Instagram : @peejburhan

melayan rambut~

lepas je breakfast tu..
kami pergi salon..sebab dorang nak buat rambut semua..
aku ingat mmg xnak ikut..
kan aku cakap nak update marathon la apa la..
tp noy kejut jugak ..suruh ikut..

sebabnya ayol balik melaka amik tunang dia..naik kembara..
so we r left with kancil..kan manual..
so noy x reti nak bawak..ok xde la x reti..tp dah lama x bawak..so takut2..
so suruh la aku yg drive..
so dah alang2 ikut..aku buat la treatment sekali..
ye la..xkan nak melangok ajo kan..lama kot...
plus kata rambut color2..dpd nampak keras n rosak..
kasi treatment la kan..


:: dzaza buat highlight...noy n p.g buat hair relaxing ..baju hitam ilah shampoo girl..cerita di bawah..::
:: pasangan yg basuh rambut pun sama2..gedik ::

:: serious time ni aku dah ngantuk gila..ye la..x cukup tido..tido 4 jam je kot..dah la badan penat2 aje..aku siap tersengguk kat situ..nasib x jadi apa..kalau x ada terbakar kepala langgar apa2..ye aku imaginasi tggi..suka bayang kena besi pemanas maka kepala berlubang la apa la.. ::
:: dah tersengguk dah terkejut..baru la reti celik mata tu..sebab takottt..tiba2 nampak dzaza nak snap...terus pose.. ;p ::

:: dzaza adalah rajin berjalan2 nak snap sana sini..selamba aje..aku ni penyegan..amik camera n snap pun cover2.. ;p ::


aku suka budak ni blow..dia blow curl lawa...
lawa la untuk category shampoo boy gitu..
kalau dorang punya professional yg blow of coz la lagi meletop..
kenapa aku cakap mcm ni..kalau ada sorang lg..shampoo girl tu blow..yg baju hitam atas td..
dah la x jadi sgt..sebab tu dia pass kat budak ni..
satu lg..ada la 5 kali kot aku rasa kepala aku nak terbakar mcm keluar api..haha..
stock dia tuju kt 1 area je..panasssssssssssssss nok..
berapa kali aku tarik kepala aku...siap tahan2 ngan tangan okies..

budak itu : panas hoh?? *pelat cina*
me : a ah..haha..

cea siap gelak2 aku..
padahal dalam hati macam, panas kau tanya..
rasa mcm nak amik hair drier tu..kasi hulur kat muka..sambil cakap, " panas hoh??"
tp xde la aku buat mcm tu kan..n xde la marah pun..
sebab dia shampoo n urut2 sedap ajo..
cuma maybe dia x berapa reti blow kot..
'blow'???*otak pikr jauh* larikssssssssssssssss.....

:: noy masih dlm proses..org lain dah siap ::




:: tgk la macam mana dorang cam whoring tu..terlentok2 kepala ngan rambut baru..hohoh.. ::


:: haruslah aku pun nak jugak kan..mana boleh dorang aje.. rambut mak siap remos ok.. ::

:: haha..itu la seluar rempit aku..gila senteng kan..apa2 aje..aku ok aje..lantakkkkk..n mengapakah aku nampak ketot semacam ni..kau ni x reti amik pic la noy ..cea salahkan orang..sah mmg ketot lg lebar..::

:: pose2 ngan rambut baru.. ;p ::

oh here r the prices untuk rambut2..

noy & p.g : hair relaxing - rm220..

hair relaxing ni mcm straighten rambut la..
tp bukang rebonding..rebonding mcm kejung n betul2 lurus kan..
melekat je rambut kat muka..
hair relaxing mcm nampak natural sikit la..
nampak straight..tp masih ada volume2 sikit...
itu je beza dia..

dzaza : highlight - rm70

dia amik warna merah..sebab tu mahal sikit..
dia color setonpok aje..pastu cover2 ngan rambut hitam..so nampak belang2..nice..
sesuai la ngan dia yg berjiwa rock2 itu..
aku suka aje..tp if zaman aku kecik2 la..kira cool abis la siap piercing2 semua.. ;p
dah tua2 ni..mak skerr ala2 vogue..vogue ker??

me : hair treatment - rm85

dia ada yg rm50 punya..dia kata biasa punya..
aku amik yg rm 85..pakai brand schwarzkopf...ok la kan..
ada yg lg mahal..rm138..pakai apa tah..tp kuasa aku nak mahal2..
rm 85 sudahh...

so apa2 pun sangat puas hati..
aku suka je pergi salon itu..sebab mereka2 sangat baik n friendly n x banyak komen.. ;)
salon adalah di syeksen 2, wangsa maju..nama salon upshot..
sederet ngan 7-e..salon dia yg first sekali..

ok ta-ta

8 Comments:

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

eh!camera kte same la...;)

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hamik situ.................sikit punya tinggi ko punya jambul!!! dah boleyh buat payung dah... hahahhah lariiiiiiiiiiiii

weyh...rambut aku sini rusak gilo.... rugi ajo bela panjang2....last last semua jadik mcm padi (read: bercabang yg dewa punya teruk...satu rambut leh cabang 4-5 bahagian...dah mcm padi!!)

aku adelah tensi!!!! sini nak gunting ajo 30pound... agak2 aku nak buat bende ni semua???? harus mak pokai!!!

maka, aku adelah penternak padi yg berjaya ye... hehehhe

ai said... [Reply to Comments]

cantek rambut jambol kau tu...

'panas hoh' :P

FIERA said... [Reply to Comments]

kak peeja, hair relaxing tu die tahan untuk baper lame erk?? fiera tak suke nak reborn, t nampak rambut macam basah kuyup jer...

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...bulan depan me plan nak color rambut...ahaks..takde motif nak citer kat sini...tah apa2 aku ni,.

Ceera said... [Reply to Comments]

aku tak cuba lagi relaxing tu.. tapi mahal jugak kan.. tercekik nak bayor.. huhu

benda baru ye dakkk.. ke tempat korang pergi tu memang mahal?

nasaoji said... [Reply to Comments]

suker tgk rambut2 highlight nih...aku nyer, dah faded dah....nak wat..tnggu lik kg..muroh ckkiitt....hehehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...