Instagram : @peejburhan

ke oldtaste lagi~

last thursday lepak ngan liza..
since dah ok ni..dah ade je topic nak sembang..
so lepak ngan liza sahaja pun ok aje..
pergi sana around 5ish pm...
sembang2 n order ini..

:: fries ::
:: chicken wings ::

later tina join bersama mikhail..
sampai je kenit tu lapar..
so bg minum susu..

:: stone je muka dia ::

sampai je tina nak order..
so amik la menu..
siap confuse2 nak order apa..

tina : weooww..ade chicken wings..
liza : td kita org order tu...
tina : sedap x??
me : mcm ayam kau goreng kat rumah
tina : ok ke x??
me : mcm ayam kau goreng kat rumah..
tina : kira garam kunyit je la..
me : mcm ayam kau goreng kat rumah..

haha..mcm cilakak je jawapan aku..
tp ye la..mcm ayam goreng kat rumah aje..dah la 2 ketul ajo..
masa hantar tu..aku pandang liza..liza pandang aku..
ye la..kot ye pun bg la 3 ketul kan..keji..

:: liza yg ceria2 ::
:: cili padi fried rice ...ok not bad..sedap jugak..tp sambal itu x makan la..manis sedikit.. ::
:: ni cantonese kuey teow kot..lupe lak..ok not bad..tawar sedikit..tp if makan ngan cili padi kicap tu sedap aje ::
:: sangat expert ok liza..sambil dukung sambil cakap hp lagi.. ::

elok je mikhail tido situ x meragam langsung..
empuk kot liza..haha
budak kecik suke empuk2 kan...
tp dah besar kau xnak empuk..kau nak yg kurus??motif??
wah tetibe emosi..gilo apo kan..

:: half boiled egg on toast...katanya sedap..aku x rasa..so aku x tau ::
:: me n tina..kami adalah comot..lantak.. ::
liza gerak awal sikit...
sebab dia pergi umah in laws dia..
tinggal la aku ngan tina aje..
boleh lak berduyun2 je jejaka2 kacak datang...
aku ngan tina dah juling2 tgk...
dah la ketara.bila org pandang2...dah dua2 x tau nak coverline..
tina pun over ok..tgk sampai tertoleh2 kepala..

me : hoih...sedar sikit..ada stroller depan kau..aku xpe.. ;)
tina : a ah kan..ye la...

tgh sembang2..tiba2 tah apa kena..
aku sedar aku sembang ngan tina sambil terlentok2..

me : e eh..yg aku lentok2 ni apa kena..gile ke..
tina : hahahahaha..tah kau...
me : x boleh focus ok..asyik terpandang aje..
tina : kan..eh..ni stroller anak sapa ni letak depan aku ni..
me : haha..kurang ajar ok..
tina : tiba2 x mengaku kan...
me : tiba2 makin lama makin jauh je stroller..konon single la..haha..

sangat bodoh ok..
tp mmg seronok la cuci mata..
ramai lak orang kat oldtaste ari tu..
gerak tah pukul berapa la..
mikhail pun elok tido..
tp bila alihkan kat carseat je dia rengek..
so sementara tu teman la tina susukan dia lagi..

:: ibu gigih..dlm kereta pun sempattttttt ::

bg sikit aje..elok dia senyap..
lebih sambung umah la.
pastu baru la masing2 reti nak balik..
oh sungguh seronok..mari la lepak selalu2 lagi..

9 Comments:

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Comel nyer cara Liza dukung anak tina tuh... dah boleh lah jadi Mum...

peej said... [Reply to Comments]

marina monroe - amboi..getiknya nama..geleman acik menaip nama ni tau..monroe la sgt..haha..
tu la kan..terel je liza dukung baby..relax aje dia..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Aie apahal kao geli geleman, nama nick name gua... suko hati gua loh!!

Hussein said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Tina Najib said... [Reply to Comments]

peej - byk kan lelaki cute? ohh sorga! hahaha... gila la..

aunty nani - nama adalah gedik okk, hehehe.. but i love u anyway! muahxxx..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ha-ah ye...kede tul secotet 2 ketul chicken wings kan..tak kenyang..gegege

cuci mata2 sekali sekala apa salahnyer...heheh..

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahahaha

lawak betul... memang best sekali sekala mencuci mata.. tak kisah la dah ada anak ke belum, hoho..

peej said... [Reply to Comments]

marina monroe - hang gila ka??


tina - kan.juling2 mata sbb cuci mata..


darling8tabby - kalau selalu cuci pun best jugak..


ceera - wah..sempat..mcm ckp untuk diri sendiri je kau tu kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoo biasa kalau chicken wings camtu ada la dia kasi 6 ke dlm pinggan. paling sikit 4. ahax. 2 ni kire special limited edition :P

ahaha kelakar je korang, ok. sebbaik tina tak tolak stroller tu jauh2 xPP super hensemkah mereka?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...