Instagram : @peejburhan

malam majlis tu..
aku dapat makan around 1ish am..
lapar gila weyh..so harus makan over sikit..
tp x dpt merasa semua lauk..
aku dpt rasa masak lemak ayam n sambal udang petai..lazatt..
lain2 x merasa..tu yg terliur je tgk makanan kat blog farah n kak zue.. ;p~~~

sambil makan..
sempat snap pic cake ni..
ni kawan2 noy from kuwait airways bg..
x sempat amik pic full la..ini je dpt..heheh..

:: x rasa pun lg cake ni..nanti nak rasa la.. ada lg kot ::

malam tu aku tido bilik mama n papa..
katanya lain2 semua penuh kan..
umah aku bukan la besar..
sembang2 semua..
by the time tido around 6ish kot...
god aku x tau la apa kena..tp mmg x selesa la..
nak kata sebab tido lantai..x logic jugak..sebab aku mmg selalu je tido lantai ni..
maybe penat melampau2 kot.
aku tgk org lain elok je tido..
yg aku perasan..aku mcm meracau2..
badan rasa panas je..bukan panas demam tu..tp x selesa la..

around 7..aku bgn..masuk toilet..aku lap2 badan ngan air sejuk..rasa la lega sikit..
then tido balik..tp still x selesa la..sakit badan semua cukup..rasa nak tido tilam..tp semua penuh..
so aku decide untuk mandi..
aku ni jenis x reti mandi air sejuk..mesti nak pakai heater..
tp pagi tu..x thn sgt..terus mandi air kolah ok..sejuk betul punya..
br rasa lega..n boleh tido..
terjaga around 12pm mcm tu..
semua org kampung dah balik..so xde la jumpa ke apa..

later2..operasi bukak2 hantaran...

::rumah masih di condition yg sama..x berkemas..later2 aje..sebab penat masih x hilang.. ::
:: keluarkan buah..mau hidang ::
:: bunga2 kat sirih junjung kembang mekar..so cantik..sukee.. so snap lagi ::
:: oh aku lupa nak snap dekat2..lawa kan pinang, gambir n kapur tu..mak edan buat sendiri ok..lawa gila..kerja halus betul..x sanggup weyh ::
:: masih keluarkan buah n chocolate ::
:: bukak kain ela merak itu.. ::
:: minah gilo yg feeling merak..ok x merak sgt la..nampak mcm swan pulak kan ::
mama tertido kat kerusi..
sian dia..penat sgt kot..
dia bukan sihat kan..mcm2 kerja kena buat..
tu yg letih aje..
letih2 jugak la kan..tp mami jarum weyh..
tido pun xnak tinggal semua tu..
mcm cerita bujang lapok...mak jeton memakai cincin gedabak..

mak sapa la ni..
tu cincin kawan dia tu..aunty sue..batu lapis lazuli..
besar gile weyh..haha..
mama try2...siap tertido ngan tu..
bila bgn siap bisik2 kat aku..dia asyik teringat batu tu..haha.


::noy testing kasut n handbag..::

akhirnya dpt pakai..
ye la..dah berapa lama beli kot..
cadang kan nak tunang last december..
dah mama sakit..tu yg heret sampai ke may..
lama menunggu nak pakai tu..
tu yg bukak je terus sarung2..

:: mood adalah santai ::
::sehati sejiwa..tido pun sama2.. ::

xde makna la..sebenarnye masih2 pemalas nak bgn amik bantal..
dpd berebut2 bantal..terus tertido dua-dua..
penat betul..x sedar aku snap pun..

:: ni kerja ber sms je la..dlm ngantuk2 penat tu..sms jugak..masa nak snap..dia sedar pulak.. ::

petang tu mmg xde buat apa la..
malam tu la baru operasi kemas2..
edan dtg..n ayun n kak siti pun dtg tolong kemas lagi..
bagus..kalau x rasa nak pitam jugak la memikirkan nak angkat2 perabut semua..

:: alihkan..nampak je kecik..tp berat melampau ok benda itu.. ::
:: budak ni ceria lebih..apa kena tah..vacuum pun nak ceria2 ::
:: ayol lak sambung vacuum..aku tgh bentang carpet.. ::
:: ceria je kenit ni ..sampai gegar2 ::
:: PG n zidane ...ayun n danial ::

seronok aje..
budak2 ni dpd takut2 je ngan kita orang..sekarang dah bukan main rapat..
me loike..harus ok..
kebarangkalian untuk budak2 kecik suka aku adalah sikit ok..
so budak2 kecik..n comel lak tu..suke aku..harus lah gembira kan..
cuma aku masih keras ..x reti layan..xpe..lama2 nanti ok la tu..

oh itu pun x kemas abis..
sebab pelamin x bukak lagi..
so sofa n coffee table masih kat luar..
yg tu on monday baru kemas abis..

ok tu je..ta-ta

11 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

mmg penat gilos la wei..haih..aku tangok pon tau..

CT NORAMIZA said... [Reply to Comments]

adoi la, ai tgk dlm gambaq pun blh rasa kepenatan tu, sapa yg penah buat kenduri kat umah ja yg tau mcm mana perasaan penat tu, lepas ni rehat ok peej :)

I_Hate_Lolipop said... [Reply to Comments]

thanks God u don't bite!

ehem..perkara biasa,buah-buahan adalah penting selepas selesai majlis.harus dibahagi sama rata.Teringat kawen my bro.

shasha said... [Reply to Comments]

hhehehe..dah penah melalui semua ni peej..dan aku faham sungguh perasaan kau...

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

oh i know the feeling. walaupun majlis bertunang, penatnya sama aje mcm majlis kahwin..

PixiePwincess said... [Reply to Comments]

Hi Peej,

its my first time here. :)

neway mmg cantik sangat2 sirih junjung tu. bunga pun stok yang gred A, bloom besar2 kan. sukaaa. cantek!

and I love Noy's shoes and bag tooooo. trendy in tan. cantek lah semua2nya!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

akak tengok pun terasa penat dek..ni mau makan minggu nak abes penat dia kan..

batu cincin tu cantek..suka jugak!

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

walaupun tidur ku tidak ubah seperti udang kena bakar, tetapi tahik lalat ku tetap menjadi pujaan hatiku.
Tijah! ko ada ke?huahaahahaaa

peej said... [Reply to Comments]

ai - mmg penat melampau..


ct - mmg penat terlampau..tp sekarang dah ok dah..


lolipop - tu la..sebab if simpan lama2 pun bukan boleh thn kan..so berlebih2 tu bg la kan..


shasha - haih..apa la nasib kan..


liza - tu la..kawin confirm buat luar la..x sanggup weyh..


pixiepwincess - hye..yeah.cantik sgt bunga tu..later kita org buat bouquet..tp lupa nak snap..yup..shoes n handbag adalah sgt lawa jugak..


darling8tabby - dah ok kot..dah hilang penat..cuma kemalasan aje..rasa nak tido aje..haha


spirit fingers - taik lalat kau siapa boleh lawan..haha

Deqna said... [Reply to Comments]

memang berbaloi pun penat kata kenduri tunang pun dah macam kendui kawen kan...

nasaoji said... [Reply to Comments]

adat le, peh kenduri, harus rehat dulu, peh tu, bru kene kemas2 lak...

time bukak2 hantaran tu, syok je perasaan..;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...