Instagram : @peejburhan

program lari~

oh masa pergi JJ tu..sempat membeli sport shoes..sukeeee...
aku beli yg murah2 aje..xde nak hebat2 bagai..aku bukan atlet negara..
so tgk kat bata ade jual kasut power rm50..so terus amik..

:: kasut i warna pink lg u..sikit punya ayu.. ::

ramai la ajak aku berjogging2 ni..
aku ni mana la ada kasut2 ni weyh..x pernah aku jogging2 ni..
sebab selalu aku brisk walk aje..
brisk walk pakai selipar jepun aje..boleh??haha
n dulu zaman rajin sikit berjogging..aku pakai kasut ayol..boleh??
besar melampau weyh..dah rupa ronald mc donald dah..
hasilnya..x boleh jog pun..berjalan aje..
abis mcm mana nak berlari kalau kasut besar..tertinggal kasut..kah kah..

:: rasa2 aku jog pakai kasut pink..ada x yg terpikat?? *larikssssssssss* ::

selalu aku ajak noy jogging..dia xnak...
ye la..dia nak buat apa pun..sebab dia mmg kurus kan..
tp tah apa angin dtg..dia kata dia nak jogging..
dia nak fit...plus dia adelah gelabah bila berat dia naik..
naik berapa?? 46kg aje noksssss...dpd 43kg..
dah gelabah kambing...Ya Allah..aku kalau dpt berat 46kg..
aku kenduri 3 hari 3 malam weyhhh...
silap2 kalau timbang..kaki aku je dah 46 kg kot..haihhhhhhhhhhh...apelah nasib..

so plan2 la..ahad pagi pukul 7am nak berjogging..
noy siap keluarkan kasut semua..
edan pun siap bawak seluar n kasut bagai..
tp hampeh weyh..pagi xleh bgn..haha..
ye la..dah kata tido around 4ish am..layan dvd..
ada masa nak bgn kul 7am..xdo makno..

so petang pulak..konon nak jogging..
tgk pukul 5pm pun panas melampau lg..oh x sanggup..
sekali liza lak call..ajak lepak..
aku terus kata ok..haha..bengang aje noy..
ye la..kata nak jogging kan...
so jogging ke mana..kasut ke mana..
kita berlepakan sudah..

tp aku tiba lewat sikit la..
sebab nak mandi bagai2..
around 5ish baru la jumpa dorang..

:: liza n kak zue ::
:: patut la berat kau naik noy..rambut pun mau makan ::
:: ok noy..apesal lengan kau mcm besar kat sini..(haha saje je dengki n nak menakutkan kau ::

oh seronok je lepak ngan dorang ini..
tp mesti lg best if farah ada sama..n tina sekali..
bila mau full ni??
suka nak meriah2..

ingat lg masa noy kat kuwait..
aku kan kesepian aje..dah la jonet kat kluang..
yg noy asyik la suruh aku keluar ngan liza...
aku xnak..sebab serious weyh..masa jumpa liza dulu..
dia x byk cakap..dia asyik gelakkkkk aje..
kau cakap la apa pun..dia jadi tukang gelak aje..
kira mmg xde komunikasi 2 hala langsung..
bila ingat balik kelakar pun ada..
so aku cakap la kat noy..mcm mana nak jumpa..
nanti aku sorang2 cerita..dia gelak2..apakah..
tp sekarang tidak lagi ok..liza dah pandai bersembang2..
adalah sangat seronok...mulut dia boleh thn jugak la..bg kita orang pulak gelak2..

same thing ngan kak zue..
mula2 mcm x boleh click je..x tau nak sembang apa semua..
dia pun senyap aje...sekarang ok aje..
cuma kak zue ni kadang2 mcm ada dalam dunia dia sendiri..
aku x paham dia cerita apa..tiba2 gelak..
pastu x pasal aku pun gelak sebab tgk dia gelak..oh sewel..
sama la ngan farah..n tina jugak...
kira kalau lepak tu..mmg riuh aje tempat itu..

tp kesewelan n perangai sorang2 ni la yg buatkan aku looking forward for next session..
sgt best ok ngan perangai sorang2..
so bila amati n pikir2 balik..
aku sorang je la yg sopan lg bertata susila tinggi dlm group ini..
so mmg seswaiii gitu...group yg bermacam perangai..hmmmm
sopan ke?? *larikssssssssssssssssssssssssssss*

22 Comments:

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

mana jogging di pagi ahad?

Ceera said... [Reply to Comments]

ha a noy, ko dah besar... gi jogging cepat..

=P

Tina Najib said... [Reply to Comments]

hoihh..

aku dah balik umah aku.. so boleh la melepaks..plus mikhail dh ada his carseat, boleh aku bawak dia melepak sama, kakakaka...

jom jom jom..
jom lepak lepak.. [
ala-ala lagu jom heboh gitu..]

Tina Najib said... [Reply to Comments]

ohh,

nak joging pun okk.. sambil tolak mikhail dlm stroller, ehehehe..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

eh jom la brisk walk weii!!

Tijah said... [Reply to Comments]

wuiiiii!!! gegirlnyer kasut ko!
*tijah tetiba pitam sambel nugget masih ada didlm mulut...

missy f said... [Reply to Comments]

hehehe.briskwalk on sunday please!! pastu kalau i ada,sure lepas tu gi oldtaste.so baik je takyah jog.makan lagi best ;) hahahah.penghasut betui!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

selamat berjoging okeh!
:)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

pink u olss...cun!

selamat berjogging nah..akak pun patut2nye jogging gak dah ni...

Tina Najib said... [Reply to Comments]

farah,

brkfast on sunday?
saya setuju sepenuh-penuhnya!

:D

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahhaha sama je mcm aku...
kunun nak jogging
end up g makan!
apakah?

rindu mamak weyh!!!
pg2 makan roti canai garing
owh lazatnye

Mme Doole said... [Reply to Comments]

lemak aku mmg tak lut dengan jogging2 ni babe *matilerr lemak bebal!* tapi masa aku frust ngan ex aku dulu aku join kickboxing kat hartamas.. kulussss ok! sampai mak aku ingat aku sakit ke apa. hehe. ko kena cari exercise yg sesuai ngan ur type of body, barulah berkesan. cuba ko google2 .. mesti ada. good luck bebeh!

Nonoy said... [Reply to Comments]

mana ada besar.. tu gamba buat cuak je.. mak slim lagi okayyy!!

Zuraida said... [Reply to Comments]

uih....kalau aku sewel....kita sama je serupa!!!hahahaha!!!sebab ko pun gelak jugak...

aku join lepas ko dah abis jogging la. tak larat la nak bangun awal hari ahad....

*wink wink*

Ted Baker said... [Reply to Comments]

aku baru beli raket badminton. hehe. kawan aku ajak main.

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Aku tak suka jogging kat malaysia ok *ada bunyik berlagak tak? Hahahahaha!*

Tapi mmg, aku tak suka jogging, adik aku yang keding tu selalu je menggelabah bila badan naik 1kg..menyampah tau! Aku ni, naek 20kg semenjak umur dia pon tak der kecoh ponnnnnnn (haha mmg lah, mak gajah ni)

peej said... [Reply to Comments]

spirit fingers - jogging ngan bantal nok..


ceera - haha..kalau noy besar..aku ni apa la pulak kan..


tina - eh kau ni gila apa??tiba2 nyanyi2 jom heboh pulak..mana boleh bawak anak kau nok..anak kau tu putera lindungan bulan..ala2 xleh kena panas..sian dia nanti..


liza - bila tu..??aku mmg ada je kat sini..aku x kuasa nak travel jauh2 la..setiawangsa sudah..


tijah - haha..cilakak..gegirl katanyer..aku pun konpius apesal aku feeling gegirl terlebih n mengambik kasut berwarna pink..cho cweet...ish getik..sile lempang aku plzz..


missy f- korang mmg keji ok..x membantu tau..dah la lepak oldtaste aku telan2 air liur n kuat kan semangat je tgk korang order nasi lemak bagai...pengsan ok..


kurekure - ye selamat..tp sampai ke hari ni kasut tu masih selamat terletak belum digunakan..haha..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - jogging ni best kalau ada geng..if sorang2 mmg x jalan la..segan la hai..


tina - kau bab makan laju je setuju kan..


lilred - alaa..sama la..aku selalu mcm tu..tp kali ni aku cuba untuk kuat semangat sikit..x semangat sgt..lite2 pun jadi la kan..


mme doole - mcm mana aku nak tau apa yg sesuai..google yeh?? tp aku ni x kuasa la berkelas2 bagai..yg kena keluar duit ni..cukup2 la sepanjang hayat menghabiskan duit nak mengurus aje..kurus nye idak.. ;p
so kita guna cara tradisional gitu..


noy - kau sure ke kau slim noy??gendut je aku tgk..larikssssssss


zue - aku gelak sbb kau gelak ok..hmm..sewel la jugak tu kan..
kak zue xpe la..kaka zue join gym..aku ni bukan org ado2..so jogging free sudeyh..haha..matiklaha ayat mcm nak kena lempang..


ted baker - aku x reti weyh sukan2 ni..silap2 bukan pukul shuttlecock..aku pukul angin je memanjang..


alia - tau xpe..sama la noy..konon nak gemuk la apa la..baru naik 46 dah kecoh..kau ingat aku suka jogging ke..tp no choice la..kang aku diet makan aje..tiba2 la terkurus..kan x pasal lemak2 gelebeh..takoot..
masalahnye..kurus ke nyah???

nasaoji said... [Reply to Comments]

beshh ooo joging2 ni...tp, aku pun maleh joging..skali joging cam perak jer..;p

shasha said... [Reply to Comments]

jogging?..hehehhe...aku jogging atas katil je la peej...pemaleh sungguh kan..

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

ko lari setempat jerlah sonang cite..hahahahah...

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

ko lari setempat jerlah sonang cite..hahahahah...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...