ni toksah guna produk2 tu semua.

Anonymous said... [Reply to Comments]

isshhhh pan mee tu halal ker...kita umat islam kena pilih makanan yg halal...kalu aku ni was2 nak makan mee cina wantan mee pon ada org bagi tahu guna minyak babi

peej said... [Reply to Comments]

sweetheart - tertekan kan..nak order pun payah je..


darling - mmg penat..esp if xde perubahan...


inaz - thanks for the info..tu la ari tu pun teruk siap kutuk2 la apa la..haha gilo..mmg x la kot aku kurus..


lilred - makanan sedap sgt...senang kasi gastric bypass la..muahahaha


anonymous. - sedappp..me loike..


ai - sedap..sekali sekala tukar selera..


lin - produk mmg la membantu..aku je x kuasa..


anon - apa2 aje..tekak aku makan aje..kalau kau rasa xleh telan..terpulang kat kau la..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ahaha susah ni kalau nk makan kena serang dulu :P tp dgr ko crite, mcm gile sengit persaingan gerai2 tu. oo kite tau kot mn tmpt tu, tp xpernah pergi mkn.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...